Головна » 2015 » Грудень » 17

РАЙОННИЙ ФОРУМ ВЕТЕРАНІВ

У залі засідань Борівської селищної ради відбулась звітно-виборча конференція Борівської районної організації ветеранів.

В її роботі взяли участь голова РДА Віталій Кіян, перший заступник голови РДА Сергій Федченко, заступник голови РДА Сергій Шутько.

Із звітною доповіддю виступив голова районної ветеранської організації Володимир Болгарський. Він  проаналізував роботу ра-йонної організації за 4 роки. Кожен з них був насичений плідною роботою. Зокрема, урочисто  відзначено 25-річчя заснування Борівської районної орга-нізації ветеранів, надрукована книга "25 років Харківській обласній організації ветеранів".   

Знаменною була подія, коли в 2013 році  відзначалося 70-річчя початку визволення України від німецько-фашистських загарбників. 2 лютого цього року назавжди увійшло в історію району як світлий і радісний День перемоги. Адже це був початок визволення від німецько-фашистських загарбників усіх населених пунктів Харківської області. Приємно відзначити, що з цього дня з Борівського району стартувала все ... Читати далі »

Просмотров: 563 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.12.2015 | Комментарии (0)

НОВІ ОБЛИЧЧЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Після місцевих виборів, які відбулися в жовтні, місцеве самоврядування нашого району значно оновилося, з’явилися нові обличчя. З 26 депутатів районної ради лише троє були депутатами VI скликання – це Олексій Гомон, Анатолій Васильєв, Ірина Грицун. Звичайно, серед районних депутатів є й такі, що представляли інтереси громади в попередніх скликаннях, але більшість нових обранців все ж таки взяли на себе цю відповідальність вперше. Головою районної ради вперше обрано Олену Клименко, а заступником – Світлану Крикун.

Оновився депутатський склад і в цілому по району, з’явилося більше молоді. Із 140 депутатів селищної, сільських рад майже 80 – це нові люди, яким громади надали довіру вперше.

В деяких сільських радах також змінилися голови і секретарі. Так, Підвисочанським сільським головою обрано Сергія Літвінова, секретарем – Олена Колеснік. Новообраний Гороховатський сільський голова – Ігор Кулик, секретар – Ірина Алексеєнко. Секретарем Вищесолоненської сільської ради депутати нового скликання обрали Марину Вакулу. В Ізюмській сільській раді секретарем обрано Оксану Боровик.

Хочеться побажати всім нашим депутатам та посадовим особам місцевого самоврядування, щоб їхня робота була плідною, розпочаті справи приносили вагомі результати, а все задумане здійснювалось на благо нашої громади!

... Читати далі »

Просмотров: 786 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.12.2015 | Комментарии (0)

ПРИВІТАЛИ ПРАЦІВНИКІВ САМОВРЯДУВАННЯ

День місцевого самоврядування - свято України, яке щорічно відзначається 7 грудня. Це професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних та обласних радах, хто представляє багатотисячний загін народних обранців.

Майбутнє нашої держави неможливе без розвитку місцевого самоврядування. Самоврядні органи в демократичному суспільстві є важливим інститутом реального народовладдя та засобом реалізації інтересів терито-ріальної громади.Це результат вибору громадян, які довіряють своїм представникам і наділяють їх владними повноваженнями. Лише така влада і є дійсно народною - владою не над суспільством, а легітимною владою самого суспільства, для суспільства і на користь суспільства.

Вже традиційно, святкування дня самоврядування проходило у залі засідань районної ради. На торжество були запрошені селищний та сільські голови, депутати різних рівнів, голова районної держадміністрації Віталій Кіян, заступник голови РДА Сергій Федченко. Голова районної ради Олена Клименко та голова РДА Віталій Кіян щиро привітали всіх причетних до цього свята і побажали плодотв ... Читати далі »

Просмотров: 327 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.12.2015 | Комментарии (0)

ОБРАНО ГОЛОВУ РАЙОННОЇ РАДИ

27 листопада відбулась І сесія Борівської районної ради VІІ скликання.

В ній взяли участь всі 26 новообраних депутатів. Також у сесійній залі були присутні депутат Харківської обласної ради Микола Кириченко, голова райдержадміністрації Віталій Кіян, заступники голови та керівники структурних підрозділів РДА, селищний, сільські голови, керівники підприємств, установ, організацій, сільськогосподарських товариств, політичних партій, профспілкових, громадських організацій району.

Відповідно до діючого законодавства першу сесію районної ради нового скликання відкрила голова Борівської  районної виборчої комісії Тетяна Нешта. Вона поінформувала присутніх про хід виборчого процесу в ра-йоні та його результати.  За підсумками голосування 26 депутатських мандатів в районній раді розділили між собою 7 полі-тичних партій:  Борівська районна партійна  організація  партії "Відродження" - 9, Борівська ра-йонна партійна  організація партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність"  -  6,   Борівська ра-йонна партійна організація полі-тичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 3 і по 2 депутата обрані від Борівської районної партійної  організації  політичної партії "Наш край", Борівської районної партійної  організації  політичної партії "Волонтерсь ... Читати далі »

Просмотров: 395 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.12.2015 | Комментарии (0)

ДЕТАЛЬНО ПРО АКТУАЛЬНЕ

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів апаратну нараду, в якій взяли участь керівники підприємств, установ, організацій району та структурних підрозділів РДА, а також селищний, сільські голови, голова та заступник голови районної ради.

На розгляд було винесено такі питання: про стан роботи щодо призначення населенню району субсидій на житлово-комунальні послуги та компенсаційних виплат у зв'язку з підвищенням цін і тарифів на житлово-комунальні послуги; про реалізацію Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки".

ПРО СУБСИДІЇ І ПЛАТІЖКИ З МІНУСОМ

З першого питання доповідала Ольга Буряк, за-ступник начальника управління соціального захисту населення районної державної адміністрації. За інформацією Ольги Миколаївни протягом 10 місяців 2015 року нараховано субсидій на загальну суму 7615,3 тис.грн., в той час як кошторисом на 2015 рік на Борівськ ... Читати далі »

Просмотров: 620 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.12.2015 | Комментарии (1)

Турнір з волейболу

Система багаторічної підготовки юних волейболістів потребує тривалого часу, який умовно можна розділити на декілька послідовних і взаємозв'язних етапів: початкової підготовки, навчально-тренувальний, спортивного удосконалення та вищої спортивної майстерності. Для кожного етапу визначені вікові межі та терміни навчання.

Так, у Борівській дитячо-юнацькій спортивній школі у відділенні з волейболу  8 груп початкової підготовки, в яких займається 144 вихованця. Групи початкової підготовки комплектуються з учнів загальноосвітніх шкіл ра-йону, які мають бажання займатися волейболом. У цих групах головним завданням є прищеплення інтересу до обраної гри, працьовитості на тренуваннях, засвоєння культури рухів, розвиток гнучкості, спритності, а також оволодіння технікою всіх прийомів гри в повній їх різноманітності. Основними завданнями тренера-викладача під час проведення навчально-тренувального процесу є виховання високих морально-вольових якостей у вихованців,  зміцнення їхнього здоров'я, всебічний  фізичний розвиток, підвищення функціональних можливостей організму, оволодіння компле ... Читати далі »

Просмотров: 463 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.12.2015 | Комментарии (0)

Шановні роботодавці!

       Постановою Кабінету Міністрів України від 4 листопада 2015 року № 911 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 4 березня 2015 року № 105  "Про затвердження Порядку виплати компенсації підприємствам, установам, організа-ціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період".

     Дія цієї постанови поширюється на громадян України, які починаючи з:

         - 18 березня 2014 р. були призвані на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період;

      - 8 лютого 2015 р. були прийняті на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення воєнного стану;

     - 11 червня 2015 р. були призвані на строкову військову службу, а також призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв'язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв'язку з прийняттям на військову службу за контрактом.

    Звертаємо Вашу увагу, що при поданні додатку 1 вищевказаного Порядку до управлін ... Читати далі »

Просмотров: 419 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.12.2015 | Комментарии (0)

Конкурс «Благодійна Україна» для українських благодійників та волонтерів

Щорічно 5 грудня відзначається Міжнародний день волонтера.

Міністерством спільно із Асоціацією благодійників України проводиться Четвертий Національний конкурс "Благодійна Україна", мета   якого  - відзначення кращих українських благодійників, в тому числі й волонтерів, і найбільш ефективних благодійних ініціатив.

У липні 2015 року оголошено старт Третього Національного конкурсу "Благодійна Україна".

У конкурсі можуть брати участь благодійники, які надавали благодійну допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня  по 31 грудня 2015 року; благодійні проекти (ініціативи), реалі-зація яких (повністю або окремого етапу) була здійснена у зазначений період; суспільні інституції, які у цей період провадили діяльність, спрямовану на розвиток і підтримку благодійності в Україні, благоотримувачі, представники медіа.

Переможців визначатимуть в десяти основних і трьох спеціальних номінаціях Національною конкурсною комісією, за винятком номінацій "Народ ... Читати далі »

Просмотров: 332 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.12.2015 | Комментарии (0)

ЗАТРИМАНО БРАКОНЬЄРІВ

Як повідомив редакції газети перший заступник голови РДА Сергій Федченко, 29 листопада до ра-йонної державної адміністрації надійшла інформація, що в районі Лозівського водоймища, неподалік села Лозова Богуславської сільради, невідомі чоловіки влаштували полювання на копитних звірів. Одразу була зібрана оперативна група з представників правоохоронних органів, працівників держлісгоспу та держадміністрації району,  яка негайно вирушила на місце події.

У зв`язку з тим, що на території району полювання вже більше двох років суворо заборонено, озброєні люди викликали особливу підозру і могли виявитися не лише браконьєрами.

В результаті пошуків було знайдено прихований автомобіль невідомих, а невдовзі й самих порушників з мисливськими собаками. Ними виявилися двоє місцевих мешканців, що вирішили влаштувати полювання. На момент затримання вони мали при собі дві мисливські рушниці та приладдя для полювання.

На порушників складено протокол відповідно до діючого законодавства.

Як з`ясувалося пізніше, в тому ж районі і в той же час здійснювали полювання ще дві ... Читати далі »

Просмотров: 389 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.12.2015 | Комментарии (0)

100 ДНІВ ЯКОСТІ  НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ

7 листопада набув чинності Закон України "Про Національну поліцію", який був ухвалений Верховною Радою 2 липня 2015 року.

Одночасно із цим законом набуває чинності і Положення про Національну поліцію, затверджене Постановою КМУ 28 жовтня 2015 р. З цього часу міліція в Україні припинила своє існування.

Про все це я вирішила поговорити з начальником Борівського відділення поліції, майором поліції Денисом Шокуном.

- Денисе Володимировичу, звичайно, всім жителям району цікаво більш детально дізнатися що таке нова поліція, які обов`язки поліцейських. І чи оновиться склад районного поліцейського відділення?

- Якщо говорити загалом, у законі Національна поліція визначається як центральний орган виконавчої влади, який служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримання публічної безпеки і порядку. У складі Національної поліції функціонуватимуть кримінальна поліція, патрульна поліція, поліція охорони, спеціальна поліція і поліція особливого призначення.

Основна мета наразі - створення нового органу, здатного надати якісний правоохоронний сервіс, відповідно до вимог су-спільства.

Що ж стосується питання оновлення особового складу районного відділення, то про це можна буде говорити більш к ... Читати далі »

Просмотров: 590 | Добавил: trudovaslava | Дата: 17.12.2015 | Комментарии (0)