Головна » 2015 » Квітень » 2 » БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ З ВОГНЕМ
11:04
БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ З ВОГНЕМ

Будьте  обережні  з  вогнем!

З настанням весни на території району та області в цілому різко збільшилась кількість надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежами, причиною яких стало спалювання сухої торішньої трави, болотної рослинності та очерету. В цьому році на території нашого району було зареєстровано 1 пожежу на відкритій території,  яка призвела до загоряння приватної споруди,  було нанесено значні матеріальні збитки її господарю.

І хоча переважна кількість таких пожеж виникає через необережне поводження з вогнем, останнім часом збільшилися випадки свідомого підпалу рослинності на відкритих територіях керівниками деяких господарств та приватними особами. В деяких господарствах підпалювання проводяться систематично з року в рік, незважаючи на те, що постійно ведеться профілактична робота щодо недопущення стихійного масового спалювання рослинних залишків.

Тому Борівський РС ГУ ДСНС України у Харківській області вкотре звертається до керівників підприємств, організацій, незалежно від форм власності, а також до мешканців району щодо дотримання правил пожежної безпеки та обережного поводження з вогнем при перебуванні на відкритих територіях, лісах і лісосмугах. Не слід використовувати відкритий вогонь для знищення рослинних залишків та болотної рослинності при проведені сільськогосподарських робіт в сільгосппідприємствах та на присадибних ділянках.

В разі виявлення порушень даних вимог та встановлення винних у свідомому випалюванні стерні, луків, пасовищ, а також ділянок, порослих степовою, водно-болотною рослинністю, або торішніх рослинних залишків та опалого листя у смугах відводу автомобільних доріг, залізниць, у парках і інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах, які несуть за-грозу виникнення пожеж, або вже призвели до пожежі, Борівський РС ГУ ДСНС України у Харківській області буде змушений направляти відповідну інформацію до Бо-рівської райдержадміністрації, органів державного контролю в галузі охорони навколишнього середовища та Борівського РВ ГУ МВС України в Харківській області з подальшим притягненням винних осіб до адміністративної відповідальності за статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Юрій ТКАЧЕНКО.

Головний інспектор Борівського РС ГУ ДСНС України у Харківській області капітан служби цивільного захисту.                                       

 

Переглядів: 479 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar