Головна » 2015 » Липень » 31

До 17 серпня триває 6 хвиля мобілізації

Міністерство оборони України запрошує військовозобов`язаних запасу для проходження військової служби з гідною зарплатою: рядові-прапорщики - від 3 до 5 тис. грн.; офіцери - від 4 до 7 тис. грн.

Під час перебування у зоні проведення  АТО зарплата збільшується у 2 рази: рядові-прапорщики - від 6 до 10 тис. грн.; офіцери - від 8 до 14 тис.грн.

До військової служби  запрошуються добровольці, які були зняті з військового обліку до 1 липня 2014 року: рядові у віці 40-60 років, сержантський склад - 45-60 років, прапорщики та офіцери - 50-60 років. Попередня служба в армії - не обов`язкова.

Усі учасники АТО отримують статус учасника бойових дій і користуються пільгами, передбаченими Законами України «Про статус ветернів війни, гарантії їх соціального захисту».

Звертатися за адресою: смт Борова, вул. Миру,19.

Тел. 066-759-26-66.

Просмотров: 460 | Добавил: trudovaslava | Дата: 31.07.2015 | Комментарии (0)

ДО ВІДОМА УЧАСНИКІВ АТО

На виконання Указу Президента України від 18 березня 2015 року №150/2015 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції» розпорядженням голови Харківської обласної державної адміністрації від 22.07.2015 року №332 затверджено «Заходи із соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції (крім військовослужбовців, звільнених у запас або відставку) на 2015 рік».

Для отримання послуг соціальної та професійної адаптації (професійно-тех-нічне навчання та підвищення кваліфікації ) бажаючі особи повинні мати посвідчення учасника бойових дій (інваліда або учасника війни) та документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

За додатковою інформацією звертатись до управління соціального захисту населення Борівської районної державної адміністрації, кабінет №3 або за телефоном 6-11-28.

  Перелік професійно-технічних навчальних закладів, що здійснюють перепідготовку та професійно-технічне навчання учасників АТО

Назва навчального закладу,  адреса, професія:

- Харківський професійний ліцей харчових технологій та торгівлі (м. Харків, вул. Аерофлотська, 8) - кухар.

- Державний професійно-технічний ... Читати далі »

Просмотров: 553 | Добавил: trudovaslava | Дата: 31.07.2015 | Комментарии (0)

НІ КОРУПЦІЇ!

В Україні триває боротьба з корупцією.

Якщо у Вас вимагають хабар - телефонуйте: 0-800-300-057.

Усі дзвінки в межах України безкоштовні.

Просмотров: 762 | Добавил: trudovaslava | Дата: 31.07.2015 | Комментарии (0)

УВІЧНЕННЯ ПАМ`ЯТІ ГЕРОЇВ АТО

У школах Харківської області, де навчалися воїни, загиблі в АТО, з'явилися меморіальні дошки та стенди «Герої не вмирають».

Про це розповіла заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

- За розпорядженням голови ОДА було прийнято рішення, що в кожному навчальному та науково-освітньому закладі, де вчилися герої антитерористичної операції, буде увічнено їхні імена, щоб школярі знали на кого їм рівнятися, з кого брати приклад, - підкреслила вона.

Усього в школах і вузах області з'явилася інформація про 46 наших земляків, котрі не повернулися із зони АТО. Так, на будівлях чотирьох шкіл (у Балаклійському, Близнюківському, Великобурлуцькому та Дергачівському районах) з'явилися меморіальні дошки. У селі Петрівка Золочівського району таку дошку встановили на будинку, в якому жив призовник, загиблий в ході АТО.

У навчальних закладах Близнюківського та Лозівського районів встановили стенди «Герої не вмирають». Подібний стенд з'явився й у Харківському університеті повітряних сил ім. Кожедуба - два випускники цього вузу загинули в боях на сході країни.

- У місті Ізюм на честь героя АТО вже перейменована одна з вулиць, - повідомила Юлія Світлична. - Всі люди, які гинуть за незалежність України, гідні того, щоб їх пам'ятали. Цю роботу на тери ... Читати далі »

Просмотров: 767 | Добавил: trudovaslava | Дата: 31.07.2015 | Комментарии (0)

У Харкові створять регіональний фонд зерна

Домовленості про створення регіонального фонду зерна узгодять протягом тижня. Про це повідомив голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Основним завданням регіонального фонду стане стабілізація цін на борошно, а відповідно - і на хліб соціальних сортів.

"Аграрний фонд зараз не виконує функції стабілізуючого фактора, так як став комерційним ПАТ. Його головна мета на сьогодні - це отримання прибутку. Тому ми самі повинні думати про те, що і як будемо робити після збирання пшениці", - пояснив Райнін. Концепція регіонального контракту між Харківською облдержадміністрацією, виробниками зерна і пекарями вже розроблена і в даний момент знаходиться на розгляді у голови ХОДА.

Сенс концепції в тому, що ХОДА буде залучати недержавні кошти для створення регіонального фонду. Всього області необхідно на рік близько 61 500 тонн зерна, у тому числі 31,3 тисячі тонн для формування запасу борошна, яке піде на виробництво хліба простих рецептур. Формувати запас зерна будуть сільгосптоваровиробники регіонів. Таким чином створюється потрійний зв'язок: ХОДА виступає як організатор процесу, сільгосп-товаровиробники - як постачальники сировини (наприклад, Новопокровський комбінат - переробник, який вироблятиме борошно), а хлібозаводи цю сировину (борошно) будуть викуповувати.

Скільки коштуватиме борошно з регіонального фонду, поки не прогнозуют ... Читати далі »

Просмотров: 405 | Добавил: trudovaslava | Дата: 31.07.2015 | Комментарии (0)

КОЛИ ПОМИРАЄ ЛЮДИНА

До редакції звернулися читачі з проханням розповісти на сторінках газети, що робити у випадку смерті людини. Пропонуємо вам відповіді спеціалістів та  сподіваємося, що вони вам допоможуть, якщо станеться лихо.

Наталія Павленко, головний лікар Борівського ЦПМСД:

Після виклику швидкої допомоги, працівники закладів охорони здоров'я за телефоном екстреного виклику 102 негайно повідомляють органи внутрішніх справ про кожен випадок встановлення ними факту смерті людини незалежно від місця її настання, за винятком смерті від захворювань у закладах охорони здоров'я.

До приїзду працівника міліції або прокуратури на місце події забороняється порушувати обстановку за місцем знаходження трупа, переміщати його, ініціювати такі дії присутнім на місці події особам.

У разі смерті людини за місцем її проживання без ознак насильницької смерті або підозри на таку на місце події обов'язково виїжджає лікар (фельдшер), який констатує факт смерті, проводить зовнішній огляд трупа, за результатами якого інформує орган внутрішніх справ про можливість встановлення причини смерті без патологоанатомічного розтину та видачі свідоцтва про смерть. У таких випадках працівником органу внутрішніх справ складається висновок щодо ненасильницької смерті людини за місцем проживання.

У разі надходження повідомлень про інші випадки смерті людини або встановлен ... Читати далі »

Просмотров: 1378 | Добавил: trudovaslava | Дата: 31.07.2015 | Комментарии (0)

КНЯЗЬ ВОЛОДИМИР ВЕЛИКИЙ: погляд через 1000 років

Цього тижня виповнилося 1000 років з дня смерті Великого  князя  Київського  Володимира  Святославича. На вшанування його пам`яті Президент України Петро Порошенко видав Указ, який має на меті, зокрема, збереження та утвердження традицій української державності, засвідчення вагомої ролі історичної спадщини Русі-України в їх становленні, визнання важливості прийняття християнства для розвитку суспільства як невід`ємної частини європейської цивілізації.

Серед  діячів  європейського середньовіччя, мабуть,  важко  знайти особу, більш  суперечливу, ніж Володимир. Складною  була його  доля,  довгим  і  тернистим шлях  до  влади. Переломним  моментом у Володимировому  житті   стало долучення  у 988 році  до  Віри  Христової  і хрещення  підвладних  йому  земель. До прийняття  християнства "Повість временних  літ"  зображує  його затятим і жорстоким  язичником, після -  ревним  християнином, просвітником  Русі, захисником  бідних і  голодних, мудрим  й  справедливим володарем  однієї  з  наймог ... Читати далі »

Просмотров: 689 | Добавил: trudovaslava | Дата: 31.07.2015 | Комментарии (0)

ФУТБОЛ - ЦЕ СВЯТО СПОРТУ, ЦЕ ЖИТТЯ!

Нещодавно  у Підлиманського футбольного клуба "Трактор" з'явився тренер-наставник Єлісеєв Юрій Костянтинович.

Поки що він проживає у нас в Борівському районі як тимчасовий переселенець, але для людини, яка віддала великому спорту все життя, притаманна небайдужість до футболу і зараз.

Ще в радянські часи Юрій Костянтинович грав в Луганській "Зорі", в складі  якої навіть став чемпіоном СРСР, брав участь в Олімпійських іграх, а тепер свій багатий досвід передає не лише гравцям Підлиманського "Трактора", а також всім бажаючим любителям футболу Борівщини.

Змістовність, вимогливість, фаховість тренувань Юрія Єлісеєва дисциплінує вихованців, підвищує їх рівень підготовки. А щоб не забракло ігрової практики, ФК "Трактор" 15 липня зустрічався в товариському матчі на виїзді в Барвінкове  із командою "Колос".

Переміг "Трактор" - 3:1.

У неділю, 26 липня, на своєму полі в Підлимані "Трактор" приймав команду "Молнія" із Капітолівки Ізюмського району.

Спека не стала на заваді гравцям обох команд і вони    показали завзяту і якісну гру для чисельних вболівальники.

Велика кількість цікавих "трудових" гол ... Читати далі »

Просмотров: 481 | Добавил: trudovaslava | Дата: 31.07.2015 | Комментарии (0)

ІГОР РАЙНІН: За останні п'ять місяців ми виявили більше фактів корупції, ніж за попередні п'ять років

24 липня в ході запису програми "Суспільний інтерес" голова Харківської облдержадміністрації повідомив про результати боротьби з корупцією в області. На запитання журналістів разом з Ігорем Райніним відповіли керівники силових відомств регіону: начальник УСБУ в Харківській області Олександр Пивовар, керівник ГУ МВС України в Харківській області Анатолій Дмитрієв і прокурор області Юрій Данильченко.

"Я задоволений діяльні-стю керівників прокуратури, СБУ та МВС щодо антикорупційної боротьби, - заявив голова облдержадміністрації. - Більшість корупційних дій розкрито самими відомствами. Це говорить про те, що керівники харківських правоохоронних структур налаштовані на боротьбу".

Ігор Райнін звернувся до всіх мешканців Харківської області з проханням не давати хабарів. "Це перша умова, за виконання якої система боротьби з корупцією буде працювати", - підкреслив він.

Також голова облдержадміністрації нагадав про затримання корупціонерів, які провели правоохоронці Харківської області за останні п'ять місяців.

"Починаючи з лютого, був затриманий перший заступник начальника Чугуївського райвідділу міліції, начальник Жовтневого р ... Читати далі »

Просмотров: 454 | Добавил: trudovaslava | Дата: 31.07.2015 | Комментарии (0)

ЗУСТРІЧ В ЗАГРИЗОВОМУ

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян в селі Загризове Богуславської сільської ради.

Питання, які піднімали місцеві жителі під час зустрічі, актуальні для всього району. Перш за все, це потреба ремонту доріг та приведення в належний стан узбіч; нові тарифи та оформлення субсидій; реформа децентралізації та перспективи об'єднання громад; якість надання послуг "Укрпоштою" та скорочення листонош. Говорили також про відсутність освітлення на вулицях села, про необхідність упорядкування колодязя загального користування, про ремонт сільського клубу. Завідуюча клубом звернулась з проханням допомогти у придбанні підсилювальної апаратури.

Керівник району надав необхідні роз'яснення з певних питань. Розповів про спрощену процедуру оформлення житлових субсидій. Стосовно вуличного освітлення було з'ясовано, що його встановлення можливе лише за наявності в сільраді житлово-комунального господарства або шляхом приєднання до приватних лічильників жителів села.

Особливу увагу було приділено питанню об'єднання громад.

Деякі проблеми вдалось вирішити безпосередньо на місці, інші -  взято під особистий контроль головою районної державної адміністрації та керівниками структурних підрозділів. Надані відповідні ... Читати далі »

Просмотров: 385 | Добавил: trudovaslava | Дата: 31.07.2015 | Комментарии (0)

ЩОДО  ОБ'ЄДНАННЯ  ГРОМАД

Минулого тижня відбувся районний семінар на тему "Добровільне об'єднання територіальних громад: практичні аспекти"  за участю керівництва райдержадміністрації, членів районної Робочої групи підтримки та впровадження заходів з добровільного об'єднання територіальних громад, представників Харківського регіонального Офісу реформ, органів місцевого самоврядування.

Семінар відкрив голова районної державної адміні-страції Віталій Кіян. Він акцентував увагу всіх присутніх на основних принципах Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад", пріоритетними з яких є принцип добровільності та принцип економічної ефективності.

З особливостями та перспективами процесу об'єднання територіальних громад учасників засідання ознайомила Діана Баринова, керівник Харківського регіонального Офісу реформ. Також Діана Семені-вна проаналізувала перспективний план об'єднання територіальних громад Борівського району і підкреслила, що в ході реформування має місце внесення коректив та змін, адже для досягнення максимального ефекту від об'єднання можна домогтися лише за умови врахування думки кожного члена громади.

Свої думки, пропозиції, зауваження щодо реформи висловили члени районної Робочої групи, інші у ... Читати далі »

Просмотров: 434 | Добавил: trudovaslava | Дата: 31.07.2015 | Комментарии (0)

КРАСОТА СПАСЁТ МИР

В этой рубрике предполагается публикация ряда статей о растениях, которые помогут вам создать свой неповторимый сад.

В настоящее время трудно уже представить жизнь без отдельных элементов ландшафтного дизайна, т.к. садоводы стали все чаще использовать для озеленения своих приусадебных участков хвойные и декоративно-лиственные деревья, кустарники, газоны и т.д.

К сожалению, не все обладают достаточным опытом и знаниями  по посадке, выращиванию, агротехнике, размножению указанной группы растений.   

Надеюсь, что и обладатели больших садов, и владельцы шести соток  найдут ответы на многие волнующие их вопросы.

Статьи рассчитаны на начинающего и среднего садовода-любителя, поэтому используется  минимум специальных терминов.

Розы. Им подвластно все! С их помощью можно украшать сады и парки. Задрапировать шалью ароматных цветов садовую ограду, оживить унылую лужайку, разбросать бусинки разноцветных миниатюрных роз  на альпийской горке, прикрыть ярким ковром почвопокровных роз приствольные круги деревьев. Любовь к розам способна поглотить человека полностью, и тогда ему не страшны ни стрессы, ни депрессии. Букет ароматных роз попросит за Вас прощения или объяснится в любви…

На страницах газеты будут освещены волнующие многих вопросы о размножении, агротехнике, обрезк ... Читати далі »

Просмотров: 519 | Добавил: trudovaslava | Дата: 31.07.2015 | Комментарии (0)