Головна » 2015 » Квітень » 30 » БЕЗ МИНУЛОГО НЕМАЄ МАЙБУТНЬОГО
11:25
БЕЗ МИНУЛОГО НЕМАЄ МАЙБУТНЬОГО

БЕЗ МИНУЛОГО НЕМАЄ МАЙБУТНЬОГО

Чи наважилися б ви ризикнути власним здоров`ям і навіть життям заради порятунку тисяч людей?

Складно одразу відповісти на таке серйозне питання, але на сторінках  історії України назавжди викарбувано імена наших хоробрих земляків, котрі не знали слова «Ні».

Майже три десятки років тому сталася подія, яка зруйнувала плани, прагнення та мрії багатьох звичайних громадян. Чорнобиль... Самого цього слова достатньо, щоб в уяві кожного з нас з`явилися страшні картини. А хоробрі молоді люди з усієї країни у той трагічний і переломний для країни рік побачили їх на власні очі. Їх можна сміливо називати героями свого часу. Має таких героїв і наш Борівський ра-йон. Всупереч відомому вислову - «Герої не вмирають», - з кожним роком їх стає все менше і менше…

Один із ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС - Микола Єдімент. 

Він згадує, як, прибувши молодим хлопцем до зараженої радіацією зони, подумки питав самого себе: «Чому саме я?» Але не минуло й кількох днів, як він почав підбадьорювати своїх товаришів працювати більше, аби менше таких самих хлопців потрапило сюди. Микола Федорович вважає, що всі ми маємо бути готові рятувати своїх співвітчизників і не ухилятися від цього обов`язку, перекладаючи його на чужі плечі.

«Без минулого немає майбутнього», - стверджує ще один наш земляк - Сергій Петрович Тарасюк. 

Три місяці він пробув у цьому жахливому місці. Бачив і порожні домівки, і голодних покинутих тварин,  тиснула на нього й моторошна нічна  тиша мертвого міста Прип’ять, яка назавжди залишила свій слід у його серці. Не можна забувати про наслідки цієї трагедії й нам, бо тільки дивлячись на фатальні помилки старшого покоління, ми зможемо не повторити їх надалі та прокласти шлях у світле майбутнє.

Завдяки таким людям наше покоління знаходиться в надійних руках. Можливо, й нам доведеться боронити своє майбутнє і своїх нащадків. Нам пощастило, адже у молоді Борівщини  є гідні приклади для наслідування.  Бажаємо всім чорнобильцям та їх сім’ям найважливішого для них – здоров’я та довгих років життя.

Анастасія Бистра, Віолетта Гнєдаш.

Учениці Борівської ЗОШ №1.

 

Переглядів: 680 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar