Головна » 2015 » Червень » 12

ПРО РЕФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ЮСТИЦІЇ

 «Ми реформуємо систему юстиції, робимо її сучасною та ефективною. Саме тому сьогодні керівництво Мін’юсту виїжджає з Кадровими комісіями по всій Україні. Більше того, Міністр особисто відвідуватиме регіони без попередження, щоби на власні очі побачити, як працює система, де є черги і де є невдоволені громадяни. Ми повинні показувати ефективність нашої роботи і безпосередньо спілкуватися з людьми, адже саме для них ми всі працюємо», - повідомила перший заступник Міністра юстиції України. Вона наголосила, що надзвичайно актуальною зараз є популяризація серед громадян он-лайн сервісів, запроваджених Міністерством. Завдяки ним витяги, виписки, довідки вже сьогодні можна отримати безпосередньо з відомчого сайту за 5 хвилин у режимі он-лайн. Досі всі ці документи громадяни отримували безпосередньо в реєстраційній службі, відстоявши чималу чергу.

«Он-лайн сервіси доступні і ефективні. Їх буде ще більше після ухвалення нових законопроектів. Люди зможуть не тільки брати документи з бази, але й подавати їх в електронній формі, реєструвати бізнес і не стояти в чергах», - сказала перший заступник Міністра.

Також планується завершити реформу інституту реєстрації та виконання судових рішень до середини літа для того, щоб із осені почався процес навчання приватних виконавців, тому що ми всі розуміємо, що в один день вони не з&rs ... Читати далі »

Просмотров: 513 | Добавил: trudovaslava | Дата: 12.06.2015 | Комментарии (0)

Реформування системи примусового виконання рішень

В рамках реформування системи примусового виконання рішень розроблені законопроекти, які передбачають запровадження в Україні змішаної системи державних та приватних виконавців – моделі, притаманної більшості європейських країн. Так, законопроект «Про державну виконавчу службу і приватних виконавців» встановлюватиме правові засади діяльності органів виконавчої служби, порядок набуття професії приватних виконавців, проходження ними іспиту, отримання ліцензії, порядок контролю та створення самоврядного органу приватних виконавців.

Проект нової редакції Закону «Про виконавче провадження» передбачає відкриту процедуру виконавчого провадження, автоматизацію усіх процесів, повну електронну взаємодію з усіма органами державної влади. Також пропонується встановлення максимально стислих строків для вчинення виконавчих дій. Ці законопроекти дозволять забезпечити максимально ефективне, швидке, повне виконання рішень, зменшити навантаження на державний бюджет шляхом скорочення органів державної виконавчої служби та передачі функцій приватним виконавцям.

Запропоновані зміни дадуть змогу зекономити кошти державного бюджету, які йшли на фінансування органів ДВС. Крім того, зростуть доходи держбюджету за рахунок реалізації майна приватними виконавцями на електронних торгах в СЕТАМ та завдяки з ... Читати далі »

Просмотров: 694 | Добавил: trudovaslava | Дата: 12.06.2015 | Комментарии (0)