Головна » 2016 » Березень » 22

Напередодні першого весняного свята – Дня жінок найпрекраснішу половину Борівщини привітав народний депутат України Віктор Остапчук. На його запрошення вже вкотре до нас завітав чоловічий вокальний квартет «Гетьман». Їхній виступ, їхні пісні не залишили байдужими нікого, хто того дня завітав до районного будинку культури. Адже майстерне володіння голосом кожного вокаліста з неповторним тембром і великим діапазоном породжує самобутнє гармонійне багатоголосся. Справжній козацький дух чується і в назві квартету, і в манері виконання. Тому кожну пісню у виконанні «Гетьмана» глядачі (а їх було досить багато – повний зал РБК) сприймали бурхливими оплесками. 

Просмотров: 320 | Добавил: trudovaslava | Дата: 22.03.2016 | Комментарии (0)

 

Масляна з давніх-давен - це проводи зими та зустріч весни. Відзначали її завжди перед Великим постом. З початком масляного тижня в кожній оселі пекли млинці – символ сонця, яке всі з нетерпінням очікували після довгої зими. Протягом семи днів годилося відпочивати, розважатися, ходити в гості, частувати одне одного.

Зустрічали та проводжали Масляну й вихованці Борівського будинку дитячої та юнацької творчості. На гостини вони запросили своїх рідних. Адже вважалося – чим більше буде гостей, тим більше щасливих днів буде протягом року. Діти та гості дізналися про кожен день тижня Масляної, який мав свою назву, своє значення, свої звичаї та розваги. Діти співали пісень, танцювали, змагалися в різноманітних конкурсах, водили хороводи.

Перед тим, як попрощатися, Масляна усіх присутніх пригощала смачними млинцями. Їх приготували та принесли на свято мами, бабусі вихованців, керівники гуртків, за що всім величезна вдячність.

Ніна Карпенко.

Культорганізатор Борівського БДЮТ.

Просмотров: 331 | Добавил: trudovaslava | Дата: 22.03.2016 | Комментарии (0)

 

Після святкування міжнародного жіночого дня,  наш весняний цикл свят продовжився у Богуславській сільській бібліотеці. Ми відзначали річницю з дня народження великого поета, Кобзаря Т.Г.Шевченка. Були оформлені книжкові виставки за творами поета. Учні 2 класу провели виставку малюнків за віршами Кобзаря, а 9 березня учні молодших та середніх класів місцевої школи взяли участь у літературній годині «Поезія Шевченка - вічно жива!».

А минулої суботи в Богуславській сільській бібліотеці-філії разом з працівниками культури та учнями 9 класу, їхнім класним керівником Р.Б.Ісаєвою, було проведено свято Масляної «Масляна, масляна, завітай до нас!»

Свято пройшло весело - звучали загадки, прислів`я про масляну. В гості на свято з солодкими подарунками завітав Богуславський сільський голова Володимир Мальченко та заступник директора Богуславської ЗОШ  А.В. Логвіненко. Всі  присутні частувались смачними варениками, млинцями, тортом, солодкими напоями, цукерками.

Ірина ГРИЦУН.

Директор Богуславського СБК.

Просмотров: 360 | Добавил: trudovaslava | Дата: 22.03.2016 | Комментарии (0)

Напередодні 8 березня в Чернещинському сільському Будинку Культури відбувся концерт, присвячений кращій половині людства - жінкам. 

З найкращими привітаннями до всіх жінок звернулися генеральний директор а/ф "Новий шлях" Олексій Гомон та Чернещинський сільський голова Світлана Вразовська.

Вітали жінок з цим прекрасним святом всі аматорські колективи Чернещинського СБК.

Після концертної програми відбулося  масове гуляння, присвячене початку Масляної неділі. Гості свята пригощалися смачною кашею, гарячими млинцями та чебуреками, брали участь в іграх та конкурсах.

Спонсором свята виступила агрофірма "Новий шлях",  а приватний підприємець Вікторія Забийворота  разом зі своїми працівниками частувала гостей смачними шашликами та смаженою рибою. Свято видалось на славу!

Альона Тарасенко.

Директор Чернещинського СБК.

Лариса Старікова. Художній керівник.

Просмотров: 416 | Добавил: trudovaslava | Дата: 22.03.2016 | Комментарии (0)

Нещодавно, в рамках підготовки до фінальних змагань обласного “Турніру 1000 команд 2016” серед дівочих команд, на базі Борівської ДЮСШ були проведені районні змагання з міні-футболу серед 6-8 класів на “Кубок Міжнародного жіночого дня 8 Березня”.

В цих змагання взяли участь чотири кращі команди Борівського району: Ізюмської, Піско-Радьківської, Богуславської шкіл та команда Борівської ЗОШ №1, яка і буде захищати честь Борівського району на обласних змаганнях.

За регламентом змагань, ігри проходили за круговою системою. Тому всі команди мали можливість продемонструвати свої вміння в повній мірі.

В першій грі зустрілися команди Богуславської та Борівської ЗОШ №1. З рахунком 3:0 перемогли бо-рівчанки. В другій зустрічі дівчата з с. Ізюмське перемогли дівчаток Піско-Радьківської ЗОШ з рахунком 3:2. В третій грі команда Борівської ЗОШ №1 впевнено перемогла команду Піско-Радьківської ЗОШ з рахунком 5:0. Четверта зустріч між богуславцями та ізюмчанами  завершилася з рахунком 2:1. В п’ятій грі дівчатка Піско-Радьківської ЗОШ, також з мінімальним рахунком 1:0, перемогли дівчаток з Богуславки. Шоста гра турніру завершилася з рахунком 4:2 на кор ... Читати далі »

Просмотров: 393 | Добавил: trudovaslava | Дата: 22.03.2016 | Комментарии (0)

 

 

Щороку 9 березня українці всього світу  відзначають  День народження Тараса Григоровича Шевченка – видатного українського поета і прозаїка, драматурга, художника, політичного та громадського діяча.

Згідно з  річними планами  роботи у навчальних закладах Борівського ра-йону було проведено Шевченківський тиждень. З метою вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка, відродження національної культури й духовності  пройшли різноманітні  заходи: виставки малюнків до творів Шевченка, виховні години «Ми тебе не забудемо, Тарасе!»,  «Т.Г.Шевченко –великий син великого народу!», конкурси виразного читання поезій Т.Г.Шевченка, бібліотечні виставки «Вічне слово Кобзаря», демонстрація художніх та документальних фільмів про життя і творчість поета, конкурс театралізованих  постанов за його творами.

Нехай в кожному нашому домі лунає і вивчається слово Кобзаря, нехай святе поетове слово об’єднає всіх українців, незалежно від їх поглядів та переконань. Пам’ятаймо його заповіт: бути єдиною, дружньою родиною.

Просмотров: 335 | Добавил: trudovaslava | Дата: 22.03.2016 | Комментарии (0)

Нещодавно групова кімната Першотравневого ДНЗ перетворилася на справжню актову залу, якої раніше у нас не було. Тож свято 8 Березня пройшло в оновленій залі.

Таке чарівне перетворення відбулося завдяки фінансовій допомозі керівників сільгосппідприємств, депутата Харківської обласної ради Миколи Олександровича Кириченка і депутата Борівської районної ради  Сергія Олександровича Кириченка. Ми нарешті змогли придбати велику занавіс-ширму, про що раніше могли лише мріяти. Ширма слугуватиме відтепер чудовою декорацією для будь-яких свят.

Також на спонсорські кошти, надані Сергієм Олександровичем та Миколою Олександровичем, для вихованців ДНЗ придбали чудові вишиваночки. Тепер малята матимуть змогу відчувати себе справжніми артистами на сцені. Крім того, завдяки  їх матеріальній підтримці було придбано деякий посуд для кухні ДНЗ.

Дуже добре, що не перевелися на нашій землі люди, яким небайдужі сільські дітлахи, батьки яких, на жаль, іноді мають обмежені матеріальні можливості. Лише погляньте на фото - скільки радості в очах дітей! Тому від імені малят, їхніх батьків, працівників Першотравневого ДНЗ прийміть, шановні Миколо Олександровичу і Сергію Олександровичу, сл ... Читати далі »

Просмотров: 343 | Добавил: trudovaslava | Дата: 22.03.2016 | Комментарии (0)