Головна » 2016 » Червень » 23

Ми часто бачимо, чуємо, читаємо в різних засобах масової інформації, як можновладці та політики красиво розповідають про підтримку учасників АТО, про першочергові завдання держави допомагати їм та їхнім сім’ям, забезпечувати належні умови життя та соціальні гарантії. Та чи так це насправді? Чи реалізується це на місцях?

Анатолій Тихонов пішов служити до лав ЗСУ ще у першу хвилю мобілізації, в березні 2014 року. Тоді ще ніхто не уявляв масштабів військового конфлікту на теренах нашої держави. Принесли повістку, з’явився до військкомату, військовий комісар запевнив, що це просто навчання і через 2 тижні чоловік повернеться додому. Та обіцяні 2 тижні розтягнулися більше ніж на рік…

Одразу після військкомату, без навчання і підготовки, Анатолій опинився в Луганську. Там видали форму, взуття, автомат і відправили захищати східні кордони України в с.Дякове на Луганщині.

Бойове хрещення відбулось 30 травня 2014-го. З боку Антрациту проросійські бойовики відкрили по наших прикордонниках вогонь з мінометів. В результаті мінометного обстрілу четверо бійців було поранено, двоє – контужено, знищено техніку. З озброєння у наших військових на той час були лише АК-74 і гранати. А засобі ... Читати далі »

Просмотров: 1119 | Добавил: trudovaslava | Дата: 23.06.2016 | Комментарии (0)

Привернути увагу громадськості до проблеми відсутності пішохідних переходів на дорогах Борової - саме такою була мета акції, влаштованої акти-вістами.

Дорослі й діти за допомогою крейди відновили дорожню розмітку і влаштували флешмоб. Малеча дізналася від дорослих, де і як саме можна переходити дорогу. Цікаво, що дехто з дітвори ніколи й не бачив «зебр» на дорогах селища, а тільки чув про них. Загалом, стараннями близько 30 чоловік, було “відновлено” чотири пішохідні переходи.  Акція отримала схвальні відгуки водіїв, що зупинялись пропускаючи пішоходів.

За два тижні до цього представник селищної ради запевнила, що вони скоро отримають необхідну для розмітки фарбу і вже за десять днів пішохідні переходи повністю відновлять. На жаль, цього так і не сталося.

Звичайно, вже наступного дня від «зебр» лишилася лише згадка, та активісти запевнили, що не зупиняться і вже планують провести наступну акцію: “Крейди в нас вистачить ще надовго, та й охочих долучитися вистачає. Може нас все ж таки побачуть і почують...”.

Відео заходу можна переглянути на наших сторінках в соціальних мережах Вконтакті та Фейсбук.

Віталій КОЛЕСНІК.

Просмотров: 323 | Добавил: trudovaslava | Дата: 23.06.2016 | Комментарии (0)

 

Молоде покоління. Дуже часто ми уявляємо собі не зовсім радісну картину, почувши це словосполучення. Ми звикли думати, що сучасна молодь зде-більшого самостверджується через паління тютюну, алкоголь і наркотики. Та є в цьому мороку люди, які впевнено руйнують ці стереотипи. Молоді, ініціативні, завжди готові прийти на допомогу. Саме таким є мій сьогоднішній герой, з яким я хочу вас познайомити.

Ігор Коновалов, звичайний сільський хлопець з Підлиману, нещодавно відсвяткував своє 16-річчя.   Після закінчення дев`ятого класу вирішив вступати до Куп`янського медичного коледжу, де колись  навчалася його мама.

Чому саме медицина? Все стає зрозумілим, якщо поглянути на його сім’ю: батько Анатолій багато років працює водієм  швидкої допомоги, а мати Вікторія - медичний працівник  Підлиманського фельдшерсько-акушерського пункту. 

Батьки не відразу погодились з вибором Ігоря, адже вони з середини знають цю нелегку роботу,  тому не дуже хотіли, щоб син йшов їхнім шляхом. Та жага допомагати людям у їхнього сина була настільки великою, що нічого іншого, окрім як змиритись і благословити,  вдіяти вони не могли.

Коли в коледжі була створена група швидкого реагування Червоного хреста, Ігор одразу зрозумів, що повинен бути там і зовсім скоро став членом команди. При цьому не можна було забувати про заняття в коледжі.  Це досить велике навантаження для кожного студента ... Читати далі »

Просмотров: 330 | Добавил: trudovaslava | Дата: 23.06.2016 | Комментарии (0)

У терапевтичному відділенні Борівської ЦРЛ, яке знаходиться у центрі селища, завжди затишно й охайно. І це створює атмосферу доброзичливості, комфортного перебування хворих. Недарма ж в народі кажуть: де панує любов і доброта, там і стіни допомагають. Щороку тут лікується понад  1000 людей, за останні п’ять місяців сюди звернулося 530 хворих, серед яких переважають пацієнти з хворобами системи кровообігу, органів дихання, травлення. У громадян частіше стали траплятися гіпертонічні кризи, інсульти, алергічні загострення, отруєння.Тут проводять переважно невідкладну терапію,  

Хоч надворі літо, у відділенні  багато хворих. Надія Миколаївна Гребенюк, незмінна завідуюча відділенням, помітивши моє здивування, пояснила, що недуги їхнього профілю не залежать від пір року. Адже терапія охоплює всі органи людини, недарма фахівці вузької спеціалізації у складних випадках викликають терапевта для консультацій.

Саме Надія Миколаївна вже 33 роки дбає про добрі умови для пацієнтів, розуміє, як важливо хворому мати затишок та спокій. Вона щедра на добре слово та щиру усмішку, а коли треба - підтримає й розрадить у біді. Як це їй вдається?

- Просто я люблю свою роботу, люблю людей, - відповідає за-віду ... Читати далі »

Просмотров: 314 | Добавил: trudovaslava | Дата: 23.06.2016 | Комментарии (0)

Дівочий турнір

В рамка підготовки до Всеукраїнських змагань з дівочого футболу 7*7, на спортивній базі ХТЗ пройшли змагання серед дівчаток 2003-2005 р.н., в яких взяла участь і команда Борівського району «Атлет». До цього дівчатка грали лише в міні-футбол (5*5), а в форматі 7*7 довелось грати вперше, що було досить складно та незвично, але цікаво.

В перший день змагань  борівчанки в зустрічі з Первомайським районом перемогли з рахунком 1: 0. В другій грі, з командою ДЮСШ №8 м.Харкова, через прикру помилку поступилися 0:1.

В другий день змагань у двох іграх підряд з командами «Фортуна» (Шевченківський р-н ) та «ХТЗ - Динамік» (м.Харків) було зафіксовано нічийні результати 0:0, що дало можливість завоювати ІІІ місце з 5 очками. На ІІ місці -  «ХТЗ - Динамік» (6 очок), а чемпіонами турніру стала команда ДЮСШ №8 м.Харків (9 очок), яка виграла всі ігри.

За ІІІ місце команда «Атлет» з Борової отримала бронзовий кубок та три футбольні м`ячі, а Яна Мизюк, Юля Смаль, Таня Здоровець та Валерія Марченко були запрошені до збірної команди Харківської області для участі в зональних Всеукраїнських змаганнях, що заплановані на середину червня.

Також  суддівською бригадою та тренерами команд  було відмічено гру  Яни Мизюк, за що вона отримала приз “Кращого захисника турніру” – футбольний м`яч.

Від імені тренерського ... Читати далі »

Просмотров: 380 | Добавил: trudovaslava | Дата: 23.06.2016 | Комментарии (0)