Головна » 2016 » Лютий » 10

ПРО ДОВКІЛЛЯ І СУМЛІННЯ:

СПРАВЖНІМ ЄВРОПЕЙЦЯМ

Борівчани. Ми щирі й відкриті. Ми завжди готові прийти один одному на допомогу. Ми пам`ятаємо своє минуле й готові будувати своє майбутнє. Ми справжні європейці…

Ні, це не з телепередачі "Файна юкрайна", це з нашого життя. Але якщо вам на хвильку здалося що все це лише мої фантазії, що ж, десь ви дійсно праві.

Я розповім вам про справжніх господарів в своєму домі. Про тих, хто підтримує в ньому чистоту й порядок, а до інших їм всеодно. Життя в Боровій тихе й помірне. В будь-який з днів можна спостерігати за тим, як вранці люди поспішають у бік центру на роботу і ввечері в зворотному напрямку. За кілька останніх років ці прогулянки стали зручнішими, адже центральна алея була повністю реконструйована. Було замінено тротуарну плитку, облаштовано зручні лавки, проведено освітлення та встановлено зручні урни для сміття вздовж алеї та в парку. Краса та й годі. Та згодом у вуличних урнах стали з`являтись цілі пакети зі сміттям, які виносять з домівок мешканці будинків. Причому щодня майже всі ... Читати далі »

Просмотров: 448 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.02.2016 | Комментарии (0)

ПОРАДИ  АВТОМОБІЛІСТАМ У ЗИМОВИЙ ПЕРІОД

Не всі автомобілі і водії виграють протистояння із зимовими морозами. А як ви думаєте, чому? Не відкривається замок, на склі іній, а про те, щоб завести машину взимку, не варто навіть думати. Як автолюбителю перемогти льодову холоднечу з найменшими втратами? Даємо практичні поради.

Як відкривати замки в мороз?

Для водіїв автомобілів з центральним замком відкрити двері при мінусовій температурі не проблема. Але що робити, якщо водійські двері заблоковані і не піддаються ключу?

По-перше, ні в якому разі не використовуйте гарячу воду. Вода, майже моментально замерзаючи, зіпсує і авто, і замок, і у вас з'являться нові труднощі.

По-друге, варто спробувати відкрити будь-які інші двері автомобіля, завести машину і трохи прогріти.

 По-третє, візьміть на озброєння спеціальну рідину розморожувач для замків. Взимку вона (або аерозоль WD-40) рятує багатьох автомобілістів від багатогодинного нервування з відкриванням замків. Кількох крапель диво-засобу в замкову щілину буде достатньо. Упаковка вельми компактна, рідину зручно нос ... Читати далі »

Просмотров: 445 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.02.2016 | Комментарии (0)

ГАРЯЧА ЛІНІЯ

У приміщенні редакції районної газети "Трудова слава" відбулась "гаряча лінія". Протягом години громадськість району мала можливість поставити запитання заступнику голови Борівської районної державної адміністрації Сергію Шутьку, заступнику начальника УСЗН РДА Олені Суржик, начальнику управління Пенсійного фонду України в Борівському районі Валентині Богуславській.

На номер "гарячої лінії" надійшло кілька телефонних дзвінків від жителів району.

ЯК ВИКОНУЮТЬСЯ  ДЕКОМУНІЗАЦІЙНІ ЗАКОНИ?

Пенсіонер із с.Ольгівка Ізюмської сільської ради Павло Іванович Тичина цікавився, коли в районі буде виконуватись закон про декомунізацію, зокрема, коли на центральній площі райцентру буде демонтовано пам'ятник Леніну.

Заступник голови РДА Сергій Шутько розповів, що в районі, в рамках виконання декомунізаційних законів, вже перейменовано ряд вулиць, провулків і один населений пункт.  В той же час саме з цього приводу Борівська селищна рада оголосила конкурс благоустрою центральної частини площі селища Борова, який т ... Читати далі »

Просмотров: 334 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.02.2016 | Комментарии (0)

ПРО ЗМІНИ У СФЕРІ ГАЗОПОСТАЧАННЯ ТА ПОКАЗАННЯ ГАЗОВИХ ЛІЧИЛЬНИКІВ

Люди, збентежені останніми змінами у сфері газопостачання, постійно телефонують у райдержадміністрацію та інші інстанції, в тому числі і на гарячу урядову лінію, з наріканнями і проханнями  роз'яснити, що робити із показаннями газових лічильників? Адже було оголошено, що показання потрібно самому передавати, зателефонувавши або відправивши смс на певний номер телефону (єдиний на всю Харківську область)  чи через інтернет, де треба зареєструвати власний кабінет.  На вказаний номер телефону додзвонитися неможливо, а що саме писати в смс - не зрозуміло. Що в такому випадку робити людям, у яких немає комп'ютера і інтернету? До того ж, не кожна літня людина може написати смс… Як дізнатися про стан свого рахунку? Хто тепер доставлятиме квитанції?  Чи ходитимуть контролери по домоволодіннях?

Віталій Анатолійович Старіков, начальник Борівської  дільниці газопостачання Куп'янської філії ПАТ "Харківгаз", пояснив, що в Україні відбулося розділення функцій постачання та транспортування природного газу розподільними мережами. Отже на території Харківської області на термін до 1 січня 2018 року ліцензію на газопостачання отримало ТОВ ... Читати далі »

Просмотров: 667 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.02.2016 | Комментарии (0)

У ПОЛІ Й ДЕРЖАВНОМУ КОЛІ ЗОРЕЮ ОСЯЯВ СВІЙ КРАЙ...

1 лютого нашому видатному землякові, людині з великої літери, справжньому господарю рідної землі та вірному сину України Анатолію Григоровичу Чепурному виповнилося б 75 років. Та не вдалося йому дожити до цієї ювілейної дати. Анатолій Григорович передчасно пішов з життя у 1993 році і до останніх своїх днів був сповненим творчих задумів, сміливих планів і невичерпної життєвої енергії.

Життєвий шлях Анатолія Чепурного був, нажаль, досить короткий, але дуже насичений добрими справами та видатними подіями.

Народився у 1941 році в селі Дмитрівка, що на Донеччині, в сім'ї селян. Батько працював головою сільради, мати - в колгоспі. У школі завжди був відмінником.

В 1964 році з відзнакою закінчив агрономічний факультет Дніпропетровського сільськогосподарського інституту. Відразу після інституту отримав направлення агрономом в бавовнорадгосп Сирдар'їнської області Узбекистану, а вже через місяць пішов служити в армію.

Після звільнення в запас розпочалася його стрімка кар'єра. У 1965-1967 роках був спочатку інструкто ... Читати далі »

Просмотров: 386 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.02.2016 | Комментарии (0)

ЗАСПІВАЙМО, ДРУЗІ!

1 лютого в Борівському РБК пройшов фестиваль військово-патріотичної пісні, присвячений 73-ій річниці визволення Борівщини від німецько-фашистських загарбників, в якому взяли участь працівники та аматори всіх клубних закладів району.

З вітаннями до учасників та глядачів зі сцени звернулися голова Борівської райдержадміністрації  Віталій Кіян та голова районної ради Олена Клименко. На знак поваги до героїв, що загинули в боях під час Другої Світової війни, до братської могили були покладені живі квіти.

Більше двох годин тривало це чудове пісенне дійство. Зі сцени лунали як сучасні пісні, так і тих далеких воєнних років. Також фестиваль пісні доповнювався чудовими танцювальними номерами юних артистів. Особливою родзинкоюконцерту став вірш, присвячений жертвам концтаборів.

Глядачі, яких в залі було чимало, тепло зустрічали кожного виступаючого. Завершився фестиваль загальним виходом  артистів під бурхливі оплески. Дякуємо всім нашим талантам та організаторам за чудово проведений час і сподіваємось на нові зустрічі.

Віталій КОЛЕСНІК.

 

Просмотров: 418 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.02.2016 | Комментарии (0)

Свято зі сльозами на очах

2 лютого, у день 73-ї річниці звільнення Борівщини від фашистських загарбників, керівництво ра-йону, працівники підприємств та організацій селища, районного військкомату, ветерани зібралися біля святого для всіх жителів Борової місця, братської могили, аби вшанувати пам`ять загиблих воїнів, які визволяли нашу землю від німецько-фашистської навали.

Мітинг відкрив Борівський селищний голова Олександр Тертишний.

Зі словами вдячності за безсмертний подвиг воїнів, до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Віталій Кіян. Він закликав ніколи не забувати ті страшні роки окупації, щасливу мить звільнення району від фашистів. І хоча це дійсно свято, та воно - зі сльозами на очах.

- Пройдуть роки. Не буде серед живих і нашого покоління, але вічний вогонь пам'яті  завжди горітиме у наших серцях, зазначив Віталій Олексійович.

Привітав усіх з річницею свята і Борівський районний військовий комісар Олександр Беседін. 

Далі слово було надано дитині війни, жителю Борової Віктору Яковичу Вінніку.

- Усе далі й далі відходять грізні роки Другої світо ... Читати далі »

Просмотров: 292 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.02.2016 | Комментарии (0)

Турнір тисячі команд

Саме під такою назвою на спортивній базі Бо-рівської дитячо - юнацької спортивної школи пройшов зональний етап обласних змагань з міні-футболу серед команд юнаків та дівчат 2003-2005 р.н. Турнір тисячі команд було започатковано в 2002 році народним депутатом України Олександром Фельдманом, який є головою міжнародного благодійного фонду "АВЕК".

"Немає моїх дітей. Немає їхніх дітей. Є - наші діти!", саме під таким гаслом Олександр Борисович і проводить на Харківщині один з наймасовіших дитячих турнірів в Європі.

У змаганнях серед дівчаток взяли участь команди з Шевченківського, Барвінківського, Дворічанського,  Борівського районів. Серед юнаків змагалися команди з Шевченківського, Дворічанського, Ізюмського і Борівського районів. З поважних причин на змагання не прибули команда юнаків з м. Ізюм та команда дівчаток з Ізюмського району.

Під час церемонії відкриття зонального етапу футбольного турніру всіх учасників привітав голова Борівської районної державної адміністрації Віталій Кіян. Він розповів про історію турніру, висловив вдяч ... Читати далі »

Просмотров: 320 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.02.2016 | Комментарии (0)