Головна » 2015 » Липень » 08

Зареєструвати свої права відтепер можна набагато швидше

У зв’язку з останніми законодавчими новелами  у сфері державної реєстрації  22.06.2015 набирає чинності постанова Кабінету Міністрів України № 190 від 08.04.2015 «Про надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень у скорочені строки».

Даною постановою передбачено, що зареєструвати, приміром, право власності на квартиру з видачею свідоцтва можна буде за п’ять робочих днів замість 14-ти, заплативши 170,52 грн.- додатково до 85,26 (наразі термін складає 14 днів, а послуга коштує 85,26 грн.); зареєструвати арешт можна буде за дві години з моменту реєстрації заяви заплативши 170,52 грн. додатково до 85,26грн.; отримати витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно у паперовій формі стане можливим за одну годину з моменту реєстрації заяви, заплативши додатково від 68,00 грн. до 240,00 грн. в залежності від виду документу.

Ці зміни  дають громадянам легальні механізми для підвищення власного комфорту у користуванні сервісами у сфері державної реєстрації, викорінюючи побутову корупцію в системі органів юстиції.

Борівське районне управління юстиції Харківської області

 

Просмотров: 389 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.07.2015 | Комментарии (0)

Розпочався процес спрощення форм, які бізнес та громадяни подають до реєстраційних служб

Задля покращення бізнес-клімату в Україні Міністерство юстиції розпочало процес спрощення форм, які подаються бізнесом та громадянами до реєстраційних служб. Першою зміною стане Реєстраційна картка про внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в єдиному держаному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців – Форма 4.

Форма 4 – це величезний документ на 10 сторінок, який був дуже складний для заповнення. Щоразу, якщо потрібно було внести хоча б одну якусь зміну, все одно треба було подавати заново всю цю форму. Зараз цю процедуру спрощено, якщо змінився один пункт, то заповнюється лише одна сторінка, де вказується які зміни   будуть зроблені. Вся інша інформація вже в реєстрі і її не потрібно по кілька разів оновлювати та заповнювати. У подальшому  буде презентовано всі форми, які будуть скорочені до такого зразка. Зменшуються кількість сторінок, об’єднуються деякі графи форм, щоб особи, які звертаються до органів державної реєстрації, могли максимально комфортно і ефективно надати реєстраторам відповідну інформацію.

Раніше люди майже не користувалися можливістю надіслати заповнену форму зі змінами поштою через те, що кожна сторінка такої форми мала бути завірена у нотаріуса, а це чималі кошти. Нині, коли для змін треба надіслати лише одну сторінку, ... Читати далі »

Просмотров: 433 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.07.2015 | Комментарии (0)