Головна » 2016 » Лютий » 26 » ціна чужої війни
22:03
ціна чужої війни


"В Афганистане, в чёрном тюльпане… В черном тюльпане те, кто с заданий, едут на родину милую в землю залечь…"  
Хто з нас не знає цих слів і не ковтає сльози, слухаючи пісню? Саме чорний тюльпан став символом війни в далекому Афганістані, яка продовжувалася довгих 10 років.   
27 років тому, 15 лютого 1989 року закінчилася одна із найдовших і найтрагічніших воєн другої половини 20-го століття. Війна, яка була вдвічі довшою за Велику Вітчизняну. Її ніхто не оголошував. Вона залишила невиліковні рани у тисячі українських родин, зламала та забрала життя багатьох молодих хлопців, яких радянська влада кинула воювати на чужих територіях. 
Тож 15 лютого ми схиляємо голови перед світлою пам'яттю полеглих, вшановуємо тих, кому довелося воювати в чужих країнах.
Саме цього дня, вже традиційно, до пам`ятника у формі чорного тюльпану на мітинг приходять афганці та інші воїни-інтернаціоналісти, керівництво району,  представники всіх підприємств і організацій селища, аби ще раз згадати загиблих воїнів, наших земляків, потиснути руки тим, кому вдалося повернутися з тієї страшної чужої війни.
Перед присутніми виступили голова Борівського відділення воїнів інтернаціоналістів "Пандшер" Володимир Хиленко та районний військовий комісар Олександр Беседін. Як сказав Олександр Юрійович, на жаль, афганці не стали останніми, хто воював у мирний час. Зараз теж йде війна - неоголошена, жорстока і вже на нашій землі. Захищаючи Батьківщину, ми виконуємо свій громадянський обов`язок і відстоюємо своє майбутнє. І воїни-інтернаціоналісти не стоять осторонь, а теж прагнуть звільнити рідну землю від загарбників.
Полеглих на полях боїв в чужих країнах вшанували хвилиною мовчання, до пам'ятника покладено квіти.
Олена КОЛЕСНІКОВА.

 

Переглядів: 536 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar