Головна » 2016 » Березень » 2 » Герої не вмирають!
17:04
Герої не вмирають!

20 лютого - день, оповитий сумом трагічних подій 2014 року, день патріотів, які ціною власного життя були готові відстоювати свободу та незалежність країни. 

Їх було більше, ніж сотня, у кожного була сім`я, друзі, вони будували плани на майбутнє, але не роздумуючи, віддали життя,  захищаючи ідеали демократії, відстоюючи європейське майбутнє України.

Минулої суботи на центральній площі Борової відбувся мітинг-реквієм, присвячений па-м’яті Героїв Небесної Сотні.

Вшанувати загиблих на майдані під час Революції гідності  прийшли керівництво району, молодь селища, небайдужі громадяни, активісти, представники трудових колективів і громадських організацій району.

Перед присутніми виступив голова райдержадміністрації Віталій Кіян: «…Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими ангелами-охоронцями на небі. Вони загинули за незалежність нашої держави, за честь, за волю, за право бути українцями. І ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним...»

Звучить неофіційний гімн  Революції гідності - «Пливе кача по Тисині». На очі навертаються сльози і проймає гордість за героїв, а в душі трепетно застигає  невимовно болюче: «Хоч би недаремно…».

Революція гідності  навіки змінила українців,  згуртувала їх. Вона стала символом непокори владі, боротьби з її жорстокістю, політичною корупцією та беззаконням. А почуття  власної  гідності  і честі, вірність ідеї та принципам, любов до Батьківщини – це той неписаний заповіт, який залишили кожному із нас Герої Небесної Сотні.

 

 

Переглядів: 372 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar