Головна » 2015 » Липень » 10

Жнива-2015  стартували

Минулого тижня відбувся   семінар - нарада з питань збирання ранніх зернових культур, на якому були присутні голова РДА Віталій Кіян, перший заступник голови РДА Сергій Федченко, керівники сільськогосподарських підприємств ра-йону,  керівники та спеціалісти  районних служб, представники комерційних структур.

Про готовність підприємств району до проведення комплексу робіт по збиранню ранніх зернових та зернобобових культур інформував в. о. начальника управління АПР Володимир Кавун.

Він, зокрема, повідомив, що збиранню по сільськогосподарських підприємствах району в 2015 році підлягає 19577 га ранніх зернових та зернобобових культур, в т. ч. 16094 га озимої пшениці, 140 га озимого жита, 2852 га  ярого ячменю, 265 га ярої пшениці, 164 га вівса та 62 га бобових (нут).

Зернозбиральна тех-ніка готова до проведення збиральних робіт, оскільки значна її частина  куплена нещодавно та має гарантійний термін.

Із наявних 88 зерно-збиральних комбайнів по сільськогосподарських підприємствах станом на 3 липня справними є 88 (100%).

Збирання планується проводити прямим комбайнуванням.

Розрахункове навантаження в залежності від марки комбайнів складає від 15 до 50 га за добу. Середнє навантаження на 1 комбайн скла ... Читати далі »

Просмотров: 672 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.07.2015 | Комментарии (0)

ЗБЕРЕЖЕМО УРОЖАЙ ВІД ВОГНЮ!

На території Харківської області розпочинається збиральна кампанія. Жнива – напружена для хліборобів пора. Проте це й найбільш пожежонебезпечний період. Загрозливе становище створюють спекотна погода, сухі хліба, енергонасичені хлібозбиральні агрегати, людська недбалість і безвідповідальність. Отже, збереження врожаю від вогню – завдання не тільки хліборобів і співробітників ДСНС, а і всіх громадян.

Як показує практика та аналіз надзвичайних ситуацій, котрі протягом останніх років виникали під час збирання врожаю, у випадку виникнення загорянь на полях швидкість розповсюдження фронту полум’я досягала від двох до п’яти метрів за секунду при помірному вітрі. Тому втрати врожаю від вогню можуть бути надзвичайно великі.

У зв'язку з цим Борівський РС ГУ ДСНС у Харківській області звертається до всіх мешканців регіону:

- будьте вкрай обережні при поводженні з відкритим вогнем;

- не паліть та не розводьте багаття поблизу хлібних масивів, в місцях зберігання та переробки врожаю;

- слідкуйте за тим, щоб діти не бавилися сірниками, запальничками, смолоскипами поблизу хлібних масивів;

- заборонено полювати в хлібних масивах і поблизу них.

Звертаємось до тих, від кого залежить збереження нового врожаю: суворо дотримуйтесь вимог правил пожежної безпеки, не будьте безвідповідальними чи байдужими. Щоб усім нам бути з ... Читати далі »

Просмотров: 533 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.07.2015 | Комментарии (0)

Борівська районна державна адміністрація 

                          РОЗПОРЯДЖЕННЯ

18 червня 2015 року            Борова                       № 146

Про затвердження вартості путівки

на оздоровчий період 2015 року

в ПЗОВ «Орлятко»

Відповідно до статей 6, 34, 39  Закону України «Про місцеві державні адміністрації», рішення ІІ сесії ХХІІІ скликання Борівської районної ради від 06 травня 1998 року «Про делегування повноважень районної ради», рішення LVІІ сесії VІ скликання Борівської районної ради від 08 квітня 2015 року  «Про затвердження штатних розписів позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Орлятко» Борівської районної ради Харківської області для дітей з цілодобовим перебуванням» та з метою забезпечення якісного літнього відпочинку і оздоровлення дітей:

1. Затвердити вартість путівки на оздоровчий період 2015 року в ПЗОВ «Орлятко» в розмірі  2814, 00 гривень за 21 день перебування дітей  в закладі.

2. Контроль за виконанням ... Читати далі »

Просмотров: 445 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.07.2015 | Комментарии (0)

В “ОРЛЯТКУ” - ДРУГА ЗМІНА

В позаміському закладі оздоровлення та відпочинку “Орлятко” відкрито другу табірну зміну, яка триватиме 21 день.

За цей період в таборі набиратимуться сил, здоров’я, нових вражень і позитивних емоцій 157 дітей. 72 з них - це учні загальноосвітніх шкіл Борівського району, всі інші - діти з усієї Харківської області.

В другій половині липня планується відкриття третьої зміни, яка теж обіцяє зібрати в таборі дітей з усіх куточків нашого регіону.

На фото:  вихованці ПЗОВ “Орлятко” в гостях у яхт-клубі.

 

Просмотров: 394 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.07.2015 | Комментарии (0)

НА ЗВ’ЯЗКУ – ГОЛОВА РДА

У приміщенні редакції районної газети «Трудова слава» відбулась «Гаряча лінія», під час якої жителі району мали змогу в телефонному режимі поставити актуальні для них запитання голові райдерж-адміністрації Віталію Кіяну.

Жителька села Піски-Радьківські, пенсіонерка, мама одного з учасників АТО, який вже демобілізований, звернулася до голови РДА з проханням допомогти з підвозом дров. Коли номер готувався до друку, стало відомо, що питання вже вирішено позитивно, родина учасника АТО дровами забезпечена.

Також телефонували жителі села Ізюмське. Їх турбує питання об’єднання громад. Згідно перспективного плану формування територій громад  Ізюмьска, Першо-травнева та Чернещинська  сільські ради мають об’єднатися в одну громаду з центром у Чернещині.  Сельчани не готові залишитися без послуг, які отримують зараз на місці, адже сільські ради сьогодні виконують функції ДРАЦС, нотаріуса  і багато інших. Реалізація реформи об’єднання громад означатиме для них, що за будь-якою довідкою доведеться їздити в центр. Враховуючи той аспект, що більшість сільських жителів пенсіонери, а існуюче транспортне сполучення і стан доріг залишають бажати кращого, таке об’єднання значно віддалить послуги від населення і ... Читати далі »

Просмотров: 540 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.07.2015 | Комментарии (0)

РЕТРО-АВТОПРОБІГ  

БОРОВА – «ОРЛЯТКО»

Минулої суботи у Боровій відбувся ретро-автопробіг. Три автівки, а саме «Волги» (ГАЗ-21) 1963 – 1970 років випуску, проїхалися  вулицею Миру, зробили коло пошани на центральній площі селища та вирушили до кінцевої зупинки - ПЗОВ «Орлятко».

Ініціатором, головним організатором та єдиним спонсором автопробігу став житель Борової, власник однієї з раритетних «Волг», автолюбитель, спортсмен, патріот Борівського туризму, ветеран війни в Афганістані і просто людина з великим серцем Юрій Осіпов. Разом з ним в заході взяли участь Артем Ткачов і Олексій Савченко.

Завітати до «Орлятка» ретро-автолюбителів запросив директор закладу Борис Дзюба. Тому метою автомобілістів-учасників було не просто проїхатись вулицями селища, а збагатити дозвілля дітей, познайомити підростаюче покоління з уже раритетними марками автомобілів, їх внутрішнім устроєм та особливостями, пробудити зацікавленість до історії автомобілебудування і просто подарувати дітворі трохи нових вражень та позитивних емоцій.

І, варто зазначити, що результат перевершив усі очікування. Тільки ... Читати далі »

Просмотров: 512 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.07.2015 | Комментарии (0)

РОБОЧА ЗУСТРІЧ З ГОЛОВОЮ ДЕРЖАВНОЇ КАЗНАЧЕЙСЬКОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

Минулої суботи Борівський район з робочим візитом відвідали голова Державної казначейської  служби України Тетяна Ярославівна Слюз та начальник Головного управління казначейської служби у Харківській області Раїса Арсентіївна Єремейчук.

У райдержадміністрації відбулася робоча зустріч, в якій взяли участь голова РДА Віталій Олексійович Кіян, голова районної ради Євген Дмитрович Жук, начальник районного управління Державної казначейської служби Раїса Іванівна Білик, начальник фінансового управління РДА Надія Геннадіївна Лемішко, сільські голови району.

Обговорили питання наповнюваності місцевих бюджетів, роботи казначейської служби, децентралізації влади.

Загалом зустріч пройшла у форматі живого, конструктивного діалогу. Тетяна Ярославівна уважно вислухала  всі зауваження  учасників зустрічі стосовно реформ, що впроваджуються, надала роз’яснення та цінні поради з окремих питань.

Той факт, що чиновник такого високого рангу відвідує найвіддаленіші райони країни, цікавиться особливостями впровадження реформ на місцях, обговорює з представниками громад нагальні проблеми та допомагає знайти шляхи їх вирішення, приємно вражає і вселяє віру в поступові позитивні зміни в нашому суспільстві.

Оксана ДУДНИК.

Просмотров: 467 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.07.2015 | Комментарии (0)

«Ой на Івана , ой на Купала!»

5 липня на головній площі села Піски –Радьківські, відбулося театралізоване свято Івана Купала. Цього вечора до сільського клубу поспішали жителі села святково одягнені з піднесеним настроєм, бо це свято особливе, чарівне.  Дівчата, ще зранку заготовляли польову траву та квіти для віночків, а хлопці, ідучи на захід, несли з собою гілки, дрова для  вогнища.

Розпочали свято чарівні ведучі  Посипайко Оксана та Леонова Настя, які своїм виглядом, дикторським талантом, відразу зачарували серце не одного присутнього юнака, а яскраві, неповторні сарафани та віночки, що заздалегідь  приготували до свята ці дівчата разом зі своїми мамами, глядачами були оцінені на 100 балів.

Театралізовані герої супроводжували весь  захід цього  вечора.  Дівчата, Бабусята-ягусята, Водяний  чарували і веселили присутніх своїми виступами та співом, які надовго залишаться в  пам’яті  глядачів.  Ролі виконували: Гармаш Олег, Ченьонова Ліза, Шарандо Настя, Лєвєнцова Настя, Малєєва Злата, Якуніна Настя, Безвесільна Анна, Недавня Аліна, Таран Альбіна, Кондратьєва Світлана, Дубовик Альбіна, Старцева Наталія, Версков Данил.

А купальська пісня, чарівний голос Надії Малахової, викладача сп ... Читати далі »

Просмотров: 597 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.07.2015 | Комментарии (0)

НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД ДЛЯ ОБДАРОВАНИХ ДІТЕЙ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ

 

У Харківській області запроваджується  модель навчального закладу, який сприятиме інтенсивному розвитку творчої, гуманістичної, конкурентоспроможної особистості на підставі інтеграції загальної та художньо-естетичної освіти, поглибленої підготовки обдарованих і здібних дітей, їхньої оптимальної самореалізації. Школа дасть можливість дітям отримати безперервну художньо-естетичну освіту та продовжити її у майбутньому.

З 2015/2016 навчального року функціонуватиме Комунальний заклад нового типу «Люботинська спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів «Дивосвіт» Харківської обласної ради з поглибленим вивченням предметів художньо-естетичного циклу для творчо обдарованих дітей.

Для зарахування до 1, 5, 7-9 та 10 класу у навчальному закладі буде проведено конкурсне випробування, яке відбудеться 5 - 6 червня, 3 - 4 липня та 15 серпня  поточного року з  предмету  образотворче  мистецтво. 

У 2015 році планується  прийняти на навчання  80 творчо обдарованих учнів.

У конкурсному відборі можуть брати участь обдаровані та талановиті діти, які проживають у Харківській області.

Адреса конкурсної комісії навчального закладу: м. Люботин Харківської області, вул. Кооперативна 38/8, телефон для довідок: 741-10-35.

Більш & ... Читати далі »

Просмотров: 476 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.07.2015 | Комментарии (0)

У  РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів апаратну нараду з представниками структурних підрозділів РДА та селищним, сільськими головами району. У нараді також взяли участь заступник голови районної ради Анатолій Васильєв та лісничий Борівського лісництва ДП «Куп’янський лісгосп» Олександр Лисенко.

Обговорювались питання про виконання доходної і видаткової частин бюджету ра-йону з початку року, про хід проведення літнього оздоровлення і відпочинку дітей та підлітків у 2015 році, про рівень середньомісячної заробітної плати на підприємствах, в організаціях та установах Борівського району, про стан забезпеченості об’єктів соц-культпобуту району твердим паливом (дровами).

З першого питання начальник фінансового управління районної державної адміністрації Надія Лемішко повідомила, що як дохідна, так і видаткова частини бюджету району виконуються в повному обсязі, який передбачено на 2015 рік.

Найбільше уваги під час апаратної наради було приділено питанню оздоровлення та відпочинку дітей і підлітків Борівського району. Начальник відділу освіти РДА Тетяна Бондарівська і головний спе-ціаліст з питань молоді та спорту райдержадміністрації Дмитро Любім доповіли присутнім, що кампанія літнього оздоровлення і відпочинку дітей та підлітків триває і проходить на належному рівні.

В районі функціонували 13 пришкільних таборів, оздоровлен ... Читати далі »

Просмотров: 499 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.07.2015 | Комментарии (0)

      БОРІВСЬКА РАЙОННА РАДА  ХАРКІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

                           Р О З П О Р Я Д Ж Е Н Н Я

від 3 липня  2015 року               смт. Борова                   № 47

 Про  скликання LХІ   сесії

 районної ради VІ скликання

У відповідності із п. 9 ст. ст. 46 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та Регламенту Борівської районної ради:

1. Скликати  LХІ сесію районної ради VІ скликання  з 03 липня 2015 року.

2.Провести пленарне засідання LХІ сесії районної ради VІ скликання 15 липня  2015 року о 10-00 годині в залі засідань районної ради (смт Борова, вул. Леніна, 1).

3.Винести на розгляд сесії такі питання: 

3.1. Про затвердження Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги населенню Борівського району на 2015 рік.

3.2. Про внесення змін до рішення LІV сесії районної ради VІ скликання   від 16 січня 2015 року „Про районний бюджет на 2015 рік” з урахуванням змін та доповнень, внесених рішеннями LV сесії районної ради VІ скликання   від 25 лютого 2015 року, L ... Читати далі »

Просмотров: 490 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.07.2015 | Комментарии (0)