Головна » 2015 » Липень » 24

26 липня - День працівників торгівлі!

Шановні працівники торгівлі!

В нинішніх непростих політичних та економічних умовах в країні, торгівля залишається однією з найбільш рентабельних, найперспективніших та інвестиційно-привабливих галузей бізнесу. Щодня ви задовольняєте повсякденні потреби громадян. Від чіткої, органі-зованої та ефективної роботи закладів торгівлі, професіоналізму, тактовності і чуйності продавців залежить настрій і самопочуття людей.

Нехай і надалі ваші зусилля будуть спрямовані на забезпечення високих темпів розвитку торговельної мережі, удосконалення її інфраструктури, підтримку вітчизняного товаровиробника, по-ліпшення якості сервісу.

Зичимо вам міцного здоров`я, добробуту, миру, злагоди в родинах і вагомих професійних здобутків!

З повагою,

Віталій КІЯН. Голова районної державної адміністрації.

Євген ЖУК. Голова районної ради.

 

Просмотров: 530 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.07.2015 | Комментарии (0)

Шановні жителі району!

Сердечно вітаємо вас зі світлим Днем Хрещення Київської Русі-України!

Це благословенне свято ми відзначаємо у День Святого Рівно-апостольного князя Володимира Великого, на долю якого випало прийняти Хрещення Київської Русі.

День Хрещення Київської Русі є днем нашої вищої духовної єдності - єдності національної. Утвердження в нашому народі християнства стало справжнім стержнем, довкола якого сформувалася наша духовність, виховувалися десятки поколінь, які гідно несли традиції народу, серед яких повага до ближнього, виявлення доброти та любові до кожної людини.

У цей святковий день бажаємо всім щедрої Божої благодаті, духовної наснаги, міцного здоров'я та довголіття!

З повагою,

Віталій КІЯН.

Голова районної державної адміністрації.

Євген ЖУК.

Голова районної ради.

Просмотров: 430 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.07.2015 | Комментарии (0)

Гаряча лінія

В приміщенні редакції газети  "Трудова слава"  28 липня з  9  до 10 год.  відбудеться "гаряча лінія" з громадськістю району за участю: Шутька Сергія Павловича, заступника голови РДА; Буряка Миколи Івановича, начальника філії "Борівський райавтодор"; Капленка Олександра Володимировича, фізична особа підприємець; Кісільова Олега Миколайовича, директора ВАТ "Оскіл".

   Телефон  "гарячої лінії" в редакції  газети "Трудова слава"  -   6-14-92.

Просмотров: 443 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.07.2015 | Комментарии (0)

Зустріч з жителями сільської ради

З метою вирішення проблем та усунення явищ, що негативно сприймаються громадськістю 29 липня  о 10.00 год. в приміщенні Піско-Радьківського Будинку культури відбудеться зустріч голови райдержадміністрації Кіяна Віталія Олексійовича з мешканцями Піско-Радьківської сільської ради.

Просмотров: 451 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.07.2015 | Комментарии (0)

Шановні хлібороби Харківщини!

Від імені Харківської обласної ради вітаю з намолотом першого мільйону  тонн зерна врожаю 2015 року та висловлюю слова подяки усім вам за злагоджену та самовіддану працю і гідні результати роботи.

Своєю важкою працею трударі полів щодня доводять відданість хліборобській справі, забезпечують неодмінні лідерські позиції аграріїв Слобожанщини. Внесок кожного, хто працює сьогодні у полі, - запорука продовольчої стабільності регіону та України в цілому.

Бажаю усім вам міцного здоров'я та родинного щастя. Хай людська вдячність завжди дає вам сили та натхнення, нива буде щедрою, а небо мирним!

З глибокою повагою, Сергій Чернов.

Голова Харківської обласної ради.                                                                                 

 

Просмотров: 499 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.07.2015 | Комментарии (0)

Шановні хлібороби Харківщини!

Від щирого серця вітаю вас із визначною подією - намолотом першого мільйона тонн зернових культур.

Завдяки самовідданій праці і любові до рідної землі ви гідно примножуєте багатство й могутність нашого регіону.

Дякую за наполегливу щоденну працю, відданість хліборобській справі й любов до рідної землі.

Тож низько вклоняюся перед вами за відповідальність, труд та вміння в будь-яких умовах працювати в ім'я розвитку області та України в цілому!

Бажаю вам доброго здоров'я, мирного неба, щастя і благополуччя.

Нехай щедрі лани Харківщини завжди винагороджують ваш самовідданий труд багатими врожаями, рік за роком рясно колоситься золота нива, зростає добробут нашого народу та процвітає благодатна земля нашого рідного краю!

Ігор Райнін.

Голова  Харківської обласної  державної  адміністрації.

Просмотров: 513 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.07.2015 | Комментарии (0)

РЕКОМЕНДОВАНІ ЦІНИ НА ЗЕРНО

Минулого тижня відбулося засідання ради сільськогосподарських товаровиробників Борівського району. На засіданні розглянуто питання щодо встановлення єдиної рекомендованої ціни на зерно озимої пшениці та ярого ячменю, що буде виділено для розрахунків по земельних та майнових паях (частках) цього року.

Вирішено рекомендувати господарствам району встановити ціну на зерно в розмірі 3200 - 3500 грн за 1 тонну. А також рекомендувати господарствам району проводити розрахунки з власниками земельних та майнових паїв переважно в грошовій формі.

Просмотров: 490 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.07.2015 | Комментарии (0)

Ще, як на світ благословлялось

Нещодавно вийшла в світ книга нашого земляка Олександра Малія "Ще, як на світ благословлялось".

До збірки художньо-публіцистичних оповідань про Україну нової доби увійшли вже відомі читачам "Три дні в Харкові" та автобіографічний нарис "Тризубий Спас", а також ряд нових творів, в яких автор намагається розкрити самобутні українські долі і характери. Публіцистичний діапазон цих творів надзвичайно широкий: від майже побутової повсякденності до новели-фентезі.

Книга підіймає багатогранні життєві питання: особисті, інтимні, загальнополітичні, питання віри і духовності. Зокрема, аналізуються результати перетворень, окреслених процесами оновлення в часи Незалежності.

Значну увагу приділено тим негативним процесам, які маскуються владою під труднощі перехідного періоду. В книзі яскраво змальовуються ситуації, коли Людина, задля якої і здійснюються ці "переходи", опиняється в становищі чужака у власному домі.

Правда життя, як основа сходження в новий день, ось основний лейтмотив цієї книги.

Придбати книгу можна в магазині канцтоварів ПП О.П.Артемьєвої.

Про автора

Олександр Григорович Мал ... Читати далі »

Просмотров: 576 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.07.2015 | Комментарии (0)

Ігор Райнін очолив ТОП найбільш відповідальних губернаторів

Про це 6 липня повідомив портал системи народного контролю «Слово і діло». За підрахунками експертів, голова Харківської облдержадміністрації за 5 місяців роботи виконав 31 свою обіцянку, виконання ще 16 знаходиться в процесі.

Серед того, що виконано, портал «Слово і діло» перерахував ремонт доріг, що стартував у регіоні: у Сахновщинському районі, на трасі Чугуїв - Куп'янськ - Мілове, а також в Ізюмі. Перед початком цих робіт Ігор Райнін, як і обіцяв, замінив керівництво Служби автомобільних доріг Харківської області.

Блок виконаних обіцянок стосується виділення бюджетних коштів для розвитку медицини, освіти та сфери житлово-комунального господарства в області.

«Рішенням позачергової сесії Харківської обласної ради від 18 червня 2015 р. виділені кошти розподілені між закладами охорони здоров'я обласного підпорядкування для придбання медичного обладнання, - підкреслює «Слово і діло». - У тому числі для кардіологічного відділення обласної клінічної лікарні (закупівля рентгенологічної трубки на апарат ангеограф для проведення до-сліджень судин, апаратура для ультразвукових досліджень та ін.), а також предметів медичного призначення: 546 тис. грн - на придбання індивідуальних засобів захисту для рентгенологі ... Читати далі »

Просмотров: 454 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.07.2015 | Комментарии (0)

Про благодійні пожертви

Вступила в дію Постанова КМУ № 451 від 30 червня 2015 року "Про затвердження Порядку здійснення пуб-лічного збору благодійних пожертв для забезпечення бо-йової, мобілізаційної готовності, боєздатності та функ-ціонування Збройних Сил України".

Згідно з п. 2 Постанови публічний збір благодійних пожертв може здійснюватися: особами, які здійснюють публічний збір благодійних пожертв від імені благодійної організації або на користь благодійної організації від власного імені (через благодійні організації); особами, які здійснюють публічний збір благодійних пожертв від імені або на користь Міноборони; уповноваженими посадовими особами Міноборони з використанням засобів масової інформації.

3. Особи, які здійснюють публічний збір благодійних пожертв від імені благодійної організації, діють на підставі нотаріально посвідченої довіреності керівника благодійної організації. У довіреності повинні бути визначені, зокрема, цілі, місце і строк збору благодійних пожертв, порядок їх використання (здавання благодійній організації) та порядок загального доступу до фінансових звітів благодійної організації.

4. Особи, які здійснюють публічний збір благодійних пожертв на користь благодійної організації від власного імені, діють на підставі договору про благодійну діяльність, укладеного з такою благодійною організацією. У договорі повинні бути визначені, зокрема, цілі, місце і ст ... Читати далі »

Просмотров: 490 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.07.2015 | Комментарии (0)

Із сесії районної ради

На черговій сесії ра-йонної ради, яка пройшла минулого тижня,  розглянуто актуальні питання, а саме: про затвердження Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги населенню Борівського району на 2015 рік; про внесення змін до рішення LІV сесії районної ради VІ скликання   від 16 січня 2015 року "Про районний бюджет на 2015 рік" з урахуванням змін та доповнень, внесених рішеннями попередніх сесій;  про ліквідацію Дружелюбі-вської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів та багато інших поточних питань.

Що стосується першого питання, керуючись п.16 ч.1 ст.43 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", з метою забезпечення зниження рівня захворюваності, інвалідності та смертності сільського населення та надання медичної допомоги хворим,  районна рада вирішила затвердити Програму розвитку первинної медико-санітарної допомоги сільському населенню району.

Як доповіла начальник фінансового  управління райдержадміністрації Надія Лемішко, районний бюджет за 6 місяців року виконано на 128,4%, понадпланові надходження  становлять 1005,0 тис.грн. Згідно  п. 7 ст. 78  бюджетного кодексу України при перевиконанні дохідної частини не менше, ніж на 5 %  можливе внесення змін до рішення про місцевий бюджет.  Рішення ... Читати далі »

Просмотров: 501 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.07.2015 | Комментарии (0)

НОВА ГРОМАДСЬКА РАДА

Відбулися установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Борівській райдержадміністрації.

Громадська рада при Борівській райдержадміністрації - консультативно-дорадчий орган, основними завданнями якого є створення умов для реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами, здійснення контролю за діяльністю райдержадміністрації та забезпечення відкритості й прозорості її діяльності.

До складу нової Громадської ради увійшли: В.О.Болгарський, голова Борівської районної органі-зації ветеранів України; О.В.Тертишний, голова Борівської районної федерації шахів; В.М.Рєпка, голова громадської організації роботодавців Борівського району; С.В.Колісник, голова районної профспілкової організації працівників освіти і науки; Г.П.Сало, голова ради сільськогосподарських товаровиробників Борівського району; О.В.Пирог, уповноважений представник Борівської районної громадської організації "Спілка жінок Борівщини"; С.В.Федченко, уповноважений представник місцевої громадської організації "Агентство соціально-економічного розвитку Борівщини"; В.Г.Хиленко, голова Борівського відділення воїнів-інтернаціоналістів і воїнів запасу "Пандшер"; В.М.Іонов, уповноважений представник районної ветеранської громадської організації "Чорно ... Читати далі »

Просмотров: 529 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.07.2015 | Комментарии (1)

Алергія: причини, лікування, профілактика

Останнім часом спостерігається стрімке зростання захворюваності на алергію. За даними ВООЗ, алергія виходить у лідери за поширеністю. Якщо 15 років тому алергіком був кожний 10-й дорослий житель нашої планети і кожна 4-та дитина, то сьогодні від цієї хвороби страждають від 20 до 40% людей. Це означає, що приблизно кожний 3-й мешканець планети Земля - алергік, незалежно від віку та національності.

Алергічні захворювання негативно впливають на якість життя пацієнтів і призводять до значних економічних збитків. Проблема алергії настільки актуальна, що 8 липня в усьому світі, починаючи з 2005 року, відзначають "Всесвітній день боротьби з алергією" за рішенням Всесвітньої організації алергії (WАО) і Всесвітньої організації імунопатології (WIРО). Мета заходів, які проводяться цього дня, -  привернути увагу суспільства до проблеми алергічних захворювань, а також їх своєчасної профілактики.

Науковці вважають, що зростання алергічних патологій в усьому світі пов'язане з погіршенням екологічної ситуації, якості харчових продуктів, щоденним контактуванням з косметикою та засобами побутової хімії, а також із генетичними мутаціями.

Алергія - хвороба, яку можна визначити як гостру реактивність організму, що виявляється в неадекватній реакції на деякі речовини, не шкідливі для більшості людей. Такі речовини називаються алергенами, причому вони ... Читати далі »

Просмотров: 614 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.07.2015 | Комментарии (0)

Вдячні за оперативність

Хто з борівчан не милувався з дитячої радості, проходячи повз ігровий дитячий майданчик, що розташований в центральному парку селища? А ось дехто не просто милувався, а й виношував плани щодо того, щоб здати карусель на металобрухт. Саме цей злочин було скоєно позаминулої ночі. Та завдяки оператиній роботі працівників карного розшуку Борівського райвідділу міліції, злочинців знайдено по «гарячих слідах» і карусель повернуто на місце. Всі борівчани щиро вдячні за добросовісну роботу працівників міліції. Тепер дітки знову зможуть кататися на каруселі і весело проводити час.

Просмотров: 464 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.07.2015 | Комментарии (0)

102 повідомляє

Останнім часом відмічається поширення такого виду злочину, як протиправне заволодіння коштами громадян з використанням електронно-обчислювальних машин та мережі Інтернет.

Найбільш розповсюджені наступні схеми шахрайства:

1. Здійснення угоди купівлі-продажу на Інтернет-аукціонах (електронна комерція). Коли шахрай під виглядом покупця зв'язується з продавцем товару і просить повідомити номер банківської карти для розрахунку, при цьому крім номеру самої карти отримує CVV код. Після чого перераховує з банківської карти наявні кошти на свою.

2. Має місце і зворотна схема, коли шахрай повідомляє продавцеві, що не може виконати переказ грошей на карту начебто у зв'язку зі збоями в системі і просить продавця нібито зробити переказ самостійно при цьому продавцеві необхідно виконати ряд дій з картою через банкомат. В ході виконання команд шахрая потерпілий самостійно здійснює переказ грошових коштів зі своєї банківської карти на рахунок вказаний зловмисником.

3. Можлива ситуація, при якій добросовісний покупець, знаходячи товар, який його зацікавив на Інтернет-аукціоні, робить часткову або повну оплату за вказаними реквізитами, однак товар так і не отримує.

Для того, щоб не стати жертвою шахраїв:

- слід купувати товари тільки на тих сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, перевірені раніше та не викликають сумнівів.

- для от ... Читати далі »

Просмотров: 569 | Добавил: trudovaslava | Дата: 24.07.2015 | Комментарии (0)