Головна » 2015 » Квітень » 13

Пам’яті талановитого шахіста

4 квітня у районному Будинку культури було проведено турнір, присвячений пам’яті відомого борівського шахіста Віктора Кузьмича Чарушніка. Особливо вдало він виступав на районних змаганнях 1970-1980-х років, неодноразово посідав призові місця.

Переможцем чергового меморіального турніру цього разу, як і кілька років поспіль, став першорозрядник Олександр Коновалов, який виграв усі шість партій. Друге місце виборов КМС Володимир Назарько, на третій сходинці -  першорозрядник Михайло Гомон і Борис Котунов, які набрали однакову кількість очок.

На превеликий жаль, молодь була відсутня на цьому важливому спортивному заході. Що ж, як уже відзначалося на шпальтах районки,  - через необачливу ліквідацію шахового гуртка при Борівському БДЮТ. Складається враження, що нікого в Боровій це не турбує. Однак діяльність гуртка, на наш погляд, треба обов’язково поновити, інакше невдовзі не буде кому брати участь не лише в обласних командних турнірах, а й у шахових заходах, які проводяться під егідою народного депутата України В.М.Остапчука і які перетворилися на справжні свята мудрої древньої гри, користуючись великою популярністю в регіоні. Невже перспектива пасти задніх влаштовує Борівський район?

Шахісти висловлюють подяку всім спонсорам турніру, а т ... Читати далі »

Просмотров: 395 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.04.2015 | Комментарии (0)

Пінг-понг  жартома  і  всерйоз

В Ізюмі пройшов турнір з настільного тенісу на Кубок президента Громадської спілки «Соціальний Рух Поваги».

Поборотися за звання найсильнішого до спорткомплексу «Локомотив» прибули збірні команди Борівського, Ізюмського, Куп’янського, Шевченківського районів, міст Куп’янськ та Ізюм. Як розповів начальник управління молоді та спорту Ізюмської міськради Юрій Козлов, турнір з настільного тенісу - черговий захід з цілого циклу регіональних чем-піонатів, які регулярно проводяться під егідою народного депутата України, голови партії «Відродження», президента Громадської спілки «Соціальний Рух Поваги» Віктора Остапчука. Змагання тенісистів пройшли в трьох вікових категоріях серед чоловіків і серед жінок. Паралельно з ними в майстерності гри в настільний теніс змагалися між собою команди дівчат з дев’яти загальноосвітніх шкіл Ізюма.

Для багатьох спортсменів настільний теніс починався, скоріше, як  хобі, захоплююче проведення часу. А нинішній турнір, на якому вони захищають спортивну честь своїх міст і районів, став ще однією можливістю помірятися силами з новими суперниками.

- Я вперше беру участь у змаганнях, дуже хвилююся, - зізнається Любов Ковтунович з Шевченківського району. ... Читати далі »

Просмотров: 427 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.04.2015 | Комментарии (0)

Весняні  старти

Саме під такою назвою кожного року  на весняних канікулах проводяться спортивні змагання з естафетних вправ серед працівників загальноосвітніх навчальних закладів району. Цього року змагання пройшли на базі Борівської ДЮСШ, у них взяли участь 6 команд: Борівської ЗОШ №1, Піско-Радьківської, Вищесолоненської шкіл, відділу освіти Борівської райдержадміністрації, збірні команди Ізюмської та Чернещинської, а також  Борівської №2 і Підлиманської шкіл, що дозволяється регламентом про змагання. Ініціатором змагань, вже традиційно, виступає профспілковий комітет працівників освіти (голова Світлана Колісник).

Після проведення двох видів змагань лідерство захопила команда відділу освіти, але після третього та четвертого конкурсів, у яких вони виступили невдало, ініціативу перехопила команда «Атлет» Борівської ЗОШ №1. Відчувалася хороша підготовка бо-рівчан в естафетах з ведення баскетбольного м’яча, тенісу, перекочування обруча, у яких вони теж зайняли перші місця.

Після семи проведених видів змагань борівчани майже забронювали собі перемогу і їм залишалося в останніх трьох видах змагань не бути останніми.

Та в цих видах переможцями та призерами були команди Піско-Радьківської, Вищесолоненської, Ізюмської та Черне ... Читати далі »

Просмотров: 461 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.04.2015 | Комментарии (0)