Головна » 2016 » Серпень » 29

$IMAGE1$

Борівська селищна рада

Завершується благоустрій на центральній площі селища. На місці знесеного пам`ятника Ле-ніну проводиться ремонт частини території.

Продовжується реконструкція братської могили, яка почалася ще у квітні цього року. До Дня селища планується завершити роботи по заміні обеліску солдату та облицювати могилу мраморним каменем.

Найближчим часом продовжиться капітальний ремонт дороги по вулиці Затишній. Проводиться ямковий ремонт доріг по вулицях Шкільна і Миру.

Виділено кошти на виготовлення і встановлення   табличок з назвами тих вулиць, які знаходяться біля центральної вулиці.

До 1 вересня заплановано втановлення ще двох 6-ти метрових “лежачих поліцейських” у районі Борівської ЗОШ №1.

Піско-Радьківська сільська рада

Нарешті закінчується підготовка до такої довго-очікуваної газифікації другої частини села!  Розпочнеться вона вже цієї осені.

Затверджено проектно-кошторисну документацію на освітлення сіл Піски-Радьківські та Маліївка. На даний час розпочато роботи по частковому освітленню вулиць Пісок-Радьківських.

Підвисочанська сільська рада

У Калиновому встановлено дитячий  ігровий  майданчик, який планується урочисто відкрити на День Незалежності України.

Після недавнього буревію в селі було пошкоджено кілька дерев, дах сільського клубу та місцевої школи.

На даний час проводиться робота по розчищенню завалів ... Читати далі »

Просмотров: 495 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.08.2016 | Комментарии (0)

 

У минулому номері нашої газети був надрукований матеріал « В обіймах амброзії» про те, що   на 14 кварталі біля магазинів та на подвір’ях багатоповерхових будинків росте небезпечна карантинна рослина амброзія.

Одразу ж у день виходу газети бур’яни біля  магазину, що на фото, були знищені, але, на жаль, не всі власники крамниць відреагували на за-клик боротися з бур’янами.

Проблема з бур’янами не вирішується не тільки на 14 кварталі, а й на узбіччях доріг. Свідомі землекористувачі скосили біля полів, які орендують, а деякі просто не звертають на них увагу. Небезпечна рослина швидко поширюється, і тільки систематичне знищення може, якщо не зупинити, то хоча б уповільнити її розповсюдження.

Прокоментувати ситуацію ми попросили  провідного спеціаліста – державного інспектора відділу карантину рослин Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпрод-споживслужби в Харківській області Наталію Кулик:

- Боротьба з бур’янами - необхідність, а недбальство – злочин, - зазначила вона. - Поширення таких рослин, як амброзія полинолиста, повитиця польова, борщівник Сосновського та інших становлять загрозу  для місцевого біорізноманіття. Наведені види бур’янів поширені переважно  на  узбіччях доріг, вирубках, закинутих пасовищах та ріллі. В подальшому вони активно розповсюджуються на сільськогосподарські угіддя та лісові масиви, повніс ... Читати далі »

Просмотров: 590 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.08.2016 | Комментарии (0)