Головна » 2016 » Травень » 3 » ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ
19:58
ДЕНЬ ЦИВІЛЬНОГО ЗАХИСТУ

На базі  Борівської ЗОШ  №2  пройшов  показовий День Цивільної оборони.

Захід розпочався урочистою лінійкою, на якій з привітанням до всіх присутніх звернулися директор школи Шевельова Л.В., інженер з охорони праці відділу освіти Борівської РДА Сотнікова Ю.І., головний інспектор Борівського районного сектору Головного Управління ДСНС майор служби ЦЗ Ткаченко Ю.О.

На високому організаційному і методичному рівні пройшли виховні  заходи, підготовлені вчителями початкових класів: практичний калейдоскоп для учнів 1-2 класів «Допоможи собі сам» (Шутько І.І., Тімофєєва А.І.), година спілкування для учнів 3-4 класів «Попереджений – значить озброєний» (Павленко О.О., Сикало Н.В.). Школярі  показували цікаві вистави з правил пожежної безпеки, демонстрували неабиякі знання з цього питання.  Учні 5-7 класів стали учасниками захоплюючого КВК «Знавці ЦЗ», який був підготовлений класними керівниками (Бровко В.С., Погребняк О.М., Курочкою О. Ю.).

Щоб навчити учнів діяти злагоджено і рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій в школі діє агітбригада «101». Перед гостями та учнями 8-10 класів виступила агітбригада «101», яка  презентувала  всі види небезпеки та правила поведінки  в екстремальних ситуаціях. По закінченню яскравого і змістовного виступу, учасників агітбригади привітав головний інспектор Борівського районного сектору Головного Управління ДСНС, майор служби ЦЗ Ткаченко Ю.О., який зазначив, що педагогічний колектив школи відповідально ставиться до формування здоров‘язбережувальних  компетентностей учнів, агітаційної роботи з даного питання. Тому команди ДЮПР Борівської ЗОШ №2 неодноразово були переможцями районних, кущових та учасниками обласного конкурсів-оглядів команд ДЮПР. Юрій Олександрович побажав учням творчих успіхів і перемог.

Для учнів 11 класу вчителем Захисту Вітчизни Мішустіним А.П. був проведений відкритий урок «Нормативно-правова база ЦЗ України». Презентації учнів та відеоматеріали  зробили урок цікавим і змістовним. 

За легендою Дня ЦЗ  на території навчального закладу сталася пожежа. Організовано і злагоджено, за сигналом оповіщення «Увага всім!», була здійснена евакуація учнів і вчителів. На подвір’ї школи  учасників заходу зустрів черговий караул 60-ДПРЧ ГУ ДСНС у Харківській області  на спеціальному пожежно-рятувальному  автомобілі.

 Особливе захоплення у присутніх та учнів викликала  демонстрація різних методів гасіння пожежі: піною, водою. В ході проведення заходу рятувальники представили до уваги дітей свій бойовий одяг та спорядження. Розповідаючи про їх основні характеристики та призначення, співробітники ДСНС демонстрували спеціальні захисні костюми, які вони вдягають, коли йдуть в палаюче полум’я, при роботі у хімічно-небезпечному середовищі тощо. Після закінчення показового виступу фахівців, учні змогли приміряти одяг, у якому працюють бійці.

Діти ознайомилися з тонкощами професії пожежника,  побачили дуже багато цікавого, а саме: пожежний автомобіль АЦ-40 (автоцистерна); захисне спорядження пожежних-рятувальників, бойовий одяг, пожежно-технічне обладнання для гасіння пожеж та рятування людей.    Найбільше сподобалося знайомство з пожежним обладнанням та практична демонстрація гасіння умовної пожежі компактним струменем, розпиленим струменем води та повітряно-механічною піною.

Юрій Ткаченко роз`яснив усім присутнім важливість проведення даних заходів для відпрацювання у підростаючого покоління алгоритму дій в разі виникнення нестандартних ситуацій, а також розповів про основні правила пожежної та техногенної безпеки, яких необхідно дотримуватися щодня в побуті.

Адміністрація школи вдячна  начальнику Борівського районного   сектору   Головного управління ДСНС   України у Харківській області,   підполковнику служби цивільного захисту Вороніну О.Д. за допомогу в організації проведення районного заходу - показового Дня Цивільної оборони.                                                                          

На завершення Дня ЦЗ був проведений квест для учнів 5-11 класів. Збірні команди пройшли маршрутом  по спеціалізованих зупинках, які були відповідно  обладнані. Школярі мали змогу удосконалити набуті теоретичні знання, відпрацювати практичні навички і вміння шодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірити здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє життя і зберегти здоров’я.

Закінчився захід урочистою лінійкою, де було підбито підсумки Дня  цивільного захисту, оголошено результати.

Людмила Шевельова.

Директор Борівської ЗОШ №2.

Переглядів: 367 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar