Головна » 2015 » Грудень » 18 » Бухгалтер за професією, жінка - за станом душі
17:05
Бухгалтер за професією, жінка - за станом душі

Не повірите, але виявляється, що  професії бухгалтера вже кілька століть - основи бухгалтерського обліку придумав іта-лійський монах Фра Бартоломео де Пачолі. У 1494 році саме він розтлумачив купцям сенс найпростіших бухгалтерських операцій - дебету, кредиту та балансу.  Ось про такий цікавий факт нещодавно дізналася.  Звичайно, сьогодні бухгалтерських операцій набагато більше, а професія бухгалтера набула неабиякої суспільної значимості. Бо без бухгалтера довго не протягне жодне підприємство.

Особисто мені здається, що бухгалтер повинен бути людиною, яка знає все у своїй сфері, якій постійно потрібно слідкувати за чинним законодавством, бути в курсі коли доповнюють або змінюють якийсь законопроект. А останнім часом це відбувається занадто часто. Також бухгалтер повинен швидко вміти приймати рішення і відповідати за них.

З моєї точки зору досить неправильно вважати роботу бухгалтера нудною, це просто міф. Адже кожна праця, якою б вона не була, вимагає неабиякої зосередженості та розумової активності.

Цей міф також руйнує головний бухгалтер з величезним стажем (подумайте тільки - 40 років!)  Зоя Михайлівна Северин. Вона впевнена, що бухгалтер - професія ще й яка творча! Так може сказати кожен, хто побував на її робочому місці у бухгалтерії агрофірми «Новий шлях». Окрім, того, що скрізь порядок,  у бухгалтерії, як у зимовому саду -  ростуть різноманітні квіти. І не просто ростуть - буяють! А всім відомо, що у поганому середовищі квіти просто зав`януть.

Вона - бухгалтер за освітою і професією, жінка - за станом душі, бо від природи наділена неабияким хистом бути ідеальною дружиною, матір'ю, а тепер і бабусею.

Сказати, що свої службові обов'язки Зоя Михайлівна виконує сумлінно, означало б майже нічого не сказати. Робота давно стала її другим за значимістю сенсом життя - після сім'ї, звичайно.

Майже 40 років тому, коли молодий спеціаліст тільки-но прийшла працювати у колгосп, звичайно, їй було страшнувато - далеко від родини, скрізь чужі люди, а колгосп - величезний і дуже складний механізм і здавалося, що осягнути всі тонкощі діяльності  їй, молодій дівчині, майже неможливо.

Та йшли роки, колись чужі люди стали майже рідними, про них Зоя Михайлівна тепер знає все. А робота… зараз вона так само переконана, що господарство, в якому працює вже 40 років, виконує дуже важливу функцію, і має велику значимість для суспільства. Лише от в тонкощах своєї роботи розбирається дуже добре.

Чи й варто казати, що з нею, фахівцем, що досконало володіє всіма аспектами економічної діяльності підприємства, радяться інші бухгалтери, навіть ті, хто займає вищу посаду. Наприклад, нерідко їй телефонують, аби порадитися, з господарсва-інвестора "Агротону".

- В документації у неї завжди блискучий порядок, - перераховує ділові якості головного бухгалтера генеральний директор агрофірми Олексій Гомон. - Дуже відповідальна, старанна людина і коли виникає термінова службова справа - не рахується з особистим часом, завжди готова прийти на допомогу колегам. А окрім того, має пречудову пам'ять на цифри і є хорошим аналітиком. З таким бухгалтером я почуваюся як за залізобетонною стіною.

Зрозуміло, що в колективі цінують і шанують свого головного бухгалтера. І не лише за ділові, а й особисті якості. За словами колег, Зоя Михайлівна дуже чуйна й добра людина, доброзичлива, щиро вміє співпереживати. І при цьому - дуже вимоглива. Все, що стосується роботи бухгалтерії, має виконуватися лише відмінно.

У бухгалтерів ненормований робочий день. Часто доводиться затримуватися, особливо у звітний період. А звітний період у них, можна сказати, не закінчується ніколи. Різні звіти в різні інстанції здаються в різний час. Не встиг зробити один звіт - вже підоспів другий і так цілий місяць, не кажучи вже про квартальні та річний звіт.

Але жінка встигає все зробити вчасно, адже справді хороша господиня й турботлива  мати, мудра й дуже жіночна. Взяти хоча б такий факт: її чоловік Віктор Васильович працює в агрофірмі головним агрономом і в сезон зачасту на роботу йде дуже рано. Але як би рано він не йшов, дружина встає раніше, щоб вчасно приготувати сніданок і підготувати чистий одяг.

Цього тижня Зоя Михайлівна святкувала свій черговий ювілей, тож приймала безліч вітань і побажань від колег, односельчан, друзів, чоловіка, дітей Олени і Віктора, невістки Люби, онучки Настуні.

А це привітання, шановна Зоя Михайлівна, прийміть від всього великого дружного колективу агрофірми "Новий шлях":

Ви знавець та майстер цифр, чуйна та доброзичлива. Ми зичимо Вам, щоб усі бажання здійснилися легко та без зайвих проблем. Вірте в себе, в свої сили і нехай робота буде не тільки обов'язком та способом отримання заробітної платні, але й улюбленою справою! Будьте найщасливішою в світі!

Нехай цвітуть під небом

                                 синьооким

Ще довго-довго дні й літа,

А тиха радість,

                       чиста і висока,

Щоденно хай

                      до хати заверта!

Бажаємо здоров'я,

                            сонця у зеніті,

Любові, доброти

                  і щастя повен дім,

Нехай у серці

                          розкошує літо

І соняхом квітує золотим.

Хай постійний успіх,

                  радість і достаток

Сипляться до Вас,

          немов вишневий цвіт,

Хай життєвий досвід

        творить з буднів свята,

А Господь дарує

                довгих-довгих літ!

Підготувала

Олена КОЛЕСНІКОВА.

Переглядів: 959 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar