Головна » 2015 » Жовтень » 02

Вітаємо всіх вчителів з їхнім професійним святом і бажаємо міцного здоров'я, витримки, миру і злагоди у ваших великих родинах. Саме великих, адже за час навчання в школі ви стаєте для кожного з нас другими татами і мамами, які піклуються про нас, вчать не тільки наукам, а й життю і продовжують опі-куватись нами протягом життя. Та в усій цій велетенській родині є люди, які знають зворотній бік вчительського буття, звичайно - це їхні діти. Саме до дітей вчителів ми звернулися з непростим питанням "Чи легко бути дитиною вчителя?" і отримали багато цікавих відповідей. Ось деякі з них.

Юлія, 22роки:

Коли зростаєш у сім'ї вчителя, ти маєш особливе дитинство. Я вважаю, що мені дуже пощастило, адже в моєму домашньому вихованні брали участь два педагоги - це моя мама та бабуся. Вони з самого малечку прививали мені любов до всього прекрасного, вчили розрізняти добро і зло та прикладали зусилля, щоб я зростала порядною людиною, як вони самі. І їх вклад в моє становлення як особистості не закінчився в шкільному віці, адже вони стали для мене вчителями в дорослому житті. Тож низький їм уклін за терпіння та турботу! Напередодні Дня Вчителя хотілось ... Читати далі »

Просмотров: 711 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.10.2015 | Комментарии (0)

 

 Нещодавно  Борівським районним центром зайнятості за сприянням Харківського обласного центру зайнятості та за підтримки Борівської районної державної адміністрації та Борівської районної ради був проведений профорієнтаційний масовий захід "Професія твоєї мрії" для учнівської молоді, яка не визначилася щодо вибору майбутньої професії.

До участі в заході були запрошені 13 навчальних закладів міста Харкова та області такі, як  Національний фармацевтичний університет, Харківський національний технічний університет, Харківський національний університет внутрішніх справ, Харківський національний університет радіоелектроніки, Харківський національний університет міського господарства ім. О.М. Бекетова та інші.

Навчальні заклади широко представили інформацію про свою діяльність та види послуг. Інформаційні матеріали мали дуже широкий спектр. Вони були представлені відеороликами, насичені яскравими експозиціями, виробами та продукцією, яка ними виробляється. Також кожному зацікавленому відвідувачу видавалися буклети та проспекти з інформацією про навчальний заклад.

Мета такого заходу - надання допомоги у професійному самовизначенні, формування усвідомленого підходу до вибору професії, інформування про послуги державної служби зайнятості, перспективи працевлаштування, права та соціальні гарантії молоді, пропагування здорового способу життя та відповідальності за власне майбутнє, покращення уявлення про можливість обрат ... Читати далі »

Просмотров: 449 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.10.2015 | Комментарии (0)

Вже традиційно  Борівською ЗОШ  №1 наприкінці вересня на природному лоні Борівщини у районі так званої Одноребрівки проводиться туристичний зліт, присвячений Всесвітньому Дню туризму. І цей рік не став виключенням.

 Туристичні змагання проводяться з метою пропаганди туризму та здорового способу життя, виховання любові та бережливого ставлення до рідного краю.

З самого ранку у кожному класі були проведені бесіди  з техніки безпеки та правил поведінки під час туристичного походу. Потім на загальній лінійці учнів ознайомили  з планом та маршрутом туристичного шляху.

Програма для 8-11 класів була досить насиченою: подолання смуги перешкод, конкурс на кращу туристичну пісню, газету, куліш...

Тепла, сонячна погода, гарний настрій дали змогу всім учасникам зльоту відпочити, позмагатись, розважитись.

І, звичайно, як і на кожних змаганнях, були визначені переможці: І місце виборола команда 11  класу; ІІ місце - у команди учнів 10 класу; ІІІ місце виборола команда  9-Б   класу.

Програма для 5-7 класів була не менш цікавою. Учні мандрували по станціях: "Рюкзак", "Туристичний бюлетень", ... Читати далі »

Просмотров: 1058 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.10.2015 | Комментарии (0)

 

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів нараду з керівниками підприємств, установ, організацій району та структурних підрозділів РДА з питань підготовки до зими. У нараді також взяли участь заступник голови районної ради Анатолій Васильєв, селищний, сільські голови.

Заступник голови райдержадміністрації Сергій Шутько доповів про стан підготовки котелень, газового, водо-каналізаційного господарств та житлового фонду. За його інформацією, всі заплановані роботи виконано в повному обсязі. Зараз триває процес заготівлі твердого палива для загальноосвітніх шкіл.

- Все робиться для того, щоб одразу після підписання розпорядження про початок опалювального сезону, тепло надійшло в оселі і установи району, - зазначив Сергій Шутько.

Також Сергій Павлович повідомив, що в районі є певні труднощі в питанні забезпечення вугіллям  приватних домоволодінь. За його словами, невідомі постачальники возять вантажівками вугілля по населених пунктах району і продають споживачам. Та люди постійно скаржаться на якість купленого у такий спосіб палива. Є варіант співпраці з надійним постачальником з міста Ізюм. Він пропонує вугілля трьох марок з різним показником калорійності від 5000 до 6700 кКал по ціні від 1600 до 2200 грн за тону. Доставку до Борової постачальник здійснює за свій рахунок, споживачеві ж доведеться сплатити за вугілля і доставку з Борової до свого подвір'я.

Для формування заявок жителі Борівського району можуть зверта ... Читати далі »

Просмотров: 393 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.10.2015 | Комментарии (0)

 

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян в селі Нижче Солоне Вищесолоненської сільської ради.

В амбулаторії загальної практики сімейної медицини жителі села зібралися, щоб поставити очільнику району актуальні запитання, звернутися за допомогою, отримати консультацію, а то й просто поспілкуватися.

Питання, яке хвилювало всіх відвідувачів - це освітлення вулиць, точніше його відсутність. Присутня на прийомі Лідія Кириченко, Вищесолоненський сільський голова, пояснила, що проект вуличного освітлення сільською радою розроблений, але для його реалізації необхідно близько 200 тис.грн. Зараз у бюджеті сільської ради таких коштів, на жаль, немає. Та за прикладом Піско-Радьківської, Підлиманської, Підвисочанської громад можна спробувати взяти участь у конкурсі проектів для отримання гранту.

Були питання у громади Нижчого Солоного і до районної газети. Приємно було чути, що люди роками передплачують районку і з нетерпінням чекають кожного нового номеру. Що-правда отримують його не по п'ятницях, як передплатники Борової, а на день чи два пізніше. З цим питанням ми звернулися до провідного інженера поштового зв'язку ЦПЗ №2 "Укрпошти" Світлани Клімаш. Світлана Павлівна пояснила, що змінити цей графік на даний момент неможливо, адже він встановлений Харківською дирекцією Укрпошти. Саме там газети фасуються і звідти розвозяться по поштових відділеннях. Через скорочення штатів не всі відділення і листо ... Читати далі »

Просмотров: 382 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.10.2015 | Комментарии (0)

 

25 вересня в Першотравневому ДНЗ відбувся урочистий захід з нагоди святкування Всеукраїнського Дня дошкілля. Для дітей та всіх працівників садочка було організовано цікаву та змістовну концертну програму.

На свято запросили ветеранів праці дошкільного закладу, голову сільської ради Оганеса Нерсісяна, та представників приватних підприємств.

До всіх присутніх зі словами привітань звернулася завідуюча дитсадка Лілія Лукомська. Щирі слова вдячності Лілія Анатоліївна висловила педагогічним працівникам, які безпосередньо причетні до справи навчання та виховання дітей, наголосила, що бути педагогом - це високе покликання і почесна місія, адже від професіоналізму, терпіння і мудрості, пильної уваги до унікального і своєрідного внутрішнього світу дитини, залежить те найдорожче, що у нас є -діти, а діти - це продовження життя і наша надія.

Святковий сценарій свята супроводжували дитячі віршики. Діти дякували за щоденне тепло виховательських сердець, за щирість, доброту, за відданість своїй професії. Вихованці підготували для своїх педагогів та гостей свята забавні таночки та пісеньки.

Вихователі Лисенко О.М. та Дуран Т.Г. взяли участь у конкурсі «Веселі загадки»,  де  проявили свій творчий хист та продемонстрували арсенал професійних знань і досвід роботи з дітьми.

Так цікаво та змістовно відсвяткував дитячий садочок День дошкілля.

Кожен знає, що очолювати дошкільний навчальний заклад, правильно та ... Читати далі »

Просмотров: 422 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.10.2015 | Комментарии (0)

Як шкода, що я не можу передати вам всі емоції, які  відчув цими вихідними у Харкові. Саме тут, у самому центрі міста, біля ХАТОБу,  вже традиційно відбувся міжнародний фестиваль хіп-хоп культури "BREAKIDZ 2015". Понад  п'ять сотень юних танцюристів з усіх куточків нашої країни та зарубіжжя злетілися на три дні до Першої столиці України. Були гості з Білорусі, Польщі, Росії та навіть Сполучених Штатів Америки.

Борівський танцювальний колектив "Extreme B Boys crew" також не міг оминути цієї події і вирушив назустріч пригодам.

Для тих, хто не знає, скажу, що під цією незвичною назвою зібралися юнаки та дівчатка віком від 7 до 15 років, які займаються брейк-дансом трохи більше року на базі Борівського будинку дитячої та юнацької творчості під керівництвом хореографа Олександра Зіброва. А для тих, хто взагалі далекий - так, в Боровій діти займаються брейк-дансом! Та ще й як…

Нажаль, в індивідуальних змаганнях нашим учасникам не вдалося високо піднятися, але в командній битві ми показали, хто на Харківщині господар і потрапили до фінальної частини змагань.

Фінал "BREAKIDZ 2015" відбувся на велетенській с ... Читати далі »

Просмотров: 507 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.10.2015 | Комментарии (0)

 

Педагогічні працівники дошкільних навчальних закладів наприкінці вересня святкують Всеукраїнський День дошкілля, що започатковано у 2012 році Міністерством освіти і науки України.  Ідея цього загальнонаціонального свята - допомогти суспільству звернути більше уваги на дитячий сад і на дошкільне дитинство в цілому. Адже дошкільний вік - особливо важливий і відповідальний період у житті дитини, в цьому віці формується особистість і закладаються основи здоров'я. Благополучне дитинство і подальша доля кожної дитини залежить від мудрості вихователя, його терпіння, уваги до внутрішнього світу дитини. За допомогою своїх вихователів до-шкільнята пізнають секрети навколишнього світу, вчаться любити і берегти свою Батьківщину.

Своє свято Борівський дитячий садок  №1 "Берізка" відзначив традиційним святковим ранком. Вихованці середньої та старшої груп під керівництвом художнього керівника Юлії Власової та вихователів підготували цікаве театралізоване дійство для молодших відвідувачів садочка. На свято також були запрошені почесні гості. Працівників дошкільного навчального закладу прийшли привітати голова Бо-рівської районної державної адміністрації В ... Читати далі »

Просмотров: 432 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.10.2015 | Комментарии (0)

4 жовтня о 13 годині в приміщенні Чернещинського СБК відбудеться День сіл Чернещина, Пролетарське та Новосергі-ївка. У програмі: урочиста частина, концертна програма «Гарний настрій» за участю провідних артистів м.Харків, лотерея, масове гуляння, дискотека, салют.

Запрошуються всі бажаючі!

ОРГКОМІТЕТ СВЯТА.

Просмотров: 430 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.10.2015 | Комментарии (0)

ТВОЯ СПРАВА

Неси зернятко, кидай в чорнозем

Турботливо - ласкавими руками,

Випестуй не великим тиражем,

А неповторним дивом унікальним.

Нехай дозріє розум і душа,

Нехай шляхетністю просякне серце, -

Дбайливий життєдар не поспіша,

Бо лиш завершеність досягне сенсу.

Прищеплюй риси, притаманні тим,

хто Батьківщину зопалу не зрадить,

Не поступись обов'язком святим,

Не прогинайся користі заради.

Чола перед пихатим не схиляй,

Хай гідності плоди схиляють гілку

Аж до землі.

                    &nb ... Читати далі »

Просмотров: 408 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.10.2015 | Комментарии (0)

Шановні освітяни Борівщини!

Ваша професія – найблагородніша серед інших, вона об’єднує людей щирих помислів, сердець, почуттів і навіть самопожертви. Ви прищеплюєте своїм вихованцям любов до знань, сієте в їх серцях зерно прекрасного, світлого, вічного, відкриваєте складний духовний світ буття, даєте мудрі поради, які відтак для багатьох стають життєвим кредом.

Ми схиляємо голови перед мудрістю і жертовністю освітянина - учителя, вихователя, викладача, зусиллями якого твориться майбутнє як нашого району, так і держави в цілому. Вчителям довipене найдоpожче i найцiннiше, що є у нас - чисті дитячi сеpця та душi.

Низький уклін вам, дорогі педагоги, за професіоналізм, витримку, терпіння, за любов до обраної справи, самовідданість і багатство душі. Бажаємо вам міцного здоров`я, благополуччя, нових творчих успіхів і досягнень, натхнення та оптимізму, поваги та вдячності учнів.

Нехай вам завжди всміхається доля, а душу зігріває шана людська!

Віталій Кіян. Голова районної державної адміністрації.          ... Читати далі »

Просмотров: 370 | Добавил: trudovaslava | Дата: 02.10.2015 | Комментарии (0)