Головна » 2016 » Травень » 3 » Борівська школа на шляху до оновлення
18:40
Борівська школа на шляху до оновлення

 

Борівська ЗОШ №1 стала однією з 24 загальноосвітніх навчальних закладів України, що увійшли до «пілотного» проекту опорних шкіл, йдеться на сайті osvita.ua з посиланням на Міністерство фінансів України, яке й здійснювало відбір.

Пояснюється, що даний проект був започаткований спільно з Міністерством освіти і науки та став можливий завдяки підтримці групи донорів, серед яких - Уряд США, Western NIS Enterprise Fund, а також компанія “Майкрософт Україна”, яка погодилася надати технічну допомогу в оснащенні опорних навчальних закладів.

Метою проекту є покращення якості освіти дітей, які проживають і навчаються в селах та селищах, і підвищення ефективності використання державних коштів, що виділяються на фінансування освіти.

В рамках проекту було відібрано по одній школі у кожній області, що отримають кошти на розвиток матеріально-технічної бази. Зазначена школа зможе отримати ресурси на ремонт приміщень, навчальне обладнання та інформаційно-комп’ютерні технології, щоб забезпечити високу якість середньої освіти для дітей з сільської місцевості.

За інформацією відділу освіти РДА, згідно поданих пропозицій Борівська ЗОШ №1 розраховує на ремонт системи комунікацій, даху, фасаду, навчальних кабінетів, харчоблоку, спортзалу, забезпечення оргтехнікою, оснащення спеціалізованих кабінетів хімії, фізики, біології і т.д. Також очікується демонтаж ава-рійної споруди (недобудований спорткомплекс), яка становить небезпеку для життя школярів та працівників школи. Оскільки школа отримає статус опорної, на її базі будуть проводитись   районні   конкурси,   олімпіади та інші освітянські заходи, тож в проект включено ремонт доріг і два новеньких шкільних автобуси, якими буде здійснюватись підвіз учнів з інших населених пунктів.

Тетяна Бондарівська, начальник відділу освіти Борівської РДА, пояснила, що такі зміни нічим не за-грожують іншим навчальним закладам Борівщини. 

- Жодна школа в районі не буде ліквідована. Можливе лише пониження ступеню.  Так, у Новоплатонівській ЗОШ залишуться лише початкові класи, деякі інші школи можуть перейти на  І – ІІ ступені (1-9 класи).  Всі інші навчальні заклади будуть працювати без змін, - запевнила Тетяна Юріївна.

Відбір опорних шкіл проводився незалежними представниками проекту за участі міжнародних донорів, фонду Western NIS Enterprise Fund та Агенства США з Міжнародного Розвитку (USAID).

Як розповідає начальник відділу освіти, довести донорам необхідність таких змін саме для Борівської ЗОШ №1 вдалося завдяки тісній співпраці з Департаментом науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації. 

- Ми наполегливо писали листи, пропозиції, просили, запрошували, показували  і, врешті-решт, були почуті, - зазначає Тетяна Юріївна.

Планується, що 1 вересня цього року наші школярики сядуть за парти оновленої, красивої і сучасної  Борівської школи.

Оксана ДУДНИК.

Переглядів: 335 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar