Головна » 2016 » Січень » 28

Снігова філософія

Лови  на долоню,
Смакуй на язик!
Це – сніг, моя доню,
Ось був – і вже зник…

Як мрія, летючий,
Як сон – нетривкий,
Холодний, колючий,
А наче живий:

Метеликом білим
На віях завмер,
Торкнися несміло –
І крапля тепер

Сповзає щокою
І падає вниз
Простою водою,
Подобою сліз…

Не плач! То не втрата -
Буває ж і згірш.
Гайда на санчатах
По снігу скоріш!

Всміхнися, дитинко,
Іще ти мала, -
Сніжинка – сльозинка
З дитинства втекла.

***
Дорослим не смішно
Сніжинки ковтать,
Метеликів ніжних
Не шкода топтать.

   &nb ... Читати далі »

Просмотров: 433 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.01.2016 | Комментарии (0)

ПРО БЮДЖЕТ ТА ДОРОГИ

12 січня відбулась V сесія районної ради VІІ скликання.

Було внесено зміни та доповнення до рішення ІІІ сесії районної ради VІІ скликання від 24 грудня 2015 року "Про районний бюджет на 2016 рік". Таким чином бюджет району був приведений у відповідність до Державного бюджету.

Також районні обранці одноголосно прийняли рішення про звернення депутатів Борівської районної ради Харківської області до голови Державного агентства автомобільних доріг України Андрія Батищева  щодо виділення коштів на ремонт покриття ділянки автодороги Чистоводівка - кордон Борівського району автодороги державного значення загального користування Т-21-05 Харків - Зміїв - Балаклея - Гороховатка.

Нагадаємо, що на ІІ сесії районної ради VІІ скликання, яка відбулася 9 грудня минулого року, депутати вже приймали подібне звернення, але воно було направлене іншим адресатам. Так, вже надійшли відповіді від дочірнього підприємства "Харківський облавтодор" ПАТ ДАК "Автомобільні дороги України" та від ПАТ ДАК "Автомобільні дороги України". На жаль, жодна з цих відповідей не дає навіть надії на позитивне вирішення питання. Тому й було прийнято рішення звернутися до іншої інстанції.

(Повний текст звернення опублікований в №№101-102 "ТС" від 18 грудня 2015 року. Також з ним можна ознайомитись на сайті Борівської районної ради перейшовши за посил ... Читати далі »

Просмотров: 363 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.01.2016 | Комментарии (0)

ОБГОВОРИЛИ РЯД ВАЖЛИВИХ ПИТАНЬ

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів нараду з керівниками підприємств, установ, організацій, органів місцевого самоврядування району та структурних підрозділів РДА. Говорили про бюджет, нові податки, декомунізацію та стан доріг.

БЮДЖЕТ І ПОДАТКИ

Начальник фінансового управління районної державної адміністрації Надія Лемішко повідомила, що районний бюджет приведено у відповідність до норм чинного законодавства; прийнято бюджети селищної, сільських рад; здійснюється передача та прийняття субвенцій між місцевими бюджетами.

Головний державний ревізор-інспектор Борівського відділення Ізюмської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області Олена Бойко докладно розповіла про зміни у податковому законодавстві (див. стор.7).

ДЕКОМУНІЗАЦІЯ

Щодо виконання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої симво-ліки" доповідав завідувач сектором масових комунікацій апарату районної державної адміністрації Юрій Бондаренко. Доповідач нагадав, що даний закон вступив у дію ще в травні минулого року. Протягом 6 місяців після цього в селищній, сільських радах повинн ... Читати далі »

Просмотров: 430 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.01.2016 | Комментарии (0)

Військова служба за контрактом у Збройних Силах України

Останнім часом багато розмов ведеться про військову службу за контрактом. Роз`яснення з цього питання надає військовий комісар Борівського військового комісаріату підполковник Олександр Беседін.

На військову службу за контрактом осіб рядового та сержантського складу приймаються:

військовослужбовці рядового та сержантського складу, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації;

військовослужбовці рядового та сержантського складу, які проходять строкову  військову службу;

 громадяни призовного віку, які мають вищу, профе-сійно-технічну або повну загальну середню освіту;

військовослужбовці, резервісти, які не мають військових звань рядового та сержантського і офіцерського  складу та жінки з відповідною освітою віком від 18 до 60 років (під час мобілізації, на особливий період).

Для громадян, які приймаються на військову службу за контрактом та призначаються на посади, установлюються такі строки військової служби у календарному обчисленні:

-      ... Читати далі »

Просмотров: 984 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.01.2016 | Комментарии (0)

ПЕНСІЯ ЗА ВИСЛУГУ РОКІВ

З 1 січня 2016 року набрав чинності Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” від 24.12.2015 року № 911, відповідно до якого встановлено пенсійний вік особам, які звертаються  за призначенням пенсії за вислугу років, зокрема для співробітників сфер охорони здоров`я та соціального забезпечення, артистів, співробітників льотно-випробувального складу та вчителів.

Так, вчителі та медичні працівники матимуть право на пенсію за вислугу років після досягнення 55 років та при наявності спеціального стажу:

-           з 1 квітня 2015 р. по 31 березня 2016 р.- не менше 25 років 6 місяців;

-           з 1 квітня 2016 р. по 31 березня 2017 р. - не менше 26 років;

-           з 1 квітня 2017 р. по 31 березня 2018 р. - не менше 26 років 6 місяців;

-           з 1 квітня 2018 р. по 31 березня 2019 р. - не менше 27 років;

... Читати далі »

Просмотров: 606 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.01.2016 | Комментарии (0)

ПЕРЕРЕЄСТРАЦІЯ ТА РЕЄСТРАЦІЯ ЗБРОЇ

Борівське відділення поліції Ізюмського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Харківській області повідомляє, що згідно наказу МВС України від 29.12.2015 року відновлено перереєстрацію та реєстрацію зброї.

За довідками звертатися до Борівського відділення поліції за телефонами: 6-13-49; 095 87 59 382.

Просмотров: 606 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.01.2016 | Комментарии (0)

ЦІКАВЕ ДОЗВІЛЛЯ

З метою організації змістовного дозвілля вихованців Борівського БДЮТ під час зимових канікул роботу установи було сплановано так, що діти  залучались  до участі у різнопланових  заходах. 

Для  гуртківців проведено  свято новорічної ялинки "Знову рік іде новий, нехай він буде чарівний!". Діти разом з казковими персонажами, Дідом Морозом та Снігуронькою, під час свята брали участь у масових іграх, флеш-мобі, конкурсній програмі.  Всі учасники свята отримали солодкі подарунки завдяки спонсорам:  це депутат  Харківської обласної ради М.О.Кириченко та генеральний директор  СТОВ  агрофірми "Новий шлях" О.А.Гомона.

Вихованці БДЮТ мали нагоду стати учасниками  ряду  заходів, проведених за підтримки народного депутата України  В.М.Остапчука.

В День Святого  Миколая  гуртківці БДЮТ переглянули музичну виставу "В старій книзі казок…" в смт  Ківшарівка Куп'янського району.  Напередодні  Різдва діти поб ... Читати далі »

Просмотров: 355 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.01.2016 | Комментарии (0)

КОЛЯДУЮТЬ МАЛЕНЬКІ УКРАЇНЦІ

Із покоління в покоління український народ передає свій соціальний досвід, свої історичні надбання з метою формування любові та шанобливого ставлення до традицій свого народу.  

Україна колядує

Колядує вся земля

В небі ангели співають

Прославляючи Христа.

Під такою назвою у Борівському ДНЗ №3 "Золота рибка" пройшло дійство, яке об'єднало в собі озна-йомлення дітей з надбаннями  українського народу, пов'язаними зі святкуванням низки Новорічно-Різдвяних свят. Діти з радістю співали та розповідали колядки, щедрівки, за-сівки, вірші про зиму. Наприкінці всі поласували смачною кутею, цукерками та печивом.

Сьогодні, як ніколи, важливо відновлювати традиції нашого народу. Адже саме вони сприятимуть вихованню патріотизму та почуття власної гідності у маленьких українців.

Ніна ПРИДАТЬКО. Завідувач ДНЗ №3.

 

 

... Читати далі »
Просмотров: 384 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.01.2016 | Комментарии (0)

ДЕКОМУНІЗАЦІЯ: ТОЧКА ЗОРУ ІСТОРИКА

21 травня минулого року вступили в дію закони по декомунізації. Україна врешті-решт безповоротно пориває з радянським минулим. Вона позбавляється тоталітарної символіки у назвах та пам'ятниках, відкривається доступ до архівних документів про масові репресії та злочини комунізму.

У Борівському районі процес декомунізації йде досить мляво, постійно натикаючись на перешкоди й протистояння. Противники цього закону мотивують свою позицію аргументом: "Це наша історія, не треба її чіпати!".

Саме з цього приводу ми вирішили поспілкуватися з авторитетним істориком-дослідником, відомим далеко за межами нашої області, автором багатьох книг з історії Слобожанщини, заслуженим працівником освіти України Лесем Ісаївим.

- Лесь Якович, як Ви особисто ставитесь до прийняття декомуніза-ційних законів? Чи вчасним було їх прийняття? Чи дійсно вони потрібні Україні?

- Ці закони дуже запізнілі, як мінімум на 25 років, непослідовні та вкрай недосконалі. Навіть повна їх реалізація не приведе до ... Читати далі »

Просмотров: 482 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.01.2016 | Комментарии (0)