Головна » 2016 » Березень » 02

Українські громадяни, які проживають на тимчасово окупованих територіях, зможуть отримати документи в будь-якому РАЦСІ України

Українські громадяни, які проживають на тимчасово окупованих територіях, зможуть отримати легальні українські документи про народження та смерть в будь-якому РАЦСі України. Скоро почне діяти урядовий законопроект, який спрощує процес отримання законних українських документів про народження та смерть громадянами, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Процедура буде максимально простою і складатиметься з кількох кроків.

Перше, що необхідно зробити для того, щоб отримати українські документи щодо народження або смерті, звернутися до будь-якого РАЦСу або центру безоплатної правової допомоги (БПД). Тут громадянам нададуть консультації, пам’ятку з покроковим планом дій і типовий проект заяви до суду. Наступним кроком є звернення із заповненою заявою до будь-якого районного суду. У силу положень закону суд зобов’язаний невідкладно розглянути цю справу і винести відповідне рішення про встановлення факту народження або смерті.
Доказами на підтвердження слів громадян у суді можуть бути фотограф ... Читати далі »

Просмотров: 363 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.03.2016 | Комментарии (0)

Кабмін визначив правила етичної поведінки держслужбовців

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.02.2016 року № 65 затверджено Правила етичної поведінки державних службовців, дія яких також поширюється на керівників державних підприємств.

Державні службовці у своїй діяльності відповідно до правил керуються принципами етики державної служби, що ґрунтуються на положеннях Конституції України, законодавства про державну службу та запобігання корупції, а саме:

1) служіння державі і суспільству: забезпечення державних інтересів під час виконання завдань та функцій держави; сприяння реалізації прав та законних інтересів людини і громадянина; формування позитивного іміджу держави.

2) гідної поведінки: повагу до гідності інших осіб; ввічливість та дотримання високої культу ... Читати далі »

Просмотров: 648 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.03.2016 | Комментарии (0)

От і дав Бог дожити до масового "ленінопаду" і до вже законного демонтажу пам'ятників одному з найбільших світових злочинців - Володимиру Леніну. Аж не віриться! А тих монументів лише в Харківській області нараховувалося за даними ЗМІ донедавна аж 96, та ще в Харкові - 45.

На згадку йде, як одного морозного лютневого ранку 2014-го в Боровій, якраз під вікнами держадміністрації, біля пам'ятника комуністичному вождю, відбувалося таке собі збіговисько. Напередодні хтось "пустив качку": пам'ятник мають намір зруйнувати якісь "неадекватные личности", як мовилося у розповсюдженій листівці. Треба, мовляв, його боронити. Як виявилося, тоді пам'ятнику нічого не загрожувало - "фальшива тривога".

Осторонь я спостерігав за тим зібранням отруєних комуністичною блекотою людей похилого віку. І тут підскакує до мене колишній місцевий компартійний головач і з перекошеним від люті обличчям як гаркне: "Ти писав про мене погано в газеті! Ось прийде скоро Росія, тоді начувайся!"

І невтямки було тому комуністу, що його слова можна кваліфікувати як зраду: з нетерпінням чекав путінських окупантів, зустрічав би з хлібом-сіллю. Т ... Читати далі »

Просмотров: 426 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.03.2016 | Комментарии (0)

 

16 лютого відбулось пленарне засідання VI сесії районної ради VIІ скликання, яке проходило в приміщенні РБК.

Розпочалося воно з урочистого вручення головою ра-йонної ради Оленою Клименко депутатських посвідчень та відповідних нагрудних значків районним обранцям (нагадаємо, що на І сесії вони отримали тимчасові посвідчення).

На розгляд сесії було винесено більше 20 питань. Після розгляду кожного з них прийнято відповідні рішення.

Заслухали звіт голови райдержадміністрації Віталія Кіяна про виконання Програми економічного і соціального розвитку Борівського району на 2015 рік та делегованих районною радою повноважень. У своєму виступі він повідомив, що в цілому до зведеного бюджету району з урахуванням трансфертів з державного бюджету надійшло 115 918,5 тис. грн. або 104,3% до плану на 2015 рік. У порівнянні з попереднім роком надходження збільшились на 30,7% (+4329,5 тис. грн.). Протягом 2015 року до загального фонду місцевих бюджетів району (без урахування трансфертів) зараховано 25 396,7 тис. грн. або 126,1% до плану на рік (перевиконання склало 5 258,4 тис. грн.). Виконання показників загального фонду забезпечено по всіх радах. Видатки зведеного бюджету району склали 115764,6 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду - 108553,2 тис. грн., видатки спеціального фонду - 7211,4 тис. грн.

Кошти бюджету в першу чергу спрямовувались на захищені видатки.

Станом на 2 січня 2016 року прострочена заборгованість по виплаті ... Читати далі »

Просмотров: 583 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.03.2016 | Комментарии (0)

Пам'ятайте , друзі, цих людей до віку,

   Тих, хто повернувся і поліг в боях.

   І вклонімось всі ми низько до землі їм,

   Шаною устелимо їх тернистий шлях. 

Напередодні 27-ої річниці з дня виведення обмеженого контингенту радянських військ з Афганістану, в честь Дня вшанування учасників бойових дій на спортивній базі Борівської дитячо-юнацької спортивної школи та Борівської ЗОШ № 1 за підтримки Борівського відділення воїнів-інтернаціоналістів та ветеранів запасу "Пандшер" пройшли спортивні змагання з міні-футболу серед команд юнаків та дівчат старших вікових груп вихованців Борівської ДЮСШ.

Юні вихованці, тренери-викладачі та всі небайдужі люди зібралися, щоб теплими словами вдячності подякувати нашим землякам, ветеранам локальних війн, за чесне виконання військової присяги при виконанні інтернаціонального обов'язку в інших державах. Під час відкриття спортивних змагань учасник бойових дій в Афганістані Гомон Олександр Миколайович поіменно згадав всіх воїнів-афганців Борівщини.  Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

Учні Борівської ЗОШ № 1 під керівництвом педагога- ... Читати далі »

Просмотров: 540 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.03.2016 | Комментарии (0)

20 лютого - день, оповитий сумом трагічних подій 2014 року, день патріотів, які ціною власного життя були готові відстоювати свободу та незалежність країни. 

Їх було більше, ніж сотня, у кожного була сім`я, друзі, вони будували плани на майбутнє, але не роздумуючи, віддали життя,  захищаючи ідеали демократії, відстоюючи європейське майбутнє України.

Минулої суботи на центральній площі Борової відбувся мітинг-реквієм, присвячений па-м’яті Героїв Небесної Сотні.

Вшанувати загиблих на майдані під час Революції гідності  прийшли керівництво району, молодь селища, небайдужі громадяни, активісти, представники трудових колективів і громадських організацій району.

Перед присутніми виступив голова райдержадміністрації Віталій Кіян: «…Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими ангелами-охоронцями на небі. Вони загинули за незалежність нашої держави, за честь, за волю, за право бути українцями. І ціною жертовності показали, що наш український дух є незламним, а народ – нескореним...»

Звучить неофіційний гімн  Революції гідності - «Пливе кача по Тисині». На очі навертаються сльози і проймає гордість за героїв, а в душі трепетно застигає  невимовно болюче: «Хоч би недаремно…».

Революція гідності  навіки змінила українців,  згуртувала їх. Вона стала символом непокори владі, боротьби з її жор ... Читати далі »

Просмотров: 372 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.03.2016 | Комментарии (0)

ПРО ДИВНІ ЛИСТІВКИ ТА КРИМІНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ

Після демонтажу пам'ятника Леніну, що було здійснено відповідно до вимог Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталі-тарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки” на вулицях Борової з'явилися листівки дивного змісту. В цих папірцях невідомі "Советскіє патріоти", як вони себе називають, вдаються до відвертих образ на адресу діючої української влади усіх рівнів та закликають до її повалення і, більше того, - до фізичного знищення. У листівках є заклики не визнавати агресором країну, яка незаконно, всупереч Будапештському меморандуму і міжнародному праву, анексувала Кримський півострів і є каталізатором військових дій на Донбасі. Також автори славлять найманців і посіпак агресора, які несуть загрозу мирним громадянам, воюють зараз проти України, вбивають українців і посягають на територіальну цілісність нашої держави.

Органи правопорядку наразі займають розслідуванням з даного питання, встановлюються організатори і виконавці. Тож будемо сподіватись, що ті, хто кличе війну у наш дім, будуть виявлені і притягнені до відповідальності.

      Довідково

Конституція України: 

Стаття 1. Україна є су ... Читати далі »

Просмотров: 339 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.03.2016 | Комментарии (0)

 

Під таким гаслом у Борівській ЗОШ №1 напередодні Дня закоханих пройшла літературно-музична композиція для старшокласників.

Дебютували в ролі ведучих чарівні дівчата 9-Б класу: Сніжана Голоха, Даша Подольська, Настя Кушин, Аня Бондарівська, Еля Жорнік, Христина Хиленко. Вони дуже відповідально підійшли до виконання поставленого перед ними завдання.  Їхні виступи були романтичні і неповторні.

Майстерно, під музичний супровід, розповіла легенду про Валентина учениця 10 класу Аліна Крамаренко. Сценку-пантаміму цікаво та смішно показали учні 9-А Даня Вразовський та Аня Донченко. Учениця 8-А Аліна Афоніна, дівчина з чудовою посмішкою і дуже красивим голосом, виконала пісню "Ромео и Джульєтта". Як справжні актори виступили учні 10 класу Влад Давидов, Наталія Омельченко, Саша Ка'мянський, Максим Бондар та Оксана Коверіна.

Учні з цікавістю спостерігали за дійством на сцені, раділи за своїх друзів.

Кохайте та будьте коханими! Такими красивими словами закінчилося свято.

Надія КАШПОР.

Педагог-організатор Борівської ЗОШ №1.

Просмотров: 337 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.03.2016 | Комментарии (0)

 

Будь-яка війна - це катастрофа для людства. Вона нехтує найбільшою цінністю на землі - людським життям. У війні немає переможених і переможців. Найстрашніше і найбезглуздіше у світі - це війна

15 лютого цього року виповнилося 27 років відтоді, як вивели з Афга-ністану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками й учасниками воєнних подій в Афганістані.

На  фестиваль афганської пісні, що відбувся 15 лютого в Борівській ЗОШ №1, учні запросили  воїна-інтернаціоналіста Нікандрова Євгенія Павловича, який поділився своїми спогадами, розповів про непрості роки служби в далекій країні.

Через цю безглузду десятирічну війну пройшли майже 700 тисяч чоловік. І серед них 30% - українці. Звання Героя Радянського Союзу було присвоєно 72 військовослужбовцям, з них - 12 українцям. 15 тисяч солдат загинуло у радянсько-афганській війні. Ця війна завдала людям стільки болю, горя, смутку!

І поки на Землі існують “гарячі точки”, поки порушується біблійна заповідь "Не вбивай!", ми не повинні заспокоюватися. Там, де пролилася кров, виростає ненависть. Де виростає ненависть - сіється смерть.

Учні 8-10 класів з почуттям виконували тематичні пісні: "Я проклинаю війну" (8-А), "Не твоя війна"(8-Б), "Афганістан" (9-Б), "Каравани" (10). Як і завжди чудовими ведучими були Оксана Коверіна та Ярослава Полинько.< ... Читати далі »

Просмотров: 369 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.03.2016 | Комментарии (0)

Оперативність та ефективність

роботи поліції дуже важливі для Харківщини. Ігор Райнін

Про це голова ХОДА заявив під час презентації підрозділів швидкого реагування патрульної поліції, яка відбулася 23 лютого в Харкові.

В урочистій презентації нової служби взяли участь прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Підрозділи швидкого реагування, які доїжджатимуть на місце виклику за 7 хвилин в містах та не більше ніж за 20 хвилин у сільській місцевості, працюватимуть в усіх районах Харківської області. Загалом в штатах обласних відділів та відділень поліції створено 81 групу реагування.

Як повідомили у Борівському відділенні поліції, в нашому районі буде діяти 4 групи швидкого реагування по 7 чоловік у кожній. Вони по черзі нестимуть 12-годинну варту на двох службових автомобілях, які були передані нашим полі-цейським під час презентації.

Вітаючи нові підрозділи поліції з початком роботи в районах Харківської області, голова ХОДА Ігор Райнін побажав їм успішної служби.

«Впевнений, що служба швидкого реагування буде дійсно якісно нова і працюватиме за новими критеріями професіоналізму, чесност ... Читати далі »

Просмотров: 371 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.03.2016 | Комментарии (0)