Головна » 2015 » Квітень » 03

ЗЛОДІЯ ЗАТРИМАНО

Прокуратура Борівського району встановила особу зловмисника, який вночі 3 квітня підірвав і пограбував банкомат "Приватбанку", розташований в будівлі автовокзалу.

Як повідомив прокурор району Євген Устименко, ним виявився 42-річний житель Донецька. Зловмисник затриманий в порядку ст. 208 КПК України.
Затриманий вказав, куди сховав гроші. Вже виявлено 144 тис. 250 грн. з 160-ти тисяч, які, за попередніми даними працівників банку, перебували в банкоматі. Гроші він ховав у двох місцях - у схованці біля кладовища і в каналізаційному люку.
Встановити і знайти злодія вдалося по слідах від його кросівок. Затримали чоловіка у Боровій, недалеко від автовокзалу.
Попередня кваліфікація - крадіжка з проникненням у приміщення (ч.3 ст.185 КК України). Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, сьогодні, 3 квітня, близько 02.40 в селищі Борова пограбували банкомат "Приватбанку". Зловмисник через вікно проник в приміщення автовокзалу, де знаходився апарат, підірвав його і викрав три касети з грошима.

Просмотров: 992 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.04.2015 | Комментарии (0)

Звільняти з посади редакторів стали на планівках

Безпрецедентний  випадок  стався 16 березня  у Печенігах. Під час  апаратної наради, коли основні питання  порядку денного вже були розглянуті,  перший заступник  голови райдержадміністрації  І.М. Отченашко оголосив  про звільнення  з посади   редактора  районної газети «Печенізький край»  Тетяни Сиром’ятникової. Мотивував посадовець своє  рішення  одноразовим грубим порушенням - невиходом  чергового номера газети.  Хоча, як  стало відомо, тираж не віддрукували  через  затримки фінансування з бюджету. 

Аналізуючи ситуацію, слід зазначити: звільнення  редактора відбулося з   порушенням   статті 26  Закону України «Про місцеве самоврядування». Там   чітко сказано:  і призначення, і звільнення редактора газети  відбувається виключно на сесіях місцевих рад.

Якби  депутати  Печенізької райради    рішення посадовця підтвердили, все стало на свої місця. А так…Розглянули лише зміни до Статуту  редакції,  навіть не поцікавившись  фактом  перевищення  повноважень першим заступником голови РДА.

Звісно, до суду подано позов. Тетяна Сиром’ятникова, маючи   підтримку&nbs ... Читати далі »

Просмотров: 469 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.04.2015 | Комментарии (0)

ЗБЕРЕГТИ І ПРИМНОЖИТИ РИБНІ ЗАПАСИ

Весна повновладно вступає у свої права. Скресає крига на річках і водоймах, підвищується температури води. Саме в цей час починається нерест риби. Впродовж трьох місяців вона виходить із глибокої води на мілководдя для відкладання ікри. Допомогти природному процесу відтворення потомства в цей період покликана людина, аби не лише зберегти, а й примножити рибні запаси.

Як вони охоронятимуться? Як координуватимуться дії влади, правоохоронних органів, інспекторів рибоохорони, щоб запобігти браконьєрству на воді? Які штрафи накладатимуться на правопорушників?  Ці та інші питання розглянуті напередодні   нерестового періоду на нараді у Борівській райдержадміністрації, яку провів голова РДА Віталій Кіян. В ній взяли участь перший заступник  голови РДА Сергій Федченко, прокурор Борівського району  Євген Устименко, начальник Борівського РВ УМВСУ в Харківській області Віталій Куроп`ятник,  лісничий Борівського лісництва Олександр Лисенко, головні  інспектори Харківрибоохорони Юрій Шинкаренко, Володимир Мороз та керівник ТОВ а/ф «Промтех»  Сергій Черемисін.

Вони внесли свої пропозиції  щодо координації роботи  в цей відповідальний період. Враховуючи їх, прийнято рішення та розроблено спільний план заходів, я ... Читати далі »

Просмотров: 501 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.04.2015 | Комментарии (0)

ДЕНЬ ВІДДАЛЕНОГО СЕЛА

У Підлимані пройшов «День віддаленого села». По суті – це сходи громадян, на які були запрошені керівники різних установ та організацій району. У приміщенні сільської ради прямий діалог з підлиманцями мали голова Борівської райдержадміністрації Віталій Кіян, прокурор Борівського району Євген Устименко, директор районного центру зайнятості Олена Клименко, начальник Управління Пенсійного фонду Валентина Богуславська, начальник управління соціального захисту населення РДА Оксана Гамора, директор Територіального центру Зоя Костюченко,  головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Павленко, начальник відділу Держземагентства Микола Рябков, начальник Борівського районного відділення енергозбуту АК «Харківобленерго» Анатолій  Мокєєв, начальник Борівської дільниці газопостачання Куп’янської філії  ПАТ «Харківгаз» Віталій Ста-ріков, начальник Борівського райвідділу міліції Віталій Куроп’ятник.

МЕДИЦИНА

Серед питань, які турбують жителів села, гостро стоїть проблема медичного обслуговування. У Підлимані на даний момент взагалі відсутній сімейний лікар.

Як пояснила Наталія Павленко, зараз у районній медицині дійсно дуже напружене становище з кадрами. Лікарів не вистачає. Фахівці, що працюють, ... Читати далі »

Просмотров: 644 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.04.2015 | Комментарии (0)

Ніхто не забутий...

На попіл ніхто не згорів:

Солдатські портрети

На вишитих крилах пливуть...

І доки є пам’ять в людей і живуть матері,

Допоки й сини,

Що спіткнулись об кулі, живуть!

Б. Олійник.

Минають роки, відлітають у вічність. Ось вже виповнилося 70 років з часу визволення нашої країни від німецько-фашистських окупантів.

70 років минуло з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов довгоочікуваний мир, вистражданий, оплачений найвищою ціною — ціною крові і сліз. Все далі і далі відходять грізні й важкі роки Великої Вітчизняної, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, хто приніс на вівтар свободи найдорожче -  життя.

Для нас війна —  не тільки минуле. Адже вона увійшла в кожен дім, в кожну сім’ю. Вона забрала, поглинула у своєму ... Читати далі »

Просмотров: 599 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.04.2015 | Комментарии (0)

ПРО ТАРИФИ НА ГАЗ ТА ІНШЕ

В редакції газети «Трудова слава»  відбулась гаряча лінія за участю голови Борівської райдержадміністрації Віталія Кіяна. Основне питання, з яким зверталися до керівника району борівчани, - підвищення для населення тарифів  на газ.

Віталій Олексійович пояснив, що в Україні діють єдині тарифи на газ, незалежно від того, де він видобувається  - в Україні чи за кордоном. Їх  затверджує  Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг. З 1 квітня вони значно підвищуються. Так, мінімальний тариф для населення на газ, який використовується для опалення, зросте з 1 тис. 791 грн. за 1 тис.куб.м до 3,6 тис.грн. за 1 тис.куб.м.

Така ціна буде діяти на обсяг до 200 куб.м на місяць і лише в опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня). Обсяг понад 200 куб.м на місяць, а також спожитий не в опалювальний сезон газ буде оплачуватися за ціною 7 тис.188 грн. за 1 тис.куб.м.

Ціна газу, що використовується населенням для приготування їжі та підігріву води, зросте з 1 тис. 182 грн. за тис.куб.м до 7 тис. 188 грн. за 1 тис. куб.м.

За відсутності лічильників населення платитиме за газ єдину ціну 7 тис. 188 грн. за 1 тис.куб.м.

Телефонували на гарячу лінію люди, які висловлювали слова вдячнос ... Читати далі »

Просмотров: 443 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.04.2015 | Комментарии (0)

НАВЕДЕМО  ПОРЯДОК РАЗОМ

…Весна прийшла і все кругом ожило. З-під то-рішнього пожухлого листя пробиваються до сонечка перші жовті проліски, їх багато у центральному парку відпочинку Борової і після того, як під час суботника із них згребли листя,  вони «весело поглядають» на все, що їх оточує...

Ось і настав час позбутися від нагромадженого за зиму сміття  і  безладу та зробити наші села і селище затишними і комфортними.  Тож традиційно  повертаємось до теми благоустрою.

Цього року часу на весняне прибирання буде досить мало, оскільки святкування Великодня припадає на середину квітня. Тож вже 27 березня було проведено перший суботник, аби навести порядок у скверах, парках, лісосмугах, прибудинкових територіях до Великодніх свят.

У ньому взяли участь представники всіх організацій та підприємств району. Із великим завзяттям та веселим настроєм всі працювали на суботнику і вже ближче до обідньої пори частина центрального парку, вулиця Миру, кладовище по вул.Колгоспній, узбіччя біля лісу були чистими від сміття ... Читати далі »

Просмотров: 552 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.04.2015 | Комментарии (0)

Кубок з волейболу «Весна-2015»

В Борівській дитячо – юнацькій спортивній школі у відділенні з волейболу -  8 навчально-тренувальних груп початкової підготовки, в яких займаються 144 вихованці.

Заняття у навчально – тренувальних групах з волейболу варто назвати одним з найефективніших засобів покращення фізичної підготовки та стану здоров’я вихованців. Основу фізичної підготовки юних волейболістів становлять швидкісно-силова підготовка. Різноманіття рухів при грі в волейбол є ефективним засобом для усунення недоліків у фізичному розвитку школярів і сприяє підвищенню їх рухової активності протягом всього періоду навчання в спортивній школі. Заняття волейболом сприяють розвитку  сили, спритності, швидкості та витривалості.

З метою популяризації ігрових видів спорту, організації фізкультурно-оздоровчої та виховної роботи, підвищення масовості дитячо-юнацького спорту в районі та зміцнення здоров’я дітей 13 березня 2015 року відбулися районні змагання з волейболу  на Кубок «Весна - 2015» серед команд юнаків та дівчат 9-11 класів загальноосвітніх шкіл району та вихованців старшої вікової групи Борівської ДЮСШ.

Змагання серед дівочих команд проходили на спортивній базі Борівської ЗОШ №1. В них взяли участь 7 команд загальноосвітніх шкіл району. За ... Читати далі »

Просмотров: 495 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.04.2015 | Комментарии (0)

Чемпіонат  завершився

Нещодавно завершився чемпіонат Борівського району з міні-футболу. Нагадаю, що цього року в ньому взяли участь 9 команд: «Динамо» (Борова), «Маяк» (с.Піски-Радьківські), «Оскіл» (Борова), «Оскіл 2» (Борова), «Олімпієць» (с.Першотравневе), «Прогрес» (с.Ізюмське), «Трактор» (с.Підлиман), «Форестер» (Борова) та «Чернещина» (с.Чернещина).

На жаль, в розігруванні цього чемпіонату не обійшлося без непорозумінь. Так, 3 команди, а саме «Оскіл», «Оскіл 2» та «Форестер» порушили регламент положення про змагання і тому були покарані. У перших двох командах гравці отримали по 2 жовті картки і згідно регламенту повинні були пропускати наступні ігри, але не зробили цього. А команда «Форестер» порушила правило «трьох легіонерів» і заявила на гру з «Чернещиною» четвертого «легіонера». Своїми діями ці три команди намагалися ввести суперників в оману, порушили принципи чесної спортивної боротьби.

Оргкомітет змагань провів розслідування, винних виявлено і команди-порушники за свої проступки були покарані технічними поразками від своїх суперників рахунком 0:3.

Тому перед останнім туром 5 команд мали можливість боротися за перші три місця. У першій грі зустрілися « ... Читати далі »

Просмотров: 496 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.04.2015 | Комментарии (0)

Навіки  в  пам’яті  людській

Людина народжується не для того, щоб зникнути невідомою порошинкою, а для того, щоб лишити після себе слід - у пам’яті, в серцях інших людей. І коли людину пам’ятають ще довго, значить вона прожила своє життя не дарма. Саме так можна сказати про Олександра Стефановича Соловецького, який пішов з життя у 2008 році. Його вклад у розбудову Борівщини важко переоцінити.

«У кожного своя доля і свій шлях широкий», написав колись наш славетний поет Тарас Шевченко. Від чого ж залежить доля? Мабуть, від того, в чому людина вбачає сенс життя. А Олександр Стефанович вбачав сенс свого життя у тому, щоб допомагати людям.

О.С. Соловецький третій зліва

Народився він 25 березня 1935 року в с.Безгінка Бєлгородської області у сім’ї службовця. Ріс допитливим та працьовитим, життєвий шлях був тернистим і нелегким. Працюючи на посаді голови райвиконкому, майже 33 роки свого життя присвятив служінню людям Борівщини.

Він був неординарною людиною, невтомним організатором, практиком. ... Читати далі »

Просмотров: 654 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.04.2015 | Комментарии (0)

ПОГРАБУВАННЯ БАНКОМАТУ

У Боровій вночі 3 квітня було пограбовано банкомат "Приватбанку", розташований на автовокзалі.

Як повідомив прокурор Борівського району Євген Устименко, невідомі проникли в приміщення близько 2:40 через вікно і, пошкодивши задню стінку банкомату, викрали три касети з грошима. За попередніми даними представників "Приватбанку", сума крадіжки складає 160 тис.грн. Спосіб пошкодження зазначеного банкомату встановлюється.
Попередня кваліфікація - крадіжка, вчинена за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст. 185 КК України). На даний час вже затримано осіб, які обгрунтовано підозрюються у скоєнні злочину.
Прокуратура Борівського району процесуально керує розслідуванням за фактом крадіжки грошей з банкомату.

Просмотров: 510 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.04.2015 | Комментарии (0)