Головна » 2016 » Січень » 29 » ЧОМУ НЕ ПРАЦЮЄ Т2
17:42
ЧОМУ НЕ ПРАЦЮЄ Т2

ЧОМУ НЕ ПРАЦЮЄ Т2

Останнім часом до редакції надходить дуже багато прохань розібратися з ситуацією, що склалася довкола цифрового телебачення "Т2". В  деяких ра-йонах Борової телевізійний сигнал не стабільний, а в деяких і зовсім зник.

Схвильовані жителі несуть свої цифрові приставки до майстерень  та сер-вісних центрів з надією, що там їм допоможуть, але  там часто відповідають що їхня техніка справна. Я спробував з`ясувати, що відбуваеться.

Отже, з 2011 року запущена національна цифрова телемережа. Її безперечним плюсом є висока якість зображення, велика кількість телеканалів та загальнодоступність. І все це безкоштовно. Підключення і налаштування просте й не потребує особливих знань та вмінь. Якість сигналу в нашому регіоні в більшості своїй відмінна,ретранслятори сигналу знаходяться в Куп`янську та Ізюмі. Лише іноді, через примхи погоди, місцями спостерігалось погіршення сигналу. Але буквально    з місяць тому жителі селища Борова почали помічати, що "телебачення стало зникати". Причому погода ніякого впливу на це не мала.

Розгубленість і безпорадність  змусили людей звернутися до редакції. Довго вести розслідування не довелося. Зазвичай причин зникнення ТВ-сигналу не так вже й багато. Найбільш поширеними є несприятливі погодні умови, проблеми з ретрансляторами сигналу та технічна несправність самого обладнання безпосередньо у користувачів (кабель, підсилювач сигналу, блок живлення та ін.).

Перебравши в інтернеті купу сайтів нічого конкретного мені дізнатись не вдалося. Так само я не знайшов відповіді на це питання і на офіційній сторінці "Т2". Лише на якомусь  форумі промайнула інформація, що ці проблеми можливо виникли через військових. Тобто сліди вели до військової частини.

З`ясувалося, що наші воїни, які несуть безперервне бойове чергування по охороні повітряних кордонів  держави, застосовують нові, більш потужні, частоти для виявлення повітряних цілей. І саме специфіка роботи бойового обладнання і призводить до такого значного впливу на телемережу Т2 . Як довго буде тривати робота в даному діапазоні і чи зникнуть перешкоди, ми не знаємо, та можемо впевнено сказати, що без необхідності військові не застосовували б цю техніку.

 Що робити, якщо ця проблема торкнулаяся й вас? Якщо зникли всі чи частина каналів, слід провести автоматичне сканування діапазонів, як  вказано в інструкції до вашої приставки Т2. Повторюсь, що причинами зникнення сигналу також  можуть бути несприятливі погодні умови та неполадки з обладнанням ретрансляторів. Тому, якщо у вас нічого не вийшло з першого разу, спробуйте трохи пізніше. Не слід нести вашу приставку Т2 "спеціалістам", які запропонють вам "прошити" пристрій, - крім дурно потрачених грошей це більше нічого не дасть. Якщо ж ви знаходитесь в зоні безпосереднього впливу сигналу і Т2 взагалі перестало працювати, а дивитись телебачення ой як хочеться, вам допоможе тільки встановлення супутникового телебачення.

 І пам`ятайте - завжди кращою альтернативою телебачинню є книги і газети.

Віталій КОЛЕСНИК.

 

Переглядів: 1464 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar