Головна » 2015 » Лютий » 11

ПРОГНОЗ  ПОГОДИ  ВІД  БАЙБАКА

2 лютого на біологічній станції Харківського національного університету ім.Каразіна (с.Гайдари, Зміївський р-н) байбак (степовий бабак) традиційно прогнозував погоду. Оскільки погода похмура, то байбак не зміг побачити свою тінь.

Як розповів начальник станції Віктор Токарський, це означає, що весна настане через шість тижнів, вона буде тепла, а лютий - холодний. Як сказав Токарський, в нинішньому році тварину не довелося будити, так як через теплу погоду всі байбаки вже самі прокинулися. Тепер, швидше за все, в сплячку вони вже не впадуть.

Просмотров: 447 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)

І  СЛАВА  ЇХ   ВСТАЄ,  НЕ ВМЕРШИ,

ЯТРИТЬ КРІЗЬ ВІДСТАНІ І ЧАС,

ТАК БУДЕМ ГІДНІ  ЇХНІХ ЗВЕРШЕНЬ: 

І ТИ, І  Я , І КОЖЕН З НАС…

29 січня в Боровій біля пам’ятного знаку Незалежності пройшла церемонія вшанування пам’яті Героїв Крут.

Голова селищної ради Олександр Тертишний нагадав присутнім, що бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року на залізничній станції Крути, за 130 кілометрів на північний схід від Києва. Він тривав 5 годин між 4-тисячною більшовицькою армією Михайла Муравйова та загоном з київських студентів і бійців вільного козацтва у складі близько трьох сотень вояків. Трагічна загибель ... Читати далі »

Просмотров: 521 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)

«Сузір’я  професій»

Борівським районним центром зайнятості за сприяння Харківського обласного центру зайнятості та за підтримки Борівської районної адміністрації і Борівської районної ради був проведений профорієнтаційний масовий захід «Сузір’я професій» для учнівської та безробітної  молоді, яка не визначилася щодо вибору майбутньої професії.

До участі в заході були запрошені 15 навчальних закладів міста Харкова та області:  Національний фармацевтичний університет, Українська інженерно-педагогічна академія, Харківський національний технічний університет, Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківський національний університет радіоелектроніки, Харківський національний університет міського господарства ім. О.М. Бекетова та інші.

Навчальні заклади широко представили інформацію про діяльність та види послуг, які ними надаються. Були роздані проспекти, буклети на інші інформаційні матеріали кожному зацікавленому відвідувачу. Інформаційні матеріали про навчальні заклади мали дуже широкий спектр, вони були представлені відеороликами, насичені яскравими експозиціями, виробами та продукцією яка н ... Читати далі »

Просмотров: 434 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)

На экскурсию —  за футбольным мастерством

На днях юные футболисты из Купянска побывали в гостях в харьковских спортивных клубах «Локомотив» и «Металлист».

Эта поездка стала для ребят своеобразным «бонусом» от общественного союза «Соціальний Рух Поваги» — за победу в детском турнире по  мини-футболу на Кубок народного депутата Виктора Остапчука, который прошёл в начале января среди сборных команд Боровского, Изюмского, Купянского, Шевченковского районов, городов Купянск и Изюм. Напомним, что второе место в этом турнире заняла команда Боровского района, третье – сборная Изюма.

В спортивном комплексе «Локомотив» им. Героя Украины Г. Кирпы состоялся товарищеский матч между купянчанами и их ровесниками из детской футбольной академии «Металлист». Со счетом 9:0 победили харьковчане. Гости из Купянска слегка приуныли, однако после основного матча при помощи игроков футзальной команды  «Локомотив» — двукратных чемпионов Украины, чемпионов мира среди студентов – смогли  в ... Читати далі »

Просмотров: 441 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)

Рекомендації правил поведінки при перетинанні блокпосту

Під’їжджайте до блокпосту на невеликій швидкості, повільно об’їжджайте його і зупиняйтеся на першу вимогу.

Майте при собі паспорт та посвідчення організації, якщо вас направили в зону конфлікту.

Не тримайте руки в кишенях чи відкритих сумках.

Не фотографуйте і не проводьте відеозйомку.

Сприймайте з розумінням відмову пропустити вас через блокпост.

Не питайте про кількість бійців та військової техніки.

Надавайте для огляду речі та транспортний засіб.

Будьте ввічливі і не використовуйте зайву жестикуляцію.

Будьте уважні та виконуйте всі вимоги та рекомендації.

Просмотров: 451 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)

ЗВЕРНЕННЯ ДО ГРОМАДЯН

Відео: ftp://194.0.148.98/Dlya%20ZMI/01/28.01.15_Zvernennya_do_gromadyan/ 

Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до всіх громадян з проханням уникати паніки. Введення режиму надзвичайної ситуацій, як і режиму підвищеної готовності ні в якому разі не передбачає ніяких обмежень для населення! У посиленому режимі працюють органи виконавчої влади!

Якщо виникають проблеми з виїздом громадян із небезпечної зони, звертайтесь до місцевих органів влади, або координуйте свої дії  з Державною службою України з надзвичайних ситуацій за телефоном  101 або  (044) 247-30-02, а також з регіональними комісіями з техногенно-екологічної безпеки у Луганській області -  (0645) 71-48-83, (0645) 71-43-71 та у Донецькій області - (0629) 51-59-01.

Звертаємось до волонтерів, волонтерських та громадських організацій. Ми відкриті для спільної взаємодії. Якщо ви можете чимось допомогти, у тому числі з виїздом людей, для координації дій звертайтесь до Державної служби України з надзвичайних ситуацій за телефонами:    101,  або (044) 247-30-02 

... Читати далі »
Просмотров: 384 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)

Дії по сигналу  «УВАГА ВСІМ!»

Уривчасте звучання електросирен означає – «УВАГА ВСІМ!» – це головний сигнал цивільного захисту, який подається для привернення уваги населення.

Почувши звучання електросирен (здійснюється  протягом 3-5 хвилин), необхідно включити обласне телебачення (ОТБ) або радіомовлення (дротове чи ефірне на частоті 67,13 МГц) для прослуховування термінових повідомлень, що передаються протягом 5 хвилин, одразу після закінчення звучання електросирен.

Вислухавши повідомлення, кожний повинен діяти у відповідності з отриманими вказівками.

Якщо передано повідомлення про проведення евакуації (тимчасове відселення):

- без поспіху і паніки взяти з собою особисті речі, документи,гроші та цінності;

- закрити вікна, вимкнути електро-, газо- та водопостачання;

- залишити приміщення та рухатись на збірний евакуаційний пункт.

 Якщо передано сигнал «Повітряна три ... Читати далі »

Просмотров: 416 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)

 Департамент цивільного захисту  Харківської обласної державної адміністрації нагадує:

Правила дій при виявленні 

підозрілих та вибухових пристроїв

Шановні громадяни! У зв’язку з загостренням ситуації у Донецькій та Луганській областях, Державна служба України з надзвичайних ситуацій звертається до вас з проханням бути пильними та завжди пам’ятати основні правила дій при виявленні підозрілих та вибухових пристроїв.

Для того, щоб вирізнити вибухові пристрої з-поміж усіх інших, варто запам’ятати їхні характерні ознаки:

- предмети є незнайомими або незвичними для цієї обстановки чи території;

- наявність звуків, що лунають від предмету (цокання годинника, сигнали через певний проміжок часу), миготіння індикаторної лампочки;

- наявність джерел живлення на механізмі або поряд з ним (батарейки, акумулятора тощо);

... Читати далі »

Просмотров: 457 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.02.2015 | Комментарии (0)