Головна » 2015 » Вересень » 30

Стягнення аліментів через державну виконавчу службу

Кожна дитина має право на рівень життя, достатній для її фізичного, інтелектуального, морального, культурного, духовного та соціального розвитку.

Аліменти на дитину присуджуються за рішенням суду від дня пред’явлення позову. Виконання рішення  суду про стягнення аліментів покладається на органи державної виконавчої служби за місцем проживання, перебування  або роботи боржника.

Порядок стягнення аліментів визначається Законом України «Про виконавче провадження» та Інструкцією з організації примусового виконання рішень зареєстрованої в Міністерстві юстиції України , Сімейним Кодексом України, та іншими нормативними актами.

Стягнення аліментів за минулий час та заборгованості із сплати  аліментів, визначений ст. 194 СК України, де чітко зазначено, що аліменти можуть бути стягнуті за виконавчим листом за минулий час, але не більш як за три роки, що передували пред’явленню виконавчого листа до виконання.

Якщо за виконавчим листом, пред’явленим до виконання, аліменти не стягувалися у зв’язку з розшуком платника аліментів або у зв’язку з його перебуванням за кордоном, вони мають бути сплачені за весь минулий час.

... Читати далі »

Просмотров: 1156 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.09.2015 | Комментарии (0)

Шановні працівники бібліотек!

Щиро вітаємо вас з професійним святом!

У всі часи бібліотеки виконували важливу місію бути пам'яттю народу, скарбницями культурних цінностей людської цивілізації.

Сьогодні бібліотеки, зберігаючи традиції, удосконалюють свої послуги, дають можливість відвідувачам ознайомитись із духовною спадщиною нашої країни та одержати повноцінну інформацію.

Бажаємо вам, а також читачам, усім, хто любить і шанує книгу, доброго здоров'я, щасливих відкриттів непрочитаних сторінок і творчих успіхів для блага Української держави.

Віталій Кіян. Голова районної державної адміністрації.                 

Євген Жук. Голова районної ради.          

Просмотров: 414 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.09.2015 | Комментарии (0)