Головна » 2015 » Травень » 21

Весняні турніри

Нещодавно Борівська ДЮСШ провела два тур-ніри  на кубок «Весна 2015» серед дівчаток та хлопчиків з міні футболу.

Змагання пройшли серед вихованців середньої вікової групи(7-9кл.).  У них  взяли участь вісім команд хлопчиків: Борівська ЗОШ №1, Борівська ЗОШ №2, Богуславська, Підлиманська,  Ізюмська, Піско – Радьківська, Першотравнева загальноосвітні школи та Чернещинський НВК, а також  8 команд дівчаток: Піско – Радьківської, Богуславської, Підлиманської, Ізюмської, Першотравневої, Вищесолоненської шкіл, Борівської ЗОШ №1, Чернещинського НВК.

   В боротьбі за вихід до фіналу  команди  грали за коловою системою в двох групах, з яких  наступного етапу  змагань  виходили по дві  команди. У грі  за третє місце серед  хлопчиків зустрілися  Підлиманська  та Піско-Радьківська школи. Основний час закінчився з рахунком 2:2, тому переможець визначався  в серії післяматчевих пенальті, де перемогли учні Підлиманської ЗОШ з рахунком 3:2. У фіналі зустрілися команди Ізюмської  та Богуславської шкіл, де в напруженій боротьбі перемогли ізюмчани.

В змаганнях серед дівчаток за ІІІ місце зустрілися команди  Богуславської  та Вищесолоненської шкіл. Як і сер ... Читати далі »

Просмотров: 409 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.05.2015 | Комментарии (0)

КУБОК "ВЕСНА-2015"

Наприкінці квітня були проведені змагання з міні – футболу «Кубок Весна  2015 року» серед учнів  молодшої групи (4-6 кл.) Борівської ДЮСШ. В цих змаганнях  серед дівчаток взяли участь шість команд Борівської ЗОШ №1, Богуславської , Підлиманської, Піско – Радьківської, Першотравневої та Ізюмської шкіл. Серед хлопчиків  змагалися  сім  команд (ті самі школи і ще одна команда Борівської ЗОШ №1 3-4класи).

   В боротьбі за ІІІ місце серед хлопчиків  підлиманці  зіграли 4:4 з піщанами в основному часі, а потім перемогли в серії  післяматчевих  пенальті 3:2. В боротьбі за перше місце між командами Бо-рівської ЗОШ №1 та Ізюмської ЗОШ основний час завершився з рахунком 0:0, а потім також пробивалися  6м. пенальті. В цій футбольній лотереї  «пощастило» гравцям з Борової, які перемогли з рахунком 5:4.

В суперництві серед  дівчаток, в грі  за ІІІ місце, зустрілися команди ПіскоРадьківської  та  Ізюмської  ЗОШ. Після  напруженої та цікавої  гри перемогу  вибороли дівчатка  з Пісок- Радьківських 4:1. А в фінальній  грі  між борівчанами та  богуславцями інтриги не відбулося. Дівчатка з Борівської ЗОШ №1 захопили ініціативу з перших хвилин і не віддавали  її до кінця матчу. Гра  завершилася із впевненою  п ... Читати далі »

Просмотров: 361 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.05.2015 | Комментарии (0)

Турнір з міні-футболу

Нещодавно на стадіоні «Спартак» м. Куп`янськ, на майданчику зі  штучним покриттям, були  проведені  спортивні змагання з міні-футболу  серед дівчаток 1996 – 2000р.н. Ігри проходили за схемою  шість польових  гравців плюс воротар.

Цього року в змаганнях взяли участь чотири команди: «Куп`янчанка» м. Куп`янськ, «Зоря» с.Богуславка, «Фортуна» смт. Шевченкове та збірна команда Борівської ДЮСШ  «Атлет» Борівського району. Спонсором цих змагань, як  і завжди, виступила мережа    меблевих  магазинів «Двенадцать стульев» (директор А.О. Столяр). За регламентом змагання проходили за коловою системою.

В першій грі зустрілися команди м.Куп`янська та с.Богуславки. Більш досвідчена команда «Куп`янчанка» впевнено перемогла з рахунком 6:0. В другій грі Борівчанки також перемогли у шевченківців 3:1 (голи на рахунку Степаненко Христини - 2, та Савченко Яни). В третій грі, яка була найнапруженішою з усіх  зустрічей, борівчанкам вдалося під завісу гри забити м`яч у ворота суперника і перемогти з рахунком 1:0. (м`яч на рахунку Савченко Я.). В наступних іграх шевченківці переграли богуславців 3:1, та поступилися куп`янчанкам 0:4, а  «Атлет&raq ... Читати далі »

Просмотров: 384 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.05.2015 | Комментарии (0)

ЗБЕРЕЖЕННЯ РЕПРОДУКТИВНОГО  ЗДОРОВ`Я

Хвиля сексуальної революції, яка в 60 - ті роки захватила країни Західної Європи і Сполучені Штати Америки, в 90 – ті ХХ століття докотилася і до України. Зміна сексуальної та соціальної поведінки молодих людей привела до ранніх сексуальних зв`язків, частої зміни статевих партнерів, нерозбірливості в інтимних зв`язках. У зв`язку з цим сучасна молодь стикається з такими факторами ризику для здоров`я, як небажана або дуже рання вагітність, хворобами, які передаються статевим шляхом, в тому числі ВІЛ-інфекція, наркоманія, алкоголізм. Все це негативно відображається на репродуктивному здоров`ї.

Що потрібно пам`ятати, щоб народити здорову, бажану дитину?

1.         Вагітність потрібно планувати. Щоб уникнути небажаної вагітності потрібно користуватися контрацепцією. Лікар кабінету планування сім`ї або лікар акушер-гінеколог допоможе підібрати індивідуальний метод контрацепції.

2.         Бажано, щоб батьки до планування вагітності обстежувались у лікаря генетика, сімейного лікаря та лікаря акушер-гінеколога.

3.         Слід пам`ятати, що небажано планувати вагітність жінкам після 35 років, а чоловікам після 40 років (статеві клітини так би мовити «старіють»), а також в зимові та весняні місяці: статеві клітин ... Читати далі »

Просмотров: 410 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.05.2015 | Комментарии (0)

ЧЕРНЕЩИНА

Напередодні Дня Перемоги сільський голова Світлана Вразовська особисто привітала 13 ветеранів зі святом і вручила подарунки, які надала агрофірма «Новий шлях».

9 травня біля пам’ятника загиблим героям пройшов мітинг-реквієм,                      школярі та аматори сцени підготували зворушливий тематичний концерт.

Потім ветеранів та дітей війни було запрошено до їдальні агрофірми, де для винуватців свята накрили столи.

 

Просмотров: 479 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.05.2015 | Комментарии (0)

Піски- Радьківські

У день пам’яті та примирення в селі відбувся концерт, на якому сільський голова Віра Соловйова привітала сельчан зі святом, а працівники сільського Будинку культури, діти, аматори сцени та народний фольклорний колектив «Українські вечорниці» підготували цікавий концерт.

9 травня всі сельчани зібралися біля братської могили, щоб вшанувати пам’ять загиблих у Другій світовій війні. Після траурного мітингу та панахиди, які пройшли у Пісках-Радьківських та Маліївці, до братської могили покладено квіти. Ввечері було організовано масове гулянні, всі бажаючі скуштували польову кашу.

 

 

Просмотров: 444 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.05.2015 | Комментарии (0)

ПІДЛИМАН

Святкування Дня перемоги на території Підлиманської сільської ради розпочалося о 9 годині з мотопробігу по селу під державними прапорами України та прапором Перемоги. В ньому разом з сільською молоддю взяли участь  Олександр Кохан та Володимир Іванов – воїни -підлиманці, які захищають незалежність України в зоні АТО.

Учні Підлиманської школи  з портретами односельчан - учасників Другої світової війни, більшість з яких вже немає серед живих, пройшли селом урочистою ходою

.

На  мітингу біля сільського будинку культури учаснику бойових дій Кучеру Якову Івановичу було вручено прапор Перемоги, а в безхмарне блакитне небо полетіли яскраві повітряні  кульки та голуби – символ миру.

Після покладання вінків та квітів до могили загиблих і  пам`ятної стели відбувся концерт, який пройшов на високій патріотичній ноті зі сльозами на очах. Перед початком концерту  всіх присутніх вітали зі святом сільський голова Олександр Калінін,  голова ради ветеранів села Галина Бабічева,  учасник бойових дій І.Я.Романенко. Зворушливі виступи підготували вихованці дитячого садка, учні школи, учасники художньої самодіяльності, серед яких були і тимчасові переселенці з Донбасу.

Після концерт ... Читати далі »

Просмотров: 475 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.05.2015 | Комментарии (0)

ПЕРШОТРАВНЕВЕ

«Пам’ять у серці живе» – під таким заголовком пройшов мітинг. Ветеранів привітав зі святом сільський голова Оганес Нерсісян, концерт підготували учні місцевої школи.

Ветерани отримали грошову допомогу та продуктові набори, які надали керівники сільгосппідприємств «Світанок» і «Слобода» Тамара Головченко та Богдан Головченко, ПП Віра Рєпка.

Потім ветерани та сельчани смакували польову кашу.

 

Просмотров: 410 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.05.2015 | Комментарии (0)

МИР  ЗАРАДИ  ВІДРОДЖЕННЯ

Під таким гаслом 8 травня у Борівській ЗОШ №1 пройшли заходи  Всеукраїнської акції «Голуб Пам’яті та Миру», присвяченої 70-тій річниці Перемоги.

За ініціативою депутатської групи «Відродження», зокрема, народного депутата України Віктора Остапчука, кожен українець отримав змогу вшанувати героїв – написати на паперовому голубі імена своїх родичів, близьких, які сім десятиріч тому подарували нам Велику Перемогу.

Паперові птахи були заповнені написами з іменами героїв-визволителів, родичів та близьких учасників  акції, а також  побажаннями миру і добра Україні. Їх склали в скриньку, яку доправили до Києва. А 9 травня, у День Перемоги, у столичному парку імені Шевченка листівки-«голуби»  борівських школярів разом з тисячами таких же послань з усіх куточків України були  використані при  спорудженні унікальної інсталяції  «Голуб Пам’яті та Миру». Скульптура кованого двометрового білосніжно-золотого птаха, оздобленого паперовими голубами,  увійшла до Книги рекордів України як наймасштабніший арт-об’єкт присвячений пам’яті та миру.

Цю скульптуру провезуть всією Україною, а 1 червня, у День захисту дітей, встановлять на центральній площі Маріуполя.

Народний депутат України написав на листівці  імена свого батька, Миколи Володимирович ... Читати далі »

Просмотров: 568 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.05.2015 | Комментарии (0)

Вічна пам`ять і слава  загиблим героям

Велика Вітчизняна війна, День Перемоги – для кожного ці події мають бути священними. Ми не маємо морального права забувати тих, хто віддав своє життя задля майбутнього, заради нас з вами. Забувати тих, хто не дав повернути колесо історії до часів рабства, бо саме таку долю готував оз- броєний до зубів агресор, кований чобіт якого плюндрував нашу рідну землю, несучи горе і біль українським родинам. З кожним роком і особливо цього дуже помітно, що ветеранів стає все менше і менше, вони покидають цей світ, бо за їх плечима – багато років. Років, обпалених війною…

Історію про викрадення меморіальних дошок з викарбуваними прізвищами загиблих воїнів у Великій Вітчизняній з меморіалу у Новоплатонівці знають всі сельчани – і старі, і малі. І всі були дуже обурені таким вандалізмом, моральним юродством певних осіб, які викрали дошки, аби здати їх на металобрухт.

Напередодні 70-річного ювілею Перемоги у селі в урочистій обстановці відновлені та встановлені дошки були відкриті. І це дуже важливо для тих сельчан, родичів яких поховано у братській могилі. Це означає, що пам’ять дійсно жива.

Можливим це стало завдяки ініці ... Читати далі »

Просмотров: 425 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.05.2015 | Комментарии (0)

І ЗНОВ ПРИХОДИТЬ СВЯТО ПЕРЕМОГИ

8 травня в Богуславському сільському Будинку культури відбувся тематичний вечір "І ЗНОВ ПРИХОДИТЬ СВЯТО ПЕРЕМОГИ!", присвячений 70-й річниці Великої Перемоги.

            День щастя, миру, світла і довіри,

             День незабутній справджених надій!

            Ти – найяскравіший з усіх прожитих,

           Священний, неповторний і єдиний,

          Травневий день, День Перемоги!

Такими словами розпочався тематичний вечір.

Без миру немає майбутнього. Ми всі за спокій і радість, за мир на нашій рідній землі, у нашій вільній Україні. Дорогою ціною дісталася нам перемога. Країна втратила мільйони кращих синів і дочок, які віддали свої життя в боротьбі. Але сьогодні ми кажемо слова вдячності тим, хто залишився. І нинішня радість, і небо безхмарне, і щасливе життя – це ваш слід на землі, наші ветерани. Низький уклін вам, сивочолі ветерани. З кожним роком все менше і менше залишається учасників тих подій і всі ми щиро вдячні їм за те, що вони жили серед нас ... Читати далі »

Просмотров: 516 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.05.2015 | Комментарии (0)

ПАМ’ЯТАЄМО. ПЕРЕМАГАЄМО

8-9 травня 2015 року Україна та світ вшановували пам’ять мільйонів, що стали жертвами буремних подій Другої світової війни та полягли в боротьбі проти диктаторів за мир та демократію. Відповідні заходи в ці дні пройшли і на Борівщині.

   ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

В День пам’яті та примирення – 8 травня – біля братської могили відбувся мітинг пам’яті, в якому взяли участь керівники району, селища, ветерани, трудові колективи, громадськість. На мітинг були також запрошені демобілізовані  військовослужбовці - борівчани, які нещодавно повернулись із зони АТО.

Селищний голова Олександр Тетртишний надав слово голові райдержадміністрації Віталію Кіяну. Згадуючи події Другої світової і неоціненний внесок українського народу у перемогу над нацизмом у 1939-1945 роках, Віталій Олексійович повторив слова ПрезидентаУкраїни Петра Порошенка про те,  що сьогодні Україна і українці є форпостом європейської цивілізації у боротьбі за свободу, за демократію, за європейські цінності. Сьогодні поруч з ветеранами Другої світової, пліч-о-пліч, демонструючи єдність поглядів і очевидні паралелі, з ким – тоді, і з ким – зараз бореться український народ, ... Читати далі »

Просмотров: 510 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.05.2015 | Комментарии (0)