Головна » 2016 » Червень » 14

Минулої суботи у Боровій відбулося районне свято, присвячене Міжнародному дню захисту дітей.

Традиційно дійство розпочалося святковою ходою:  вулицею Миру пройшла малеча з різних сіл району, яка на центральній площі об’єдналася в один великий дружний флешмоб.
         Під час урочистого відкриття свята дітей та їхніх батьків привітав голова районної державної адміністрації Віталій Кіян. Він подякував усім, хто своєю працею та щоденною діяльністю сприяє становленню юного покоління, побажав дітям світлої долі та добра в родинах. Також голова РДА вручив паспорти п’ятьом юним громадянам України, яким нещодавно виповнилося шістнадцять років, та привітав їх з цією подією.

 Діти порадували присутніх справжнім парадом вишиванок, продемонстрували свої таланти під час святкового концерту, водили хороводи, брали участь у різноманітних конкурсах, змаганнях та атракціонах. Від керівництва райдержадміністрації винуватці свята отримали улюблене пригощання – морозиво. Не залишилися поза увагою і прийомні сім’ї, їм також передано солодкі подарунки.

За ініціативи керівництва райдержадміністрації до свята долучилася торгова марка «Ласунка».

П ... Читати далі »

Просмотров: 397 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.06.2016 | Комментарии (0)

Немає у світі коштовнішого скарбу, ніж свіжий духмяний хліб. Жодна страва не смакує більше за нього. Правильно говориться в прислів’ї: «Хліб — усьому голова! ». Тож учні Підвисочанської загальноосвітньої школи вирішили  відвідати  сучасний хлібозавод «Кулиничі». Побачити на власні очі процес приготування та випічки духмяного золотистого хліба.

Отож, теплого травневого ранку ми вирушили в дорогу до Харкова, а саме в с. Куліничі на хлібозавод велетень «Кулиничі».

Дорогою до хлібозаводу, на під’їзді до Харкова,  ми не могли не  зупинитися та не відвідати Меморіальний парк і музей «Дробицький Яр», відомий як місце масових розстрілів цивільного населення, що здійснювалися нацистськими окупаційними військами у 1941 — 1942 роках. Ми віддали шану  загиблим,  невинно вбитим у роки Другої світової війни тільки за те, що вони були євреями. Це понад 15 тисяч людських життів, серед яких діти, жінки, люди похилого віку...

…Лепесточек розоватый,

Кожи девичей белей,

Ты ни в чем не виноватый –

На рассвете слез не лей.

Улетевший с ветки, вейся,

Попорхай – ну хоть чуток,

Укр ... Читати далі »

Просмотров: 294 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.06.2016 | Комментарии (0)

 

Першого червня на головній площі села Піски-Радьківські працівниками будинку культури та бібліотеки під патронатом сільського голови було проведене свято, присвячене Дню захисту дітей. В програмі: конкурс дитячого малюнка на асфальті «Сонцю та квітам всміхаються діти», вокальні та інтелектуальні конкурси, рухливі ігри та вірші. Не дивлячись на зовсім не літню погоду, площа була заповнена  дитячим сміхом та гомоном. Підбадьорювали діток солодкі та цікаві призи, що люб’язно надали місцеві підприємці: Білокопита Г.А., Гонтар В.В., Горєліков А.І., Дюльгер В.М., Костенко В.І.,Петренко Н.М., Саламаха В.О., Соболь Л.Б., Тертишний І.О. та Присухін С.В., Тищенко Ю.А., Рибалко Л.Л., Фесенко О.І. Кожна дитина отримала по декілька призів. Організатори свята та дітлахи щиро вдячні меценатам за надані подарунки, адже вони неабияк підсолодили цю веселу подію.

Олена Пирог.

Завідуюча Піско-Радьківською сільською бібліотекою.

 

Просмотров: 329 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.06.2016 | Комментарии (0)

 

День захисту дітей у Вищесолоненському ДНЗ пройшов під девізом «Хай завжди буде сонце, хай завжди буде небо, хай завжди буде мама, хай завжди буду я». На свято до дитячого закладу були за-прошені мами й татусі, бабусі та дідусі, а також інші родичі вихованців. Прийшли помилуватися своїми племінниками навіть молоді дяді.

Захід розпочався з вітальної промови завідуючої ДНЗ Людмили Ніконович. Після її слів у супроводі тихої музики перед глядачами вишикувались малята в яскравих костюмах різних казкових персонажів. Почався святковий концерт, яким керувала вихователь Наталія Дрога-лєва і її помічниця Світлана Тарабан. Від душі і серця малюки співали, декламували вірші, танцювали. Під час інсценування танцю у виконанні Вероніки Кирушок і Сергія Титаренко не можна було стримати сліз. Також хочеться відзначити наймолодшого учасника свята – Германа Дрогалєва, якому лише 1рік і 2 місяці. Він показав себе дуже обдарованою самостійною дитиною, під час усієї концертної програми вдало копіював старших і жодного разу не підійшов до мами.

Після виступу на дітлахів чекав щедрий солодкий стіл, який турботливо накрила кухар Наталія Гелуненко, та подарунки на пам’ять – іграшки.

Святкове дійство проходило в ігровій кімнаті, яка більше нагадувала казковий куточок: багато іграшок, різноманітні картини та орнаменти, створені руками працівників дитячого садочка, зробили цей день по-справжньому чарівним. 

Гості свята щ ... Читати далі »

Просмотров: 364 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.06.2016 | Комментарии (0)

26 травня в Піско-Радьківському ДНЗ пройшов випускний бал. Хвилюючі моменти не залишили байдужими ні батьків, ні гостей вечора. Кожне слово, кожен віршик випускника були пронизані любов’ю та вдячністю за роки, проведені у дитсадку. А на очах батьків з’являлися сльози, коли їхні діти виконували пісні прощання з дитсадком. Цього вечора дошкільнята зверталися зі словами подяки до всіх, хто йшов поруч з ними цілих чотири роки, також давали обіцянки вихователям стати достойними та розумними школярами.

Мали змогу висловити слова вдячності і батьки майбутніх школярів. Вони відмітили, що роки, проведені їхніми дітьми у до-шкільному закладі, стали хорошим стартом для навчання в школі. І висловили сподівання, що це стане запорукою подальших успіхів на навчальній ниві.

Наприкінці випускного вечора завідуюча ДНЗ вручила майбутнім школярам їхні перші в житті дипломи. І сказала, що всі вони з відзнаками, адже кожен випускник найкращий та найрозумніший. Після чого діти виконали прощальний вальс, який не забудуть ні вихователі, ні батьки.

А на завершення свята дошкільнята вийшли на подвір’я дитсадка з різнокольоровими кульками, щоб відпустити їх у небо.

Рімма Погрібняк.

Вихователь Піско-Радьківського ДНЗ ... Читати далі »

Просмотров: 309 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.06.2016 | Комментарии (0)

Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та одвічної надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.

1 червня в Піско-Радь-ківському дошкільному навчальному закладі пройшло свято до Дня захисту дітей. Атмосферу свята та радості вихованцям дарували вихователі, музичний керівник, батьки та гості. Діти демонстрували свої акторські, спортивні, товариські якості у різноманітних конкурсах, естафетах, розвагах. Всі учасники отримали заряд бадьорості та гарний настрій на все літо.

На свято завітали депутат обласної ради М.О. Кириченко, депутат районної ради С.О.Кириченко  та Піско-Радьківський сільський голова В.О.Соловйова. Разом вони привітали дітей зі святом та вручили солодкі подарунки.

Ми дуже вдячні за любов та турботу.

Анастасія Тараненко. Вихователь Піско-Радь-ківського ДНЗ.

Просмотров: 333 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.06.2016 | Комментарии (0)

 

Святкове відкриття першої зміни відбулося в дружньому, майже сімейному колі. Всі юні мешканці табору розділилися на три загони: «Апельсин» - найменші, «Смайл» - середнього шкільного віку  та «Екстремали» - найстарша дитяча група. 

Загалом в таборі відпочиває 65 дітей, серед  яких  49 - з Борівського району, 5 - з Ізюмського та 11- з Бахмутського (Артемівського) району Донецької області. Саме ці гості з так званої лінії зіткнення особливо раді нашим  затишним лісам. Відпочинок дітей із зони АТО вдалося організувати завдяки об`єднанню зусиль Борівської РДА та селищної, сільских рад, які надали кошти на путівки. Інші небайдужі жителі нашого району також планують долучитися до цієї доброї справи.

Усі вихованці табору швидко знайшли між собою спільну мову і разом підготували чудові святкові номери.

 Крім батьків, родичів та друзів на свято завітали  й поважні гості - голова Борівської райдержадміністрації Віталій Кіян, заступник голови РДА Сергій Шутько, начальник відділу освіти Тетяна Бондарівська та юрист відділу освіти Ганна Крижанівська.

Вже доброю традицією стало робити табору подарунок у день відкриття. Цього року під гучні аплодисменти  директор табору Світлана Левченко отримала з рук Віталія Кіяна документи на новеньку пральну машину.

Тим часом в гості до дітвори завітала мешканка лісу Баба Яга. Спочатку вона була не дуже рада гостям та, поб ... Читати далі »

Просмотров: 377 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.06.2016 | Комментарии (0)

Минулого тижня у Боровій на жінку, яка вранці їхала на роботу велосипедом, просто посеред вулиці напав собака. Результат нападу - 12 укусів з проникненням, прокушене колесо і понівечене зубами пса крило велосипеда.

Постраждала – жителька Борової Наталія Іванівна Рибалко. Того ранку вона поспішала на роботу у поліклінічне відділення Борівської центральної районної лікарні, де вже багато років працює молодшою медичною сестрою. Теплим літнім ранком ніщо, як то кажуть, не передвіщало біди, не викликала тривоги жінки і зграйка з 8-10 бездомних собак, яка бігла з боку кладовища вулицею Миру у напрямку центру. Це явище вже стало звичним для борівчан.

Наталія Іванівна вже майже доїхала до містка, що перед комунгоспом, як на неї почала гавкати і кидатися найменша зі зграї. Не звертаючи особливої уваги на галасливого цуцика, жінка продовжувала крутити педалі, та раптом від собачої «компанії» відділився найбільший пес і вчепився їй у ногу. На допомогу поспішив військовослужбовець, який йшов неподалік, та з пустими руками навіть здоровий чоловік не міг нічого вдіяти, щоб відігнати тварину. Прокусивши ногу жінки у багатьох місцях, пес  переключився на колесо велосипеда.

- Мені пощастило, що собака зненацька зайнявся колесом, - розповідає Наталія Рибалко. – Він так несамовито гриз його, прокусив у кількох місцях покришку, погнув «крило» та ще й застряг зубами. А потім, визволивши свою щелепу, просто розвернувся і пішов у б ... Читати далі »

Просмотров: 346 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.06.2016 | Комментарии (0)

Різні розваги та свята проходять щорічно у дитячих садках. Ось і в нашому ДНЗ № 1 «Берізка» відбулося свято до Дня захисту дітей та конкурс дитячих візочків «Ляльковий екіпаж». Діти продемонстрували моделі, зроблені батьками, та розповіли про свої улюблені іграшки.

Були тут і Дюймовочка, і корабель «Алые паруса» з Ассоль, і «Фантазія на тему Бантика», і «Плюшева композиція», «Ромашкова», «Літня галявина».

Після конкурсу візочків хлопчики продемонстрували вправність у їзді на самокатах, змагалися у різних естафетах. З великим задоволенням брали участь у конкурсах, танцювали, співали малюки з усіх груп.

Ось так весело пройшло наше свято. Хотілося б подякувати батькам, які взяли участь у конкурсі візочків, за їх фантазію, оригінальність. Так тримати! Давайте разом зробимо дитинство наших дітей веселим, цікавим та незабутнім.

Окремо хочемо подякувати нашим шановним спонсорам: Кириченку Миколі Олександровичу, який люб’язно допоміг у придбанні призів для веселих конкурсів, та Шевченку Валерію Миколайовичу за фінансову допомогу у придбанні солодощів для всіх малюків. Маємо надію на подальшу співпрацю з вами та бажаємо міцного здоров ... Читати далі »

Просмотров: 351 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.06.2016 | Комментарии (0)

 

Вже стало традицією у Богуславському сільському будинку культури 1 червня святкувати День захисту дітей.

- Що треба для щастя й усмішки дитини?

- Щоб сонце ласкаве нас гріло щодня.

  Оселя затишна і чуйна родина,

   І мамина пісня щоб завжди жила.

  Щоб зорі вночі у вікно зазирали,

  Сади буйним цвітом цвіли навесні,

  Пташки від зорі до зорі щебетали,

  Бажання збувались великі й малі.

Такими словами розпочався дитячий ранок, присвячений Дню захисту дітей в Богуславському СБК.

Діти з нетерпінням чекали цього дня. Тож на свято завітали вихованці пришкільного табору "Дружба" Богуславської школи разом зі своїми вчителями та малюки з дитячого садочку "Сонечко" з вихователями.

На святі були присутні діти різного віку - від 2  до 15 років, і всім було весело. Всі вони брали активну участь в різноманітних іграх, конкурсах, відгадували літературну вікторину, яку запропонувала їм наш бібліотекар Присіченко Л.В. Розгадували загадки, з захопленням танцювали,  читали вірші і співали пісні про літо, про маму.  Надзвичайно приємно було слухати з якою любов’ю та ніжністю діти співали і декламували вірші про матусь.

Усі винуватці свята отримали солодкі подарунки. Тож захід пройшов весело, емоційно і приніс дітям багато позитивних вражень. Всі були задоволені і в гарному настрої пішли після свята додому.< ... Читати далі »

Просмотров: 338 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.06.2016 | Комментарии (0)

 

Традиційно 1 червня в Підлиманському БК відбулося свято, приурочене до Дня захисту дітей. Маленьким глядачам - вихованцям дошкільного закладу та учням 1-6 класів Підлиманської школи була представлена цікава лялькова вистава-казка “Колобок” в сучасній інтерпретації, а також виступ хореографічних колективів нашого Будинку культури.

Привітати дітей зі святом прибула представник ФГ “Моноліт” І.С.Супрун, яка вручила дітям набори іграшок та солодощі для дошкільнят і учнів.

Депутат Харківської обласної ради М.О.Кириченко та депутат Борівської районної ради С.О.Кириченко також привітали маленьких підлиманців зі святом, пригостили їх наборами смачних цукерок. А самому ДНЗ подарували обладнання для кімнати гігієни.

Дітям, учасникам художньої самодіяльності БК, ке-рівник СОК “Рідний край” В.М.Шевченко  вручив м`ячі та шахи.

Святкування Дня захисту дітей пройшло весело та піднесено і закінчилося дитячою дискотекою та іграми на свіжому повітрі на ігровому майданчику.

З великою вдячністю, батьки щасливих дітей.

Просмотров: 327 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.06.2016 | Комментарии (0)

 

До чергової частини Борівського ВП Ізюмського ВП ГУНП в Харківській області 4 червня близько 01.30 години надійшло повідомлення по телефону від невідомого чоловіка про те, що на березі Червоноос-кільського водосховища в с. Піски-Радьківські невідомі особи займаються незаконним виловом риби сітками.

В ході огляду місця події за даним фактом в с. Піски-Радьківські, в районі «Базару», неподалік від дамби Червонооскільського ДВСРП в присутності понятих та учасників у воді, на відстані 5 метрів від берега, було виявлено риболовний човен, у якому знаходились 18 мішків з рибою і риболовними сітками та пристрій для вилучення сіток з води. На березі стояв автомобіль «Мітсубісі Л-200», що належить місцевому жителю, громадянину С., 1972  р.н., який знаходився неподалік.  В кузові авто було виявлено 5 мішків з риболовними сітками та рибою. Також на березі, в 10 метрах від автомобіля, було виявлено мотоцикл «Днепр-11», власником якого є теж місцевий житель, громадянин П.

В ході огляду місця події за даним фактом у присутності понятих та учасників було вилучено риболовний човен сірого кольору з двома веслами, автомобіль «Мітсубісі Л-200», мотоцикл «Днепр-11», а також пристрій для вилучення сіток з води та 28 риболовних сіток, власник яких не встановлений. Правоохоронцями подано до суду клопотання про арешт тимчасово вилученого майна.

Попередня сума збитків, завданих браконьєрами, ... Читати далі »

Просмотров: 314 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.06.2016 | Комментарии (0)