Головна » 2015 » Серпень » 07

Шановні будівельники району!

Ваша праця, як ніяка інша, пов'язана з великою справою творення, з рухом у майбутнє, з надіями і сподіваннями. Вона  як дарунок наступним поколінням, як спадок і пам'ять про минулі роки.

Від імені районної державної адміністрації та районної ради  сердечно вітаємо вас з профе-сійним святом!

Хай не здолають вас труднощі, нехай ваш професіоналізм і вміння радують кожного з нас, а ваші турботи про день сьогоднішній повертаються вам вдячністю, шаною і повагою оточуючих вас людей.

Добра і радості, впевненості і віри у власні сили, успіхів і миру!

З повагою,

Голова районної державної адміністрації   Віталій КІЯН.          

Голова районної ради Євген ЖУК.

 

 

Просмотров: 389 | Добавил: trudovaslava | Дата: 07.08.2015 | Комментарии (0)

9 серпня - День працівників ветеринарної медицини

Борівська райдержадміністрація та районна рада сердечно вітають  працівників ветеринарної медицини з професійним святом.

 Ми високо цінуємо вашу повсякденну роботу по забезпеченню належного ветеринарного обслуговування підприємств і приватного сектору району, наданню своєчасної і професійної допомоги, розвитку тваринницької галузі на селі.

В день вашого свята, шановні працівники ветеринарної медицини, прийміть наші щирі побажання міцного здоров'я, професійних успіхів, щасливої людської долі, розуміння і підтримки рідних та близьких, добра і благополуччя!

З повагою,

Голова районної державної адміністрації   Віталій КІЯН.

Голова районної ради Євген ЖУК.                                    

 

Просмотров: 390 | Добавил: trudovaslava | Дата: 07.08.2015 | Комментарии (0)

ЗВЕРНЕННЯ ГУБЕРНАТОРА ХАРКІВЩИНИ  ІГОРЯ РАЙНІНА

У вас є можливість сплачувати менше за комунальні  послуги!

Шановні земляки! Звертаю вашу увагу на той факт, що в Харківській області продовжується процес оформлення житлових субсидій.

Документи, які необхідно подати в територіальні управління соцзахисту населення, було додатково спрощено. Тепер у декларації, яку ви будете заповнювати, потрібно вказати не розмір доходу, а лише його вид - прикладом, зарплата це чи пенсія. Розмір доходу з'ясують співробітники управління соцзахисту. Приносити документи особисто та вистоювати черги не потрібно, ви можете надіслати заяву та декларацію поштою. Тим, хто вже отримує субсидії, їх буде нараховано на наступний період автоматично.

За нашими підрахунками в Харківській області право отримувати субсидії мають понад 300 тисяч осіб. На даний момент документи до управлінь соцзахисту подали трохи більше 200 тисяч. Тобто ще третина мешканців регіону має можливість сплачувати менше за комунальні послуги, проте не використовує її.

Я звертаюся саме до цих людей. На заповнення декларації та заяви у вас піде всього декілька десятків хвилин, ви не матимете жодних проблем у спілкуванні зі співробітниками управлінь соцзахисту, вам навіть не доведеться з'являтися до управлінь особисто. У той ... Читати далі »

Просмотров: 402 | Добавил: trudovaslava | Дата: 07.08.2015 | Комментарии (0)

Інтернетизація

В одному з попередніх номерів нашої газети (№№ 57-58 від 17 липня п.р.) було опубліковано інтерв’ю під назвою «Інтернетизація у ногу з часом» з директором фірми  «GIGANT» Олександром Жарковим.

В інтерв’ю Олександр розповів про особливості та можливості волоконно-оптичного інтернету, а також про початок робіт з підключення до нього багатоквартирних будинків Борової. Зокрема, було зазначено, що підключення абонентів буде здійснюватись безкоштовно і за бажанням.

Після публікації до редакції «Трудової слави» звернулися читачі з проханням детальніше роз’яснити умови підключення до інтернету «Магістраль». Як виявилося, не всі потенційні користувачі всесвітньої мережі здатні розрізняти поняття «плата за підключення» і «абонентська плата», тому дехто сприйняв інформацію про безкоштовне підключення як безкоштовне користування.

У фірмі «Гігант» нам пояснили, що саме підключення дійсно здійснюється безкоштовно, абонент нічого не сплачує за проведення кабелів і під’єднання до мережі. Але користування інтернетом не є безкоштовним. Абонентська плата становитиме від 65 грн. на місяць в залежності від обраної абонентом швидкості. Обов’язковою умовою підключення до інтернету «Магістраль» ... Читати далі »

Просмотров: 457 | Добавил: trudovaslava | Дата: 07.08.2015 | Комментарии (0)

Чи є ще більше щастя на землі, як сіять хліб, виплекувать достаток?

Літо прекрасна пора, коли сонце дарує своє тепло, а короткі ночі радують своїм прохолодним подихом та сяйвом зірок у високому небі, стиглими золотими хлібами, густою зеленню трав, квітковим різнобарв'ям…

Здається, лише вчора я приїжджала під час жнив до агрофірми "Новий шлях", спілкувалася з генеральним директором підприємства Олексієм Гомоном, головним агрономом Віктором Северином, разом їздили на поля, де йшло збирання ранніх зернових. А вже минулої суботи в господарстві пройшли обжинки. Щоправда, жнива закінчилися значно раніше, але щоб провести свято врожаю з таким розмахом, як проводять його в Чернещині, слід було добре підготуватися.

Вже традиційно, перед застіллям було підбито підсумки цьогорічних жнив. Олексій Анатолі-йович та Віктор Васильович щиро подякували жниварям за добросовісну працю, назвали кожного поіменно, бо їх вклад в отримання високого врожаю дійсно неоціненний. Дуже важливо, що нинішні жнива пройшли, як то говорять, на одному подиху. Справно працювала вся техніка в полі, всі працюючі отримували смачну їжу, простоїв не було і збирання ранніх зернових закінчили у найкоротші строки. А значить і втрати вирощеного врожаю були зведені до мінімуму ... Читати далі »

Просмотров: 478 | Добавил: trudovaslava | Дата: 07.08.2015 | Комментарии (0)

ЗУСТРІЧ У ШИЙКІВЦІ

Голова Борівської райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян в селі Шийківка Борівської селищної ради. На цю зустріч була також запрошена начальник Управління пенсійного фонду України в Борівському районі Валентина Богуславська.

Зазвичай на прийом до керівника району люди приходять не просто поговорити, а за реальною допомогою. Так було і цього разу.

Завідуюча клубом Галина Нікітенко звернулася з проханням допомогти у придбанні музичної апаратури для проведення масових заходів та більярдного столу для організації дозвілля у сільському клубі. Щодо апаратури, без якої дійсно неможливе проведення жодного свята у селі, - питання наразі вирішується, з іншим - доведеться зачекати.

Також надійшло звернення від жительки Шийківки щодо проблем з нотаріальним оформленням спадщини. Вислухавши всі подробиці справи, голова РДА взяв це питання під особистий контроль.

Говорили і про підвищення тарифів та оформлення субсидій. Люди, які звикли розраховувати в житті лише на себе, з острахом очікують осінньо-зимового періоду через високу ціну на газ, але й не поспішають оформити субсидію.

- Хіба та субсидія врятує, коли такі тарифи?.. - Чи то запитує, чи то стверджує пенсіонерка Клавдія Єгорівна. - Я ніколи нею не користувалася.

Віталій Кіян пояснив, що право на ... Читати далі »

Просмотров: 489 | Добавил: trudovaslava | Дата: 07.08.2015 | Комментарии (0)

БЕЗКОШТОВНА ІТ-ОСВІТА ДЛЯ ДЕМОБІЛІЗОВАНИХ ВОЇНІВ АТО

На Харківщині стартує проект безкоштовної ІТ-освіти для демобілізованих воїнів АТО. Про це повідомила заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

Проект «IT-рекрут» реалізовуватиме Харківський національний університет радіоелектроніки за підтримки ХОДА. Співорганізаторами виступають IT-workspace та креативний простір «IT Hub NURE» Харківського національного університету радіоелектроніки та Харківська обласна спілка «Молодіжні ініціативи».

«Цей проект є соціальною ініціативою. Він спрямований на надання реальної допомоги нашим воїнам, які повернулися із зони АТО, шляхом навчання їх професіям, що нині користуються попитом на ринку праці, - підкреслила Юлія Світлична. - Наразі мова йде про підготовку тестувальників – спеціалістів, що відповідатимуть за якість програмного забезпечення. Проект реалізується на волонтерських засадах. На нашу пропозицію про співпрацю відгукнулося дуже широке коло партнерів: від вищих навчальних закладів та громадських об’єднань до харківських IT-компаній. Вони вже надали комп’ютерну техніку та направили своїх фахівців у якості викладачів. Наразі ведуться перемовини щодо залучення до проекту міжнародних організацій – донорів». ... Читати далі »

Просмотров: 428 | Добавил: trudovaslava | Дата: 07.08.2015 | Комментарии (0)

Всесвітній день боротьби з гепатитами

В Україні щорічно реєструється майже 11-12 тис. випадків вірусного гепатиту.

29 квітня 2013 року Уряд України прийняв Постанову КМУ "Про затвердження Державної цільової соціальної програми профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів на період до 2016 року". Програмою передбачено розвиток наукових досліджень щодо профі-лактики вірусних гепатитів, допомоги хворим на вірусні гепатити по всіх напрямках (при діагностиці, лікуванні).

Ось уже третій рік поспіль 28 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби з гепатитами.

Метою Всесвітнього дня боротьби з гепатитами є підвищення обізнаності населення щодо гепатиту, а також захворювань, до яких він призводить. У цей день увага громадськості звертається на поліпшення профілактики, скринінгу та боротьби з вірусними гепатитами і пов'язаними з ними захворюваннями, на більше охоплення населення вакцинацією проти гепатиту В та її інтеграцію в національні програми імунізації.

Експерти ВООЗ стверджують, що проблема вірусних гепатитів вже протягом найближчих 10 років стане най-більшою проблемою охорони здоров'я в усьому світі.

У структурі гострих вірусних гепатитів питому вагу складають вірусні гепатити - найбільш поширені інфекційні захворювання печінки. Нещодавно медикам було відомо лише два види вірусних гепатитів - А і В. Сьогодні доведено, що існують щ ... Читати далі »

Просмотров: 524 | Добавил: trudovaslava | Дата: 07.08.2015 | Комментарии (0)

ВІДКРИТО ТРЕТЮ ЗМІНУ В «ОРЛЯТКУ»

В позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Орлятко» відкрито третю табірну зміну, яка триватиме до 14 серпня.

Зараз в таборі відпочиває 157 дітей, 50 з них - це діти Борівського району, 72 - приїхали в «Орлятко» з міста Харків, 35 - з інших районів Харківської області. В основному це діти пільгових категорій, які оздоровлюються за рахунок обласного бюджету.

12 серпня планується урочисте святкове закриття останньої табірної зміни цього сезону.

Просмотров: 413 | Добавил: trudovaslava | Дата: 07.08.2015 | Комментарии (0)

Насильство у сім'ї - соціальна проблема в Україні

Насильство в сім'ї - будь-які умисні  дії фізичного,  сексуального,  психологічного чи економічного  спрямування  одного члена  сім'ї  по  відношенню  до  іншого члена сім'ї,  якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім'ї  як  людини  та громадянина  і наносять йому моральну шкоду,  шкоду його фізичному чи психічному здоров'ю (Закон України "Про попередження насильства в сім'ї ").

Зазвичай існує широко розповсюджений міф, що насильство в сім'ї - це проблема тільки неблагонадійних родин, і майже завжди сімейне насильство пов'язане з пияцтвом і бідністю. Однак за деякими дослідженнями це зовсім не так. Насильство  властиве для всіх соціальних груп і не залежить від економічного становища родини в цілому.

Жертвою домашнього насильства може стати будь-хто: жінка, яку по-стійно лає і б'є її чоловік, дівчинка-підліток, що страждає від сексуальних переслідувань свого вітчима, хлопчик, якого лупцює мати-алкоголічка, старенька бабуся, що її ненавидять власні діти.

Закон розрізняє такі види домашнього насильства:

- фізичне насильство в сім'ї - це навмисне нанесення ... Читати далі »

Просмотров: 773 | Добавил: trudovaslava | Дата: 07.08.2015 | Комментарии (0)

Гороховатська лікарня в 1926 році

Приміщення сучасної Гороховатської лікарні збудоване ще до революції, це була перша в наших краях земська лікарня. У 1926 році Гороховатська лікарня продовжувала залишатися єдиним стаціонарним медичним закладом на весь Борівський район. Крім власне Борівщини, вона згідно з наказом Ізюмського окрздраввідділу з осені 1925 року обслуговувала ще й населені пункти Ізюмського району: село Комарівка, хутори Бистрицький, Холодний Яр, Василівка, Голубівка.

Населенню всіх цих сіл і хуторів, як і всьому населенню Борівщини, лікарня зобов'язана була безкоштовно видавати медикаменти і безкоштовно надавати стаціонарну медичну допомогу. Крім того, Гороховатську лікарню регулярно відвідували й мешканці інших сіл і хуторів Ізюмського району, які територіально прилягали до неї, як наприклад, х.Котлярівка. Вони обслуговувалися переважно амбулаторно.

Стосовно постачання лікарні медикаментами, то, як зазначають тогочасні документи, "справи йдуть задовільно, але мається нестача медикаментів, яких фактично дуже мало на ринку: …калія, саліцилових препаратів і т.п.".

Штат Гороховатської лікарні складався з лікаря (доктора), чотирьох фельдшерів (три лікпоми -  лікарські помічники та одна фельдшер-акушер) і шести чоловік "служителів" - технічного персоналу. Як зазнача ... Читати далі »

Просмотров: 654 | Добавил: trudovaslava | Дата: 07.08.2015 | Комментарии (0)

ЗІ СТОРІЧНИМ ЮВІЛЕЄМ!

Ювілейні дати для кожного довгоочікувані й прекрасні. Ми з нетерпінням чекаємо, коли виповниться 10, 20, 30... років.

Але не кожній людині випадає на життєвому шляху дожити до 100 років.Та Рибалці Марії Павлівні долею даровано зустріти свій ювілей - 100 річчя з дня народження.

Марія Павлівна народилася 27 липня 1915 року в мальовничому селі Піски-Радьківські, яке розташоване на березі Оскола. Ювілярка тут проживає весь час, тут проминуло її дитинство,  юність, тут вона дожила до поважного віку.

Рибалка М.П. - працьовита жінка, їй довелося трудитися і на фермі, і в полі, а в роки війни - на заводі в місті Ізюм.

Щасливими були роки її подружнього життя. Про  свого чоловіка добрим словом згадує Марія Павлівна і зараз, але, нажаль, його вже давно немає. Бог не дав подружжю діточок, тому за Рибалкою М.П. доглядають соціальні працівники. У день народження до іменинниці завітали працівники територіального центру на чолі з директором Зоєю Костюченко, привітали Марію Павлівну з її ювілеєм, вручили квіти та подарунки. Щасливою посмішкою сяяло обличчя жінки, яка була вдячна своїм гостям за чуйність, увагу та вітання.

 

Просмотров: 407 | Добавил: trudovaslava | Дата: 07.08.2015 | Комментарии (0)

ПРО ДОРОГИ, ПІЛЬГИ ТА СУБСИДІЇ В ТЕЛЕФОННОМУ РЕЖИМІ

В редакції газети "Трудова слава" відбулась телефонна "гаряча лінія". Громадськість району мала змогу в телефонному режимі поставити запитання заступнику голови райдержадміністрації Сергію Шутьку, начальнику Борівського ДРП філії "Куп'янський райавтодор" ДП "Харківський облавтодор" Миколі Буряку, директору ВАТ "Оскіл" Олегу Кісільову.

Так, надійшов телефонний дзвінок від жительки Борової стосовно стану доріг у селищі. Жінка звернулася до Миколи Буряка з проханням провести ремонт дороги по вулиці Жовтневій, бажано на такому рівні, як у минулому році було відремонтовано вулицю Харківську. Микола Іванович пояснив, що здійснити зараз капітальний ремонт немає можливості. До того ж, ситуація ускладнюється ще й тим, що Бо-рівський дорожньо-ремонтний пункт тепер повністю залежить від Куп'янського райавтодору. Саме там приймаються рішення стосовно ремонту доріг і виділяються матеріали для проведення ремонтних робіт. Та начальник Борівського ДРП пообіцяв вплинути на ситуацію і зробити все від нього залежне, щоб по вулиці Жовтневій було здійснено ямковий ремонт.

Під час "гарячої лінії" порушувались також питання змін в пільговому законодавстві та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Роз'яснення та поради з ц ... Читати далі »

Просмотров: 414 | Добавил: trudovaslava | Дата: 07.08.2015 | Комментарии (0)

ОЦЕ ТАК РЕМОНТ!!!

Знаєте, я так люблю свою малу батьківщину Борову! І влітку, коли дозрівають плоди у садах, а м'який килим зелені, що ним вкрита земля, простягається аж до горизонту. І восени, коли з м'яким шелестом додолу летить листя, а легка павутина зачіпає тих, хто вирішив прогулятися прекрасного осіннього дня, коли повітря ароматне, пахнуть і сухе листя, і трава, прогріта сонцем. І взимку, коли всі дерева одягають розкішні білі шуби. І весною, коли після зимової сплячки оживає природа, небо стає більш блакитним і взагалі, весна - старт всьому живому.

І люблю кататися на велосипеді улюбленими вулицями Борової в будь-яку пору року і погоду.

Та ось проїжджаючи цими вихідними по дорозі, яка пролягає між вулицями Східна та Набережна, був просто шокований "ремонтом" дороги, який там проведено. У вибиті ями (так, дорога там була в жахливому стані) висипали як ви гадаєте що?.. Я сам спочатку не повірив своїм очам, але це справді так: на дорогу висипали крупний щебінь, перемішаний із землею.

Поки я дивився на таке чудо ремонту, повз проїхали декілька вантажних автомобілів (вантажністю не менше, ніж залізничний вагон), з-під колес полетів гравій, а я стояв на узбіччі, боячись навіть поворухнутися, бо не бачив куди далі рухатися. Після машин піднялася щільна хмара пилюки і поступово вітро ... Читати далі »

Просмотров: 469 | Добавил: trudovaslava | Дата: 07.08.2015 | Комментарии (0)