Головна » 2015 » Грудень » 03

Міжнародний день інвалідів

У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів.    Мета, заради якої цей день був проголошений, - це дотримання прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятою Генеральною Асамблеєю в 1982 році і названою Десятиліттям інвалідів.

Міжнародний день інвалідів привертає увагу до проблем людей з особливими потребами, захисту їх гідності, прав і благополуччя, акцентує увагу суспільства на переваги, які воно отримує від участі інвалідів у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов'язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства - людей з обмеженими фізичними можливостями.

Близько 10% людей, що населяють планету Земля, інваліди. Цифра катастрофічна за своїми масштабами і, треба визнати, зростає з року в рік. Проблеми інвалідів в кожній державі схожі між собою. Стосуються вони не лише освіти, працевлаштування, але й головної сфери життя - спілкування. В Україні близ ... Читати далі »

Просмотров: 641 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.12.2015 | Комментарии (0)