Головна » 2016 » Лютий » 17

 

Чесно кажучи, певний час вагався чи слід піднімати питання (вже вкотре) про перевезення пасажирів нашим місцевим автопарком?

Та коли до мене почали підходити люди і розповідати про якість перевезення на маршруті Борова - Харків, вирішив все ж таки знову порушити дану проблему. Чому проблему?

Так, на жаль, проблему. Принаймні для тих пасажирів, хто хоче під час руху автобусу скуштувати мандаринку, чи для тих, хто замерзає в автобусі, а потім доводиться йти на лікарняний.

Чому говорю саме про мандаринку? Просто тому, що саме цим фруктом необачно вирішив посмакувати один з пасажирів, який їхав додому з Харкова. Ото вже, кажуть, наслухалися тоді від водія  - і це не ресторан, і досить їсти, і що всі смітять, а йому (водієві) прибирай. Хоча, між нами, треба було просто ввічливо попросити пасажира не викидати сміття під ноги, а після приїзду до місця призначення забрати з собою. Я розумію, що є різні люди - хто й сам, без нагадування не смітитиме (і таких, впевнений, все ж таки більше), а є такі, що на зло залишать сміття після себе. Але ж це не вихід - кричати на пасажирів, адже у кожного своя ситуація.

Можливо, так людина боролася з нудот ... Читати далі »

Просмотров: 590 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.02.2016 | Комментарии (0)

13 лютого 1996 року в нашому районі почала працювати Державна казначейська служба України, тож завтра колектив управління відзначатиме 20-річчя установи.

Незмінним керівником служби протягом всього часу залишається Раїса Білик. Ось що вона розповідає:

- З чого ми починали?  Фактично з нуля. Ні технічного забезпечення, ні фахівців, ні досвіду… На момент створення на Казначейство України було покладено 8 функцій, а нині їх кількість зросла до 27. І це дозволило Державній казначейській службі посісти чільне місце серед органів виконавчої влади, які забезпечують фінансову стабільність економіки країни.

У 1996 році ми  розпочинали з фінансування видатків, пов'язаних з ліквідацією наслідків Чорнобильської аварії та оплату рахунків підприємств АПК. Було запроваджено постійно діючу систему контролю за надходженнями до держбюджету через систему комерційних банків та правильністю розмежування між бюджетами загальнодержавних податків та зборів та обов'язкових платежів.  Уже наприкінці  1997 року через органи Казначейства здійснювалося до 50% операцій з виконання Державного бюджету України.

Пам`ятаю, як у  1999 році в районном ... Читати далі »

Просмотров: 585 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.02.2016 | Комментарии (0)

 

У зв'язку зі змінами в законодавстві з 1 січня безкоштовно харчуватися в школах за рахунок державної субвенції можуть лише діти пільгових категорій, та й то не всі. Так, безкоштовні гарячі обіди мають гарантовано отримувати малозабезпечені, сироти і позбавлені батьківського піклування учні 1-4 класів та сироти і позбавлені батьківського піклування учні 5-11 класів. Нагадаємо, що у 2015 році безкоштовними обідами забезпечувались всі учні 1-4 класів та діти пільгових категорій з 1 по 11 клас.

Зрозуміло, що такі зміни можуть негативно вплинути на здоров'я дітей. Тому керівництво району, одразу ж після прийняття вказаних нововведень, почало шукати шляхи і можливості, щоб і надалі всі школярі початкової школи та пільговий контингент учнів отримували гарячі обіди.

Для цього у райдержадміністрації було проведено ряд робочих нарад, у яких взяли участь керівники РДА та районної ради, селищний, сільські голови,  начальник відділу освіти та начальник фінансового управління РДА. Розглядалось це питання й депутатами районної ради на засіданнях постійних комісій. Проводився глибокий аналіз законодавчої бази, робились відповідні розрахунки і спільними зусил ... Читати далі »

Просмотров: 1032 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.02.2016 | Комментарии (0)

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян в с.Першотравневе. Зустріч проходила в приміщенні сільської ради. Кожен бажаючий міг поставити запитання чи звернутися за допомогою до очільника району.

Проблеми, які хвилюють жителів Першотравневого, актуальні для всіх борівчан. Чому не приходять квитанції за газ і як тепер передавати показання лічильників? Чи отримуватимуть і надалі учні початкової школи та пільгових категорій гаряче харчування? Чи буде в селище приїжджати лікар? Де взяти кошти на ремонт сільського будинку культури? Коли будуть ремонтуватися дороги? Чи з'явиться колись вуличне освітлення в селищі? Чи буде діяти пільговий проїзд в автобусах?  Як відбувається децентралізація і чи буде створено об'єднану громаду в Борівському районі? На ці та багато інших запитань Віталій Кіян надав конкретні відповіді та роз'яснення.

Так, голова заспокоїв громаду, пояснивши, що харчування в школах тепер забезпечуватиметься за рахунок місцевих бюджетів. Субвенція на медицину виділятиметься, а значить і лікар приїжджатиме до своїх пацієнтів. Щоб відремонтувати будинок культури, варто спробувати написати грантовий проект для залучення ... Читати далі »

Просмотров: 416 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.02.2016 | Комментарии (0)

 

У зв'язку із забороною полювання  на всі види мисливських тварин,   збільшилось поголів'я диких звірів - вовків та лисиць.  Частіше спостерігаються   випадки  заходу  у населені пункти лисиць, які нападають на домашніх тварин. Ситуація, що склалася, вже загрожує життю  і безпеці жителів, адже дикі тварини є переносниками  сказу.

Сказ -  особливо небезпечне вірусне захворювання  всіх теплокровних тварин і людини. Характеризується гострим перебігом, ураженням  нервової системи і закінчується летально.  Зараження відбувається в основному через укуси та подряпини, нанесені хворими тваринами. Вірус може проникати через пошкоджені слизові оболонки.  Інкубаційний період (момент від укусу  хворою твариною до появи клінічних симптомів)  триває від де-кількох днів  до одного  року  (в середньому 1-2 місяці). Головною ознакою захворювання  тварин є зміна поведінки - зникає відчуття страху,  спостерігається втрата обережності.

 У 2015 році на території району було зареєстровано три випадки сказу:  с.Гороховатка - сказ єнотовидної собаки, с.Ш ... Читати далі »

Просмотров: 347 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.02.2016 | Комментарии (0)

Хроніка воєнних подій на Борівщині в лютому 1943 року

Згадує Онопченко Валентина Василівна (1927 р.н.) з Богуславки: «На залізничній станції «Колгоспна» взимку 1943 року в тупику стояв розбитий паровоз з кількома вагонами, теж розбитими. На тому паровозі ночами сидів сич і усю ніч, а то й день, кричав: «Ту-ту-ту-у! Чи-чи-чи! Ту-у-у!» Що він пророкував? Може, те, що німців скоро проженуть і залізницею знову підуть поїзди?»

Повернення радянської влади

Борівський район був визволений військами 1-ї та 8-ї гвардійських армій генерал-полковників В. І. Кузнецова та В. І. Чуйкова на початку лютого 1943 р. Значних бойових дій на території району не було, німці сплановано відступили.

Село Загризове визволяв 84 стрілецький полк (СП). Наводимо про це спогади парторга 84 СП, капітана (пізніше гвардії підполковника) Сєрова Петра Івановича: «Бойовий шлях нашого 84 СП 6 дивізії лежав через Богучар, Кам`янку, Білолуцьк, Тарасівку, Ново-Червоне. Нам доводилося в пішому строю доганяти противника, у завірюху здійснювати переходи по 50 і більше кілометрів з повною бойовою викладкою. Станкові кулемети та міномети везли на лижах. Тих, хто падав, підвозили на конях. Ми були в складі 6-ї армії Південно-Західного фро ... Читати далі »

Просмотров: 444 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.02.2016 | Комментарии (0)