Головна » 2016 » Березень » 24

Минулої суботи Борова відзначала свято Масляної. Цього року воно вдалося надзвичайно веселим, по-українському щедрим та дуже смачним!

На центральній площі трудові колективи підприємств, установ  та організацій селища облаштували свої святкові намети, в яких щедро частували всіх бажаючих найрізноманітнішими смаколиками. Розмах креативу в підході до приготування і оформлення святкових страв та оздоблення «робочих місць» просто вражав.  Кожен гостинний намет був не лише яскраво прикрашений в українському стилі вишитими рушниками, квітами та атрибутикою, а й мав свій особливий колорит, подекуди притаманний виключно його господарям. Унікальність кожного підприємства підкреслювали і їхні опудала Масляної, які зустрічали гостей біля щедро накритих столів. Більшість цих велетенських ляльок були настільки гарними, що їх доцільніше було б виставляти на конкурс краси, а не опудал. Всі вони мал ... Читати далі »

Просмотров: 603 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.03.2016 | Комментарии (0)

 

Напередодні 8 Березня у Загризівському сільському клубі відбувся тематичний вечір “Березневе свято”, який був підготовлений спільно із завідуючою сільською бібліотекою Г.О. Поповою.

Учасники художньої самодіяльності вітали жінок нашого села. На сцені діти читали вірші, співали і танцювали для своїх мам, бабусь. Лунали пісні у виконанні вокальної групи. Веселого настрою додали глядачам гуморески та сценка. 

Свято на такому рівні вдалося провести завдяки сприянню голови райдержадміністрації В.О.Кіяна у придбанні підсилюючої апаратури, яка була придбана за кошти сільської ради. Також завдяки Богуславському сільському голові В.С.Мальченку були виділені кошти на покрівельний матеріал для ремонту даху клубу. Депутат облради М.О.Кириченко надав допомогу для виготовлення сценічних костюмів. В.М.Шевченко  придбав тенісний стіл. Систематично допомагають у проведенні масових заходів С.М.Боднар, Л.В.Ільчишина, С.О.Кириченко, В.А.Коновий, П.О.Двірник.

Ольга ДОВГОПОЛА.

Завідуюча клубом.

Просмотров: 371 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.03.2016 | Комментарии (0)

 

Працівники та аматори Калинівського сільського клубу привітали своїх односельчанок із весняним святом та відзначили Масляну.

На честь жіночок звучали пісні та вірші, побажання здоров`я  та довголіття, незгасаючого бажання бути красивими та коханими.

А наприкінці Масляного тижня, 13 березня, в прощену неділю, у селі Калинове відбулися проводи зими. Де крім млинців, пирогів, різносолів була смачна уха, зварена на відкритому вогнищі.

Проводились веселі конкурси та за традицією спалювали бабу-Масляну.

Хочеться подякувати голові Підвисочанської сільської ради Літвінову С.Д., односельцям які не залишились осторонь і взяли активну участь у святкуванні масляної.

  Інна ЯЦЕНКО, с.Калинове.

 

Просмотров: 341 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.03.2016 | Комментарии (0)

Весна… У цьому короткому слові поєднується так багато всього, що надихає людину жити, творити, радіти всьому, що оточує: яскраві сонячні промені, висока блакить неба, пташиний спів та перша смарагдова трава. А ще ж, звичайно, це свято краси, чарівності, жіночності – 8 Березня.

Напередодні жіночого свята в с.Підлиман відбулося свято зустрічі Весни, яке почалося зі святкового концерту-привітання «Панянки-Веснянки». Ведучі концерту, колоритний український козак та інтелігентний джентльмен, а також всі учасники художньої самодіяльності щиро вітали всіх присутніх з приходом весни та жіночим святом чудовими піснями, запальними танцями, цікавими сценками та душевними віршами. З привітальною промовою до жінок звернувся Підлиманський сільський голова Олександр Калінін.

А оскільки 8 березня цього року припало на Масляний тиждень, Олександр Васильович після концерту запросив всіх підлиманців та гостей взяти участь у фольклорному святі зустрічі Весни. Колектив сільської ради  пригощав всіх бажаючих смачною кашею, а запашні яскраві пиріжки та різноманітні млинці, приготовані колективом Підлиманського ДНЗ та жителями села, дуже втішили і малечу, і дорослих.

... Читати далі »
Просмотров: 418 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.03.2016 | Комментарии (0)

 

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян в с.Богуславка. Зустріч відбувалась у приміщені сільської ради.

Цього разу сельчани прийшли на прийом до керівника району не лише для того, щоб просити допомоги у вирішенні певних питань, а й щоб стати на захист свого сільського голови Володимира Мальченка. До цього їх спонукала стаття, яка вийшла в минулому номері нашої газети під рубрикою «Добрі справи» і мала назву «Все в наших руках». 

Люди обурені позицією жителів багатоквартирних будинків, які вважають, що благоустрій в їхніх дворах повинен постійно забезпечувати сільський голова. Зі слів громади, в цих будинках майже всі квартири давно приватизовані і існують, по суті, як окремі домоволодіння. Квартплату вони не сплачують через відсутність житлово-комунального підприємства в селі, воду отримують із свердловин, які безконтрольно поробили в підвалах. Коли облаштовувався майданчик для збору сміття, домовлялися, що кожна квартира сплачуватиме по 5 грн. в місяць за вивезення відходів. Та потім почалися сварки типу «той сусід виніс більше, хай більше і платить, а я не виносив, платити не буду».  Тож це питання так і лишилося не вирішеним. Сільський голова спочатку шукав можливості, домовлявся з фермерами, сміття вивозилось, але це не входить в обов’язки сільгосппідприємств. І сільська рада не може  офіційно надавати подібні послуги, та й відповідних ресурсів для ць ... Читати далі »

Просмотров: 434 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.03.2016 | Комментарии (0)