Головна » 2015 » Квітень » 30 » ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ
11:37
ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

Напередодні 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи у Боровій біля пам’ятного знаку Чорнобильцям Борівщини відбувся мітинг-реквієм. Участь у заході взяли: керівництво району, селища, депутати Харківської обласної ради, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, небайдужі громадяни.

До присутніх звернувся голова райдержадміністрації Віталій Кіян. Він нагадав про страшні наслідки Чорнобильської трагедії для всього людства і героїчний подвиг ліквідаторів аварії, серед яких 104 наших земляки, і 47 з них, на жаль, вже немає серед живих.

- Сьогодні ми вшановуємо героїв-ліквідаторів, які, на щастя, перебувають з нами. Своїм здоров’ям ви врятували Україну і світ від страшної біди, – зазначив Віталій Олексійович. - Щиро дякуємо вам за це і прийміть наш низький уклін.

Від імені Борівської районної державної адміністрації та районної ради він побажав також всім ліквідаторам сімейного щастя, родинного затишку та благополуччя.

Свої побажання довгого щасливого життя і слова вдячності героям-чорнобильцям висловив також депутат Харківської обласної ради, радник голови Харківської облдержадміністрації з економічних питань Володимир Сенчук.

Після виступів присутні поклали квіти до монументу та вшанували світлу пам’ять Героїв Чорнобиля хвилиною мовчання.

Продовжився мітинг врученням нагород.  Подякою голови Борівської ра-йонної державної адміністрації і голови Борівської районної ради за мужність, виявлену при виконанні службових обов’язків під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції, відданість, людяність у справі консолідації Чорнобильського руху Борівщини, активну громадську позицію та з нагоди 29-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції відзначено учасників ліквідації наслідків  аварії на ЧАЕС Віктора Величка, Миколу Грабаря, Геннадія Дергауса, Миколу Задорожного, Геннадія Колеснікова, Сергія Лещенка, Івана Слотюка та  дружин померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції Тетяну Дерев’янко, Ірину Неделькіну, Ніну Плохую, Ніну Фоменко, Надію Шерстюк.

Миколу Єдімента, Віктора Іонова, Володимира Волкова, Віктора Поповича та Костянтина Самарця нагороджено Слобожанською почесною відзнакою «Чорнобильська пошана».

Після мітингу в малому залі районного будинку культури відбулася конференція. Чорнобильці, їх дружини, вдови загиблих ліквідаторів мали змогу поспілкуватися з керівниками району Віталієм Кіяном і Євгеном Жуком та представником області Володимиром Сенчуком, обговорити нагальні проблеми, поставити актуальні запитання. Зокрема, піднімалися теми ремонту доріг, розкладу руху автобусів, забезпечення ліками і т.ін. Всі ці питання зараз вирішуються.

По закінченню офіційних заходів чорнобильці отримали подарунки у вигляді продуктових наборів.

Оксана ДУДНИК.

 

Переглядів: 551 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar