Головна » 2015 » Лютий » 21

ДОБРО ТВОРИТЬСЯ ПРОСТО - НІ ЗА ТАК…

На Донбасі триває неоголошена війна. Страшна, жорстока, немилосердна не лише для конфліктуючих сторін, а для всіх, без винятку, хто проживає чи ненароком опиниться на території бойових дій і навіть  за десятки кілометрів  від вогняного пекла.

Волноваха, Донецьк, Маріуполь, Краматорськ… Хіба могли ще вранці жителі цих міст  подумати, що через годину-дві над їхніми головами пролетять  «гради» і горітиме навколо земля, усіяна численними трупами? Хіба  чекала такої жахливої смерті  молода матуся з Краматорська, яка під час  зухвалого обстрілу  міста з боку терористів, власним тілом накрила свого трирічного синочка? Хлопчик вижив, але залишився  без рідної неньки.

Понад мільйон жителів Донецької та Луганської областей, рятуючись від війни, змушені покинути все, що наживалося роками, і шукати  спокійного життя в інших містах і селах, де слава Богу, зберігається мир. Не стала винятком і наша Борівщина, яка гостинно прихистила тимчасових переселенців з буремного Донбасу. Лише в районному центрі зараз  постійно проживає близько трьохсот  чоловік. Серед них - сім`ї з малолітнім ... Читати далі »

Просмотров: 512 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.02.2015 | Комментарии (0)

З ТУРБОТОЮ ПРО ДІТЕЙ

У Вищесолоненському дитячому садочку, завдяки сприянню голови райдержадміністрації Віталія Кіяна, з’явився новий посуд, ковдри для ліжечок і красиві подушечки.

Під час одного з робочих візитів у с.Вище Солоне (з питань налагодження водопостачання) голова РДА завітав у сільський дитячий садок. Саме тоді й з’ясувалося, що дошкільний навчальний заклад гостро потребує оновлення посуду для харчування дітей. Потрібні також ковдри і подушки у спальню. Віталій Олексійович одразу ж пообіцяв вирішити цю проблему. І довго чекати не довелось.

Подарунки в дошкільний навчальний заклад привезли методист районного методкабінету відділу освіти Надія Дерман та головний спеціаліст служби у справах дітей РДА Світлана Максимова.

- Моя радість на межі із приємним подивом, – описує свої емоції від зроблених дітям подарунків Надія Федорівна. – За довгі роки моєї роботи у відділі освіти Віталій Олексійович – це перший голова РДА, який так піклується про дітей, підтримує дитячі заклади, надає їм реальну допомогу. Завдяки його сприянню в трьох дитсадках району з’явил ... Читати далі »

Просмотров: 523 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.02.2015 | Комментарии (0)

БУДЬМО  ТОЛЕРАНТНИМИ ДО ПРИРОДИ!

Зима - сувора пора року для диких тварин. Багато джерел їжі вже вичерпалися або були засипані снігом. А ще через перепад температур, який спостерігаємо останнім часом, на снігу утворюється тверда льодова кірка і тварини не можуть добратися до грунту, аби знайти їжу. Приміром, кабани харчуються різноманітними корінцями дерев, які взимку добути їм буває важко. Тому ми кожної зими підгодовуємо тварин незалежно від того, чи є сильні сніги та морози. Адже тоді звірі тримаються наших угідь. Інакше вони можуть мігрувати в інші області. Приміром, якщо кабан не знайде тут для себе їжі, він може йти шукати її деінде. Ця тварина за день може пройти сотню кілометрів.

У зв’язку з цим хочу щиро подякувати керівникам сільгосппідприємств І.І.Крилевському і С.Г.Супруну за допомогу у розчищенні снігу, надання кормів для диких тварин.
До речі, зараз лісникам доводиться ще й захищати тварин від браконьєрів. Хоч ми максимально ховаємо місця підгодівель тварин й ретельно стежимо за тим, аби скупчення звірів не приваблювали недобросовісних мисливців, браконьєрство «процвітає».

Останнім часом нашою слу ... Читати далі »

Просмотров: 514 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.02.2015 | Комментарии (0)

В ПАМ`ЯТЬ ПРО ЗАГИБЛИХ ЗЕМЛЯКІВ

 Минають дні, ідуть роки,

 Життя листки перегортає.

А біль Афганістану на віки

В душі чомусь не замовкає.    

11 лютого на спортивній базі Борівської дитячо-юнацької спортивної школи та Борівської ЗОШ № 1 за підтримки Борівського відділення воїнів-інтерна-ціоналістів та ветеранів запасу «Пандшер» пройшли спортивні змагання з міні-футболу серед команд юнаків та дівчат старших вікових груп вихованців Борівської ДЮСШ в пам’ять загиблих воїнів-інтернаціоналістів Борівщини.

    Юні вихованці, тренери-викладачі та всі небайдужі люди зібралися, щоб ушанувати пам’ять про тих, хто поліг у афганських ущелинах, та вклонитися тим, що прийшли живими, хоча і з пораненою душею. Під час відкриття спортивних змагань голова Борівського відділення воїнів-інтерна-ціоналістів та ветеранів запасу «Пандшер» Володимир Григорович Хиленко поіменно згадав воїнів Борівщ ... Читати далі »

Просмотров: 423 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.02.2015 | Комментарии (0)

Турнір для інтелектуалів різного віку

Щорічний шаховий турнір на Кубок 14-ї чемпіонки світу з шахів Анни Ушеніної пройшов днями в Куп'янському ДК ім. Кошелева.

Нинішній турнір - вже третій за рахунком. У 2013 році він був заснований народним депутатом України, головою партії «Відродження» Віктором Остапчуком і очолюваною ним громадською спілкою «Со-ціальний Рух Поваги» для розвитку шахів серед школярів 177-го виборчого округу, до якого входять Борівський, Ізюмський, Куп'янський та Шевченківський райони, міста Ізюм та Куп'янськ. Анна Ушеніна - перша в історії українська чемпіонка світу з шахів - погодилася не тільки дати турніру своє ім'я, а й особисто бути присутньою на фінальних етапах змагань, що, безумовно, є великим стимулом для дітвори.

З тих пір пройшло два роки, турнір став тради-ційним і настільки популярним серед любителів шахів, що організаторам довелося розширити його вікові рамки, і тепер в ньому можуть брати участь не тільки школярі, а й дорослі шахісти.

- Справа в тому, що минулі два роки на наш турнір ... Читати далі »

Просмотров: 441 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.02.2015 | Комментарии (0)

ГРОМАДСЬКА РАДА

Установчі збори по формуванню нового складу Громадської ради при Борівській районній державній адміністрації відбудуться 11 березня  2015 року в залі засідань Борівської районної ради (3-й поверх), вул.Леніна, 1. Початок зборів о 10.00 годині.

 Громадська рада при Борівській районній державній адміністрації як постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган утворюється на підставі Постанови Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 (зі змінами) «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

Склад громадської ради буде сформовано на установчих зборах шляхом рейтингового голосування за кандидатури, які добровільно заявили про бажання брати участь у роботі громадської ради та були внесені інститутами громадянського суспільства. Кількісний склад громадської ради буд ... Читати далі »

Просмотров: 521 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.02.2015 | Комментарии (0)

КООРДИНАЦІЙНА   РАДА

В Борівській райдержадміністрації відбулося засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Головував на засіданні заступник голови райдержад-міністрації Сергій Шутько. На порядок денний були винесені наступні питання: «Питання законності направлення Борівською ЦРЛ на розтин тіл померлих чорнобильців»; «Роз’яснення щодо внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи»; «Роз’яснення дії Постанови КМУ від 03.09.2014 року № 440 «Про затвердження Порядку погашення заборгованості за рішенням суду, виконання яких гарантується державою»; «Фінансування со-ціальних виплат громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи; графік перевезення пасажирів з м.Харків до смт Борова»; «Квартирне забезпечення постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи І категорії».

 ЯКЩО ЛЮДИНА  ПОМЕРЛА

По першому питанню начмед Борівської ЦР ... Читати далі »

Просмотров: 716 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.02.2015 | Комментарии (0)

ПРОДАЖ  ТОВАРІВ ЧЕРЕЗ   ІНТЕРНЕТ СТАВ  ПАСТКОЮ  ДЛЯ  СОТЕНЬ УКРАЇНЦІВ

Понад 200 успішно проведених шахрайських оборудок увійшли в актив групи шахраїв, жертвами яких стали жителі чи не всіх областей України. Завдяки успішній схемі обману зловмисники за короткий проміжок часу збагатилися більше ніж на 300 тисяч гривень.

Своїх потенційних жертв шахраї знаходили в інтернеті, читаючи оголошення про продаж побутових речей, техніки, електроніки. За     продуманим заздалегідь сценарієм до продавців телефонував один із членів шахрайської групи, який представлявся покупцем. Розмовляючи із продавцем, покупець майже не торгувався. Натомість акцентував увагу на тому, що купує товар як юридична особа, отже заздалегідь вибачався, що можуть виникнути дрібні проблеми з перерахуванням коштів. Зокрема, продавець має назвати для переказу грошей номер свого банківського рахунка та особисті дані банківської картки. Радіючи, що одразу знайшовся покупець, продавці нічого не підозрюючи диктують свої реквізити шахраєві.

У цьому й полягала пастка, в яку потрапили чимало жертв шахраїв. ... Читати далі »

Просмотров: 492 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.02.2015 | Комментарии (0)

До уваги адвокатів!

Про проведення конкурсу з  відбору адвокатів, які  залучаються до надання   безоплатної вторинної  правової допомоги

Наказом Мін’юсту України від 06.02.2015 року № 44/7 оголошено конкурс з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги в областях та місті Києві у період з 29 березня по 09 квітня 2015 року. Конкурс проводиться з метою залучення адвокатів до надання правових послуг,  визначених  Законом України «Про безоплатну правову допомогу»: захист від обвинувачення; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру.

 Заяви для проходження конкурсу приймаються Головним управлінням юстиції у Харківській області, а також всіма районними, районними у містах, міськими (міст обласного значення), міськрайонними, міжрайонними управліннями юстиції до 16 березня 2015 року. З повним текстом оголошення можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Головного управління юстиції у Харківській області (http://justik.kh.u ... Читати далі »

Просмотров: 461 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.02.2015 | Комментарии (0)

Державтоінспекція нагадує: механічні ДТП - це справа  страхових компаній!

Шановні читачі та водії транспортних засобів, мова йде щодо впровадження в дію норм Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дорожньо-транспортних пригод та виплати страхового відшкодування».

Як відомо, зазначений Закон вступив у дію ще з 19 вересня 2011 року. Цим нормативним актом було запроваджено механізм спрощеного оформлення ДТП з незначними наслідками шляхом складання повідомлення про ДТП (Європротоколу) та інші новації, спрямовані на приведення обов’язкового страхування цивільної відповідальності автовласників  до міжнародних стандартів страхування та врегулювання збитків.

Європротокол – спе-ціальний бланк уніфікованого по всій Європі зразка, що заповнюється водіями-учасниками ДТП на місці аварії. В українському законодавстві він визначений як  «Повідомлення про ДТП». У подальшому воно стає підставою для виплати страхового відшкодування потерпілій у ДТП стороні.

Слід зазначити, якщо внаслідок ДТП отримані механічні пошкодження транспортних засобів, - це питання виключно сфери страхування без участі державних орг ... Читати далі »

Просмотров: 449 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.02.2015 | Комментарии (0)