Головна » 2016 » Квітень » 14 » Боротьба з браконьєрами
16:04
Боротьба з браконьєрами

Боротьба з браконьєрами - саме це стало основною темою наради, що відбулася нещодавно в кабінеті голови Борівської РДА Віталія Кіяна.

Представники рибоохорони, поліції, прокуратури та громадських  організацій прийняли рішення разом проводити заходи, направлені на захист природних ресурсів.

Терміни заборони в Україні на рибалку в різних регіонах і областях можуть істотно відрізнятися, проте в більшості своїй сезонний нерестовий період визначається термінами з 1 квітня по 30 червня. І в цей час дозвіл на використання плавальних засобів мають тільки органи, що займаються охороною водоймищ.

У місцях нересту заборонено  добувати будматеріали та проводити вибухові роботи. Під суворою забороною рибальські змагання і підводне полювання. Обмеження заборони в першу чергу знімається з річок, потім - з водосховищ. Останніми після нересту для рибалки відкриваються озера, стариці і припливи. Незалежно від сезонних обмежень, в законі визначений перелік знарядь лову, який заборонений за будь-яких умов і відноситься до браконьєрських.

Рибалці загрожує неминучий штраф, якщо у своєму арсеналі він використовує: бредень, ятір, доріжку, острогу, парашут, павук, самодер, ставну сіть, екран.

Віталій КОЛЕСНИК.

На фото: під час наради.

Переглядів: 402 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar