Головна » 2016 » Червень » 8 » До обрію мрії
17:09
До обрію мрії

 

 Нещодавно учнівська молодь та педагогічні колективи Борівського району взяли участь у змаганнях з туристського багатоборства, які проходили на території оздоровчого табору «Орлятко» та на мальовничому березі Червонооскільського водосховища. Змагалося  6 команд туристів загальноосвітніх шкіл району та 4 команди педагогічних колективів.

Організацію та проведення районних змагань здійснювала Борівська дитячо-юнацька спортивна школа.  Всі учасники долали туристську смугу перешкод, брали участь у фігурному водінні велосипеда, продемонстрували свої туристські знання та навички у в’язанні вузлів, розпалюванні багаття, встановленні туристського намету; випускали «Туристську газету», готували туристську кашу та виконували туристські пісні.

 Під час змагань юні спортсмени  долали різні високотехнічні етапи: “Переправа через яр по колоді” із самостраховкою, “Рух через болото по жердинах”, “Подолання канави”, “Подолання штучного завалу”, “Переправа за допомогою маятника”, “Влуч у ціль”.  Дуже цікавою була дистанція  з фігурного во-діння велосипеду, яка складалася з проїзду колії, гойдалки, змійки,  воріт, перенесення предмету, долання створу та зупинки на стоп-лінії.

В загальному підсумку серед команд учнів загальноосвітніх шкіл району  ІІІ місце посіла команда Шийківської ЗОШ (вчитель ф/к Вразовський А.С.), ІІ місце здобула команда Борівської ЗОШ № 1 (вчитель ф/к Грабар М.М.),  І місце у команди Чернещинського НВК (вчитель ф/к Серебряков С.П.).

Серед педагогічних колективів в загальному підсумку бронза дісталася  Піско-Радьківській ЗОШ, серебро – у  педагогічного  колективу Борівської ЗОШ №1, І місце - у команди «Олімпієць»  відділу освіти Борівської РДА.

На туристський зліт завітав головний спонсор спортивних змагань, наш земляк, вихованець Борівської ДЮСШ Юрій Осіпов. У своєму зверненні до учасників змагань Юрій Едуардович сказав, що заняття спортивним туризмом є невід’ємною частиною  здорового способу життя,  долання перешкод загартовує характер команд та волю до перемоги і, незалежно від зайнятих місць, всі учасники – переможці, адже витримати фізичне та психологічне навантаження таких змагань – це справжня перемога та доказ їхньої відмінної підготовки.

Призери  та переможці туристського багатоборства були нагороджені грамотами відділу освіти Бо-рівської райдержадміністрації та від головного спонсора - перехідними Кубками, туристськими наметами, спальними мішками і туристськими ковбиками.

Юрій Гамора.

Директор ДЮСШ.                                    

 

 

Переглядів: 376 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar