Головна » 2016 » Січень » 18

ДОПОМОГА ДЛЯ СТУДЕНТКИ

Студентка з Борової Ірина Маніна отримала грошову допомогу від Канадського Фонду.

Кілька років тому Іра втратила обох батьків і переїхала з Донецька в Борову до бабусі. Після закінчення Борівської ЗОШ №2 вступила до Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, де зараз і навчається на 1-му курсі. Навчання у ВУЗі потребує значних витрат, які повністю лягають на плечі пенсіонерів – бабусі і дідуся.

Нелегка доля дівчинки не залишилась без уваги добрих людей. Борівська районна громадська організація «Суспільна служба України» у жовтні вже минулого 2015 року звернулася до координатора Програми «Благодійна допомога талановитій молоді» Ірини Щелкунової з проханням надати студентці безповоротну благодійну допомогу. І вже в грудні кошти для допомоги дівчині в сумі 1500 грн. надійшли на рахунок РГО «ССУ» від Канадського фонду «Поміч в Україні», а напередодні Новорічних свят були вручені Ірині безпосередньо в руки.

Просмотров: 439 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.01.2016 | Комментарии (0)

Влітку люди переживали в очікуванні опалювального сезону - як будемо платити за тепло при таких цінах? Зараз вже понад 5 млн. сімей отримали субсидії. Держава забезпечила надійну та ефективну підтримку сім'ям, які не в змозі оплачувати високу вартість послуг. Але із впровадженням змін у програмі субсидій почали ширитись різноманітні чутки, однією з яких є наступна:

- якщо не використаєш весь обсяг газу (чи іншої послуги), доведеться повертати субсидію у кінці опалювального сезону.

Розмір субсидії розраховується виходячи з об'ємів соціальної норми споживання, що визначена постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» незалежно від фактично спожитих обсягів природного газу чи інших комунальних послуг.

Фактичне споживання комунальних послуг домогосподарством відрізняється від нормативного, воно може бути більшим або меншим від соціальних норм споживання. Не потрібно «випалювати» весь обсяг природного газу чи даремно використовувати інші комунальні послуги (холодну воду, електроенергію), на які надається субсидія.

Сума с ... Читати далі »

Просмотров: 469 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.01.2016 | Комментарии (0)

Відповідно до Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів та заборону пропаганди їхньої символіки", названого в народі законом про декомунізацію, у населених пунктах району проходять громадські слухання щодо перейменування вулиць, провулків та населених пунктів.

У зв’язку з цим громадяни переймаються, чи потрібно їм буде змінювати паспорт та інші документи після перейменування вулиць і в яку копієчку їм «влетить» така декомунізація.

Більшість громадян через ці побоювання ідею зміни радянських назв справді зустріли у штики, сприймаючи ці нововведення як зайві клопоти, турботи і додаткові витрати. Але, як то кажуть, не такий страшний вовк, як його малюють. Тож поспішаємо заспокоїти борівчан.

ПАСПОРТ

Вичерпні роз’яснення з цього приводу дає своїм читачам газета «Сільські вісті» у №135 від 25 грудня 2015 року. Посилаючись на Державну міграційну службу, газета пояснює, що, у зв’язку зі зміною назви населеного пункту чи вулиці змінювати відомості в паспорті про реєстрацію спеціально не треба. Це можна ... Читати далі »

Просмотров: 1522 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.01.2016 | Комментарии (0)

У святкові січневі дні в актовому залі Борівської ЗОШ №1 відбулося підведення підсумків районного етапу конкурсу "Учитель року - 2016", "Класний керівник року", "Керівник гуртка року" та нагородження переможців. Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України Всеукраїнський конкурс "Учитель року - 2016" проходить у номінаціях: "Англійська мова", "Захист Вітчизни", "Історія", "Математика".

Пройшов він за ініціативи начальника районного відділу освіти Тетяни Бондарівської. Організували свято працівники методичного кабінету відділу освіти РДА.

Кожен з учасників конкурсу презентував свою роботу як педагога, підготувавши відеоролики. Всі презентації було дуже цікаво дивитися, адже їх створювали з душею та гумором.

Отже, дипломи й подарунки, які вручали начальник відділу освіти Т.Ю.Бондарівська та голова райкому профспілки працівників освіти С.В.Колісник, отримали вчителі математики Піско-Радьківської та Борівської ЗОШ №2 Ірина Носата і Сергій Носик. Переможцем районного і учасником обласного етапу конкурсу визнано вчителя англійської мови Борівської ЗОШ ... Читати далі »

Просмотров: 487 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.01.2016 | Комментарии (0)

 

У редакції газети «Трудова слава» відбулась традиційна безпрограшна лотерея серед читачів, які оформили річну передплату на 2016 рік. Цього року у розіграші призів взяла участь рекордна кількість передплатників – 147. З огляду на значне здорожчання товарів, було досить нелегко задовольнити очікування учасників розі-грашу, але ми намагалися нікого не залишити поза увагою. Допомогли нам в цьому справжні меценати, керівники сільськогосподарських підприємств, які виступили спонсорами лотереї: Олексій Гомон (а/ф «Новий шлях»), Володимир Устименко (СТОВ «Шийківське»), Григорій Сало (а/ф «Ізюмське»), Іван Крилевський (ФГ «Ксіон»), Тамара Головченко (а/ф «Світанок»), Богдан Головченко (ФГ «Слобода»). Ми щиро дякуємо кожному за допомогу і постійну підтримку. Нехай добро, яке ви даруєте людям, завжди повертається до вас сторицею. Нехай життя дарує побільше приємних моментів, а щедра хліборобська нива радує високими врожаями!

Всіх наших читачів вітаємо з святами початку року.

Черговий рік – це лиш фрагмент життя, ... Читати далі »

Просмотров: 618 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.01.2016 | Комментарии (0)

От і морози. Стовпчик термометра впевнено тримається на мінусових позначках. Водойми поступово вкриваються кригою, але вона ще тонка. Особливо небезпечно перебувати зараз на кризі в заростях прибережного очерету, адже тут вона вся пронизана стеблами рослин. Про товщину та міцність льодового покриву можна судити за його кольором: блакитний - найміцніший, білий - міцність удвічі менша, сірий - вказує на наявність води. Небезпечним для пересування є матовий білий лід з жовтуватим відтінком.

Нагадуємо основні правила поведінки на водоймах взимку.

Не можна виходити на тонкий лід та перевіряти його міцність ударом ноги, використовуйте для цього палицю. Не можна також стрибати та бігати по льоду, збиратися великими групами на одному місці. На початку зими небезпечною є середина водоймища, а наприкінці зими - прибережні ділянки.

Якщо ви все-таки опинилися у крижаній воді, а поряд нікого немає, розставте широко руки та намагайтеся утримуватися на поверхні. Пам'ятайте, що енергійні рухи під час перебування у воді сприяють швидкому охолодженню. Тому намагайтесь без різких рухів виповзти на міцний лід у бік, звідки прийшли, та повзти до берега, відштовх ... Читати далі »

Просмотров: 481 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.01.2016 | Комментарии (0)

Справжнє новорічне свято для дітлахів відбулося минулого тижня в Борівському РБК. Незважаючи на примхи погоди, в гості до лісової красуні завітало чимало гостей, як з самої Борової, так і з району. І подивитись, я вам скажу, було на що.

Сценарій свята був щедро насичений художніми номерами, конкурсами та іграми, а юні артисти, що брали участь у цьому дійстві та грали казкових персонажів, настільки глибоко вжилися в свої ролі, що навіть дорослим іноді важко було зрозуміти, де реальність, а де казка.

Цього разу новорічне диво дітям дарували кіт, пес, півник, віслюк, король та принцеса, добрі розбійники, всі казкові персонажі  "Бременських музикантів". Вони розважали малечу як тільки могли і ті дякували їм щирими посмішками та гучними аплодисментами. 

Прикрасою свята став танок "Залицялник", який виконав танцювальний колектив дошкільнят. Ну і яке ж новорічне свято без справжнього Діда Мороза? Добрий чарівник завітав до дітвори зі своєю онучкою Снігуронькою. 

А наприкінці свята з`явилась добра чарівниця, яка привітала всіх з новорічними святами та нагородила переможців фотоконкурсу "Наші соне ... Читати далі »

Просмотров: 429 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.01.2016 | Комментарии (0)

Змагання «Шкільні соколята"

За ініціативи відділу освіти Борівської РДА у грудні на спортивних базах Борівської ДЮСШ та Борівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, були проведені змагання з баскетболу "Шкільні соколята" серед дівчаток та юнаків шкіл Борівського району.

В змаганнях взяли участь по шість команд юнаків та дівчат з Ізюмської, Піско-Радьківської, Першотравневої, Богу-славської, Борівської №1 загальноосвітніх шкіл та Чернещинського НВК.

За регламентом змагань команди розділили на групи, в яких ігри були проведені за круговою системою. Після групового етапу змагань чотири кращі команди змагалися в півфіналах, а потім були розіграні призові місця.

В змаганнях серед дівчат в грі за ІІІ місце команда Борівської ЗОШ  №1 (вчитель Мизюк В.А.) перемогла команду Першотравневої ЗОШ (вчитель Лукомський С.П.) з рахунком 14:8.

В фінальній грі за І місце команда дівчаток Ізюмської ЗОШ (вчитель Мизюк П.А.) впевнено перемогла суперниць з Чернещинського НВК (вчитель Серебряков В.П.).

В іграх серед юнаків ІІІ місце виборола команда Богуславської ЗОШ (вчитель Ісаєв Ю.П.), яка перемогла Першотравневу ЗОШ з раху ... Читати далі »

Просмотров: 411 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.01.2016 | Комментарии (0)

 

Він ріс у сім`ї робочих - мама і тато працювали на заводі "Машмет".

Це був 1941 рік, і коли почалася Велика Вітчизняна війна, малюку виповнилося лише 6 місяців. Батька мобілізували на війну і він пішов на довгі 4 роки битися з фашистською навалою, захищаючи рідну землю від узурпаторів. В одному з боїв, визволяючи Варшаву від німців, батько Віктора Яковича Вінніка був тяжко поранений. Він дуже хотів жити і обійняти свого маленького сина, але так і не зміг перебороти хворобу. Тож Віктор зі своїм старшим братом залишилися напівсиротами, а їх мама - вдовою.

- Про своє дитинство мені згадувати сумно і гірко, - розповідає Віктор Якович. - Хоча, звісно, розумію, що воно таким безрадісним було для більшості моїх однолітків. Ми - діти війни.

У 1947 році хлопець разом з родиною переїхав до Борової, де на той час жили материні батьки. Не маючи свого житла, довелося поселитися у бригадній хатині, що стояла на вигоні на семи вітрах. Там навіть не було вікон, та й двері такі, що крізь шпарини взимку намітало сніг аж на ліжко.

Вже через 2 роки Віктор з гордістю переступив поріг Борівської середньої школи і всі 10 років вчився гарно, щоб мамі не соромно було за сина.

- Вчитися у школі було легко, адже нас навчали справжні корифеї освіти, на жаль, нині покійні - Вікторія Пантеліївна Стрільцова-Мудрова, Федір Микитович та Оксана Федорівна Білецькі, Раїса Степанівна Сніжко та багато інших. Я до цього часу їм дуже вдячний, адже ... Читати далі »

Просмотров: 753 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.01.2016 | Комментарии (0)

Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей отець Іоан:

18 січня

смт Борова, храм Різдва Пресвятої Богородиці - о 8-00 Божественна літургія, після неї - освячення води;

19 січня

храм Різдва Пресвятої Богородиці - о 5-00 Божественна літургія, після закінчення - освячення води;

с.Богуславка

8-00 год. - освячення води біля будинку культури;

с.Підлиман

9-00 год. - освячення води біля сільської ради,

9-30 год - освячення води біля Червонооскільського водоймища;

с.Гороховатка

10.30 год. - освячення води біля сільського будинку культури;

с.Підвисоке

11-00 год. - освячення води біля сільського будинку культури.

Настоятель Свято-Вознесенського Храму отець Олексій

с.Піски-Радьківські

18 січня

Свято-Вознесенський храм -Божественна літургія о 12 год., після закінчення - освячення води;

15-00 год. - освячення води біля каплички Піско-Радьківського психоневрологічного будинку-інтернату;

19 січня

Свято-Вознесенський храм -Божественна літургія о 12 год., після закінчення - освячення води;

с.Нижче Солоне

15-00 год. - освячення води біля магазину;

с.Вище Солоне

15-30 год. - освячення води біля магазину.

Настоятель Свято-Миколаївського релігі ... Читати далі »

Просмотров: 382 | Добавил: trudovaslava | Дата: 18.01.2016 | Комментарии (0)