Головна » 2015 » Жовтень » 08

Відповідно до Указу Президента України, з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і на підтримку ініціативи громадськості, встановлено нове свято - День захисника України, яке тепер відзначається щорічно 14-го жовтня, в день одного з великих православних свят запорізьких козаків - Козацька Покрова (Покров Пресвятої Богородиці). 

Шановні захисники України! Сердечнo вітаємо вас зі святом!

На вас пoкладена священна місія - бoрoнити рідну землю, забезпечувати мирне життя свoгo нарoду, зміцнювати обороно-здатність нашої держави. Цього дня Україна вшановує мужність та відданість тих, хто відстояв її землю у воєнні роки і хто сьогодні, у нелегкий для країни час, захищає її волю, честь і незалежність, дає відсіч ворогу на східних кордонах країни.

Любов до Батьківщини, готовність до самопожертви ... Читати далі »

Просмотров: 503 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.10.2015 | Комментарии (0)

 

Шановні працівники  санітарно-епідеміологічної служби району! Сердечно  вітаємо вас з нагоди професійного свята! Державним санітарним наглядом охоплені всі сфери життєдіяльності людини: якість і безпека продуктів харчування, водозабезпечення, стан навколишнього середовища. Тільки надійно забезпечивши санітарно-епідеміологічне благополуччя населення, можна відвернути спалахи небезпечних захворювань, згубний вплив техногенних катастроф на здоров'я людей. Ваш високий професіоналізм, великий досвід і глибокі знання поєднуються з особливим почуттям відповідальності за здоров'я людей, утвердженням здорового способу життя.

Бажаємо вам міцного здоров'я, щастя, благополуччя, нових трудових звершень.

Віталій Кіян.

Голова районної державної адміністрації.                 

Євген Жук.                                                    

Голова районної ради.      

Просмотров: 363 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.10.2015 | Комментарии (0)

Шановні працівники поштового зв'язку району!

 Прийміть найщиріші вітання з нагоди Всесвітього дня пошти! Ваша професія - не з легких, але така потрібна людям. Щодня, незважаючи на погоду, листоноші вчасно приносять кореспонденцію адресатам,  долаючи по декілька кілометрів за день. Сьогодні для багатьох людей, особливо похилого віку, працівники пошти є чи не єдиним джерелом інформації, доброї звістки та привітного слова, адже разом із листами та газетами вони несуть радість спілкування, сприяють об'єднанню людських сердець і доль.

 Висловлюючи щиру подяку за вашу роботу, бажаємо всім вам щастя, благополуччя, доброго здоров'я та наснаги у нелегкій праці

Віталій Кіян.

Голова районної державної адміністрації.                 

Євген Жук.                                    &nbs ... Читати далі »

Просмотров: 339 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.10.2015 | Комментарии (0)

 

  День юриста - це свято тих, хто вносить свій безпосередній і посильний внесок в правову розбудову нашої незалежної держави. Без перебільшення хочеться зазначити, що ви - інтелектуальний потенціал нації, люди, які реалізують свої знання в таких інститутах, без яких не існуватиме жодний суспільно-політичний лад: у прокуратурі, суді, адвокатурі, нотаріаті, службі безпеки та внутрішніх справ, управлінні юстиції.

        Виконуючи свої службові обов'язки і відгукуючись на поклик серця, ви самовіддано стоїте на захисті інтересів держави, прав і свобод громадян та юридичних осіб, гарантованих Основним Законом України. За це в наш складний час на вашу адресу лунають заслужені слова подяки. Самоповага, відчуття відповідальності за доручену справу і безкомпромісність - якості фахівців вашого рівня.

        В день професійного свята сердечно вітаємо всіх юристів Борівщини і зичимо здоров'я, радості, добра, тепла й любові.

Віталій Кіян.

Голова районної державної адміністрації.                 

Євген Жук.                                               ... Читати далі »

Просмотров: 424 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.10.2015 | Комментарии (0)

День захисника України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня, у день святої Покрови Пресвятої Богородиці, водночас з Днем Українського козацтва. З 2015 року є державним святом і неробочим днем.

У 2014 році в українському суспільстві в результаті реакції на збройну агресію Росії підсилилися проєвропейські тенденції відмови від радянських символів і свят, зокрема, від Дня захисника Вітчизни.

Як зазначив Президент України Петро Порошенко:

«Україна більше ніколи не відзначатиме це свято за військово-історичним календарем сусідньої країни. Ми будемо шанувати захисників своєї Батьківщини, а не чужої!»

Серед можливих дат громадськість називала свято Покрови Пресвятої Богородиці. Зокрема, голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович мотивував вибір цієї дати для Дня захисника України історичною традицією вшанування українського війська саме на Покрову.

Крім того, саме 14 жовтня традиційно відзначається як день українського козацтва.

14 жовтня в Україні відзначається День захисника вітчизни. Напередодні цього свята вирішив завітати до місцевої військової частини.  Дізнався про те, як ... Читати далі »

Просмотров: 382 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.10.2015 | Комментарии (0)

 

З 1 вересня змінено розмір прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Законом України від 17.09.2015 № 704-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» передбачено збільшення з 1 вересня розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, до 1074 грн.

У зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму здійснюється перерахунок складових пенсійної виплати, які визначаються від цієї величини.

Так, перерахунку підлягають:

- мінімальний розмір пенсії та доплата за понаднормовий стаж;

- мінімальні пенсійні виплати, державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни, підвищення ветеранам війни, підвищення жертвам нацистських переслідувань, пенсії за особливі заслуги перед Україною.

Перерахунок не потребує додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду України (крім випадків повідомлення про працевлаштування чи звільнення з роботи).

Виплата пенсій у нових розмірах та доплата за вересень буде здійснена у жовтні разом із пенсією за жовтень відповідно до встановленої індивідуальної дати виплати пенсії протягом виплатного періоду. З листопада пенсія буде виплачуватись в нових перерахованих роз-мірах.

Розміри мінімальної пенсійної виплати та підвищень

 

Найменування випл ... Читати далі »

Просмотров: 348 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.10.2015 | Комментарии (0)

БОРІВСЬКА  РАЙОННА  РАДА  ХАРКІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

                        LХІІІ  СЕСІЯ VІ СКЛИКАННЯ

                                     Р І Ш Е Н Н Я 

                    від  02 жовтня   2015 року

          Про  затвердження   списку  присяжних

 Борівського районного суду Харківської  області

 Розглянувши подання територіального управління Державної судової адміністрації України в Харківській області № 02-47/2416/15 від 04 серпня 2015 року, враховуючи  згоду кандидатів, відповідно до ст. ст. 58-1, 59 Закону України "Про судоустрій і статус суддів", постанови Кабінету Міністрів України від 25.03.2015 №171, на підставі ст. 43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", районна рада    

                             &nbs ... Читати далі »

Просмотров: 422 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.10.2015 | Комментарии (0)

Початок навчального року для учнівської молоді та педагогічних колективів Борівщини позначився проведенням в районі  піонерського табору "Орлятко" районного туристського зльоту, присвяченого Всесвітньому дню туризму, який проходив під девізом "Крізь перешкоди-до перемоги". Мета спортивного заходу: популяризація здорового  та активного способу життя серед учнів і педагогічних колективів, пропаганда пішохідного туризму і патріотичного виховання дітей та молоді, прищеплення любові до рідного краю, свого народу, підвищення туристської майстерності учасників змагань, виявлення найсильніших команд для участі в обласних змаганнях.

Організацію та проведення районних змагань здійснювала Борівська дитячо-юнацька спортивна школа Борівської районної ради під керівництвом відділу освіти Борівської райдержадміністрації та Борівської районної організації профспілки працівників освіти. Борівська ДЮСШ - єдиний в районі профільний позашкільний навчальний заклад, який безпосередньо координує та організовує роботу учнівської молоді зі спортивного туризму, проводить відповідні масові заходи: спортивні походи та змагання зі спортивного туризму і орієнтування. Змагання&n ... Читати далі »

Просмотров: 371 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.10.2015 | Комментарии (0)

 

Вопреки статусу европейской житницы и воспетым черноземам, сельскому хозяйству в Украине традиционно отводилась второстепенная роль. Локомотивами экономики до последнего времени считались металлургия, химия и машиностроение. Но времена поменялись, последние два года именно АПК задает тон в экономике. Причиной стал не только конфликт на востоке, повлекший остановку промышленных предприятий. По результатам прошлого года агросектор стал основным источником притока валютной выручки в страну. Украина с завидной регулярностью обновляет зерновые рекорды, в том же 2014 году став экспортером зерна №2 в мире.

Нешуточно вырос интерес к сельскому хозяйству и со стороны иностранного бизнеса. Сегодня в условиях катастрофического падения инвестиций особенно важно сформировать правильный образ отрасли в глазах международного сообщества. Именно для этого в Харькове под эгидой ООН по инициативе группы DCH и при поддержке Харьковской областной администрации второй год подряд проводится уникальный Международный форум по развитию фермерства в Украине АГРОПОРТ.

Чтобы представить масштабы мероприятия, достаточно сказать, что под него отведен целый терминал Международного аэропорта "Харьков" площадью 5100 кв.м.  Программа форума включает многочисленные выставки, в том числе, сельхозтехники и комплектующих, конференции на актуальные темы и др. Здесь же  аграрии могут прямо "не отходя от кассы" заключить выгодные контракты, найти инвестор ... Читати далі »

Просмотров: 423 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.10.2015 | Комментарии (0)

 

4 жовтня  на стадіоні "Локомотив" (Куп'янськ-Вузловий), пройшов футбольний турнір пам'яті ветеранів ФК "Локомотив" м.Куп'янськ. Цього року в турнірі взяли участь три команди ветеранів з м.Куп'янськ, м. Ізюм та Борівського району.

Згідно жеребкування в першій зустрічі змагалися команди "Ветерани Ізюмщини" (м.Ізюм) та "Оскіл" (Борівський район). Рахунок відкрили ізюмчани з пенальті. В другому таймі, знову таки з пенальті, борівчани рахунок зрівняли (Янкушенко Семен). Після забитого м'яча наші земляки, тиснувши суперника, намагалися забити ще один м'яч в їхні ворота, але після чергової контратаки ізюмчан порушили правила (на думку судді) в штрафному майданчику. І з пенальті пропустили м'яч в свої ворота. Рахунок гри 2:1 на користь "Ветеранів Ізюмщини"

У другій грі змагалися "Оскіл" та "Локомотив". Під час гри відчувалася  перевага більш досвідчених футболістів і "Локомотив" виграв цю гру з рахунком 2:0.

Після турніру відбулося нагородження команд, які отримали пам'ятні кубки та подарунки від спонсорів. Наш воротар Судаков Олександр був визнаний кращим воротарем турніру. Після офіційної частини футболісти ласували кашу, чай, солодощі та в дружньому колі згадували свої молоді спортивні роки.

Футболісти-ветерани Борівського району дуже вдячні голові райдержадміністрації Кіяну В.О. за спонсорську підтримку команди ... Читати далі »

Просмотров: 331 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.10.2015 | Комментарии (0)

На початку жовтня українці святкують День музики. І це, мабуть, не випадково, оскільки осінь є улюбленою порою року багатьох видатних художників, музикантів та письменників. Осінь красива і різноманітна, як сама музика.

Музика , як казка, музика - жива.

І не треба серцю будь-які слова.

В музиці - найвищі ніжні почуття.

В ній любов і туга, та саме життя.

Музика, як море, то штормить, то ні.

Там знаходить серце рятівні вогні.

Музика, як сонце, гріє нам серця,

Їй нема початку, їй нема кінця.

І чого не зможеш словом досягти,

В музиці розкажеш щиру правду ти.

Дійсно, щира музика, веселі та щемливі пісні звучали під час святкового концерту у виконанні вихованців Борівської дитячої музичної школи. Так, коли оркестр народних інструментів під керівництвом Валентини Невмірич виконував кадриль та українську польку, хотілося закружляти в танку, а слухаючи музичний твір у виконанні Надії Ісаєвої та Ріти Кочєвої, ніби й справді всі подумки опинилися на морському просторі.

Дуже цікаво було слухати Ніку Тихонченко, Владислава Шведченка, Лізу Неню, Аліну Сумську, Вікторію Бабак, Аліну Крамаренко. Всі діти - ... Читати далі »

Просмотров: 399 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.10.2015 | Комментарии (0)

 

ЧЕРНЕЩИНА

Минулого тижня Чернещина традиційно відзначила Міжнародний День людей похилого віку.

Ініціаторами та організаторами проведення свята, як завжди, виступили  агрофірма "Новий шлях" та Чернещинська сільська рада.

У їдальні сільського господарства за щедро накритими столами зібралося близько 100 людей поважного віку. Крім чернещан на свято також були запрошені пенсіонери-пайовики агрофірми з Першотравневої сільради. "Винуватців торжества" привітали голова райдержад-міністрації Віталій Кіян, генеральний директор а/ф "Новий шлях" Олексій Гомон, Чернещинський сільський голова Світлана Вразовська, голова ветеранської організації Раїса Гунько. В цей день, який по праву можна назвати символом єдності і спадкоємності поколінь, від організаторів та гостей свята лунали теплі слова подяки батькам, матерям, ветеранам війни і праці, пенсіонерам і взагалі всім літнім людям за вклад у розвиток країни, за багаторічну самовіддану працю, доброту і мудрість.

Учні Чернещинського НВК під керівництвом завідуючої сільським будинком культури Альони Тарасенко підготували невеличку концертну програму, яка також була просякн ... Читати далі »

Просмотров: 414 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.10.2015 | Комментарии (0)

 

Приблизно після 1700 року, по закінченню ро-сійсько-турецької війни на території сучасного села Шийківка поселився вільний козак Роман Шийко. За героїзм в боротьбі з турками царський уряд дав йому право поселитися на вільних степових землях, там, де йому заманеться. Його землі тягнулися аж до села Підвисокого. До нього почали переселятися селяни з ближніх сіл. Тут можна було займатися риболовлею, полюванням, збиральництвом. Споконвіку село славилося трудівниками. В усі часи шийківські хлібороби працювали на землі. І сьогодні в селі люди сумлінно трудяться на полі. Приблизна дата заснування села 1770-1775 рік.

Нині Шийківка - це село, яке займає територію площею 5,8 км. кв. з населенням майже 700 осіб, чотири вулиці, школа, сільський клуб, сільськогосподарські підприємства. Село входить до складу Борівської селищної ради.

3 жовтня особливо святкова дата - вперше за всю історію існування Шийківки відзначали день села, який співпав з ювілейним для нього віком - 245-річчям з моменту утворення.

На День народження села завітали всі місцеві жителі, колишні земляки, гості із сусідніх сіл, молодь, діти - відчувався справжній настрій свята.

Шийківці ... Читати далі »

Просмотров: 485 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.10.2015 | Комментарии (0)

 

Кожна нація, кожен народ, навіть кожна соціальна група має свої традиції. Одні традиції вироблялися протягом багатьох століть і освячені віками, інші - народилися в наші дні. Але всі вони однаково об'єднують людей, сприяють їх спілкуванню та вихованню. Однією з таких традицій є відзначання Дня села. Минулої неділі таке свято відбулося в Чернещині. Воно об'єднало в собі святкування Дня одразу трьох сіл Чернещинської сільради: Чернещини, Пролетарського та Новосергіївки.

У Чернещинському сільському Будинку культури зібралися місцеві жителі та гості свята. До святкування активно долучилися педагоги, учні та вихованці навчально-виховного комплексу, працівники сільської ради, будинку культури, базового господарства.

Теплі слова вітань лунали від сільського голови Світлани Вразовської, голови райдержадміністрації Віталія Кіяна, генерального директора СТОВ а/ф "Новий шлях" Олексія Гомона.  Всі бажали присутнім процвітання і добробуту, міцного здоров'я та успіхів, сил та наснаги, наполегливо працювати заради майбутнього рідного села, дбайливо оберігати та примножувати свої традиції, щоб на вулицях Чернещинської громади завжди лунав дитячий сміх, ... Читати далі »

Просмотров: 422 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.10.2015 | Комментарии (0)