Головна » 2015 » Червень » 26

Шановна молодь Борівщини!

Прийміть наші щирі вітання зі святом!

Молодість – найкраща пора для втілення в життя всіх задумів і планів, для самореалізації та творення як власної долі, так і долі держави.

 Разом з тим, молодість – найвідповідальніша пора, коли людина вступає в самостійне життя, перебуває в постійному пошуку, ухвалює свої перші власні рішення, які потім можуть вплинути на все життя. Це та пора, коли маленька перемога стає запорукою життєвого успіху.

Ми з надією дивимось на вас, бо саме вам належить наше майбутнє!

Доля відкриває двері тим, хто не боїться труднощів, помилок, ризику та відповідальності. Тому, саме у вас, представників молодого покоління, є все для того, щоб бути щасливими: свобода, відкритий світ, альтернатива вибору, надзвичайні можливості. Ваші енергія і завзяття, оптимізм і наполегливість знаходять втілення у бізнесі, політиці, у науці та на виробництві, у спорті та мистецтві.

З нагоди свята ба ... Читати далі »

Просмотров: 498 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)

28 ЧЕРВНЯ - ДЕНЬ КОНСТИТУЦІЇ  УКРАЇНИ

Про Україну можна казати як про державу з давніми конституційними традиціями, більше того - саме наша країна дала світові перший зразок демократичної конституції за 65 років до того, як було прийнято славетну конституцію Сполучених Штатів Америки, що її вважають відправною  точкою демократії. «Пакти й конституції законів та вольностей Війська Запорозького», укладені як угода між гетьманом Пилипом Орликом та Військом Запорізьким 5 квітня 1710 р., фактично і є першою європейською конституцією в сучасному її розумінні. Конституція Пилипа Орлика формулювала головні принципи побудови держави: православ'я - панівна релігія, відновлення автокефалії, означені кордони держави, визначені в рамках Зборівської угоди, поділ влади на законодавчу, виконавчу та судову. Конституція Пилипа Орлика, написана під значним впливом ідей західноєвропейського парламентаризму, діяла на Правобережній Україні до 1714 року.

Наступний етап відродження Української національної державності (1917-1920 pp.) пов`язаний з Третім і Четвертим Універсалами Української Центральної Ради від 7 (20) листопада 1917 p. та   від 7 (22) січня 1918 p., Конституцією Української народної республіки (С ... Читати далі »

Просмотров: 643 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)

З Днем Конституції УКРАЇНИ!                        

Шановні борівчани!

У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, прийняла Основний Закон України — Конституцію.

Тож нехай демократичні засади, що були закріплені цим надзвичайно важливим документом, стануть реа-ліями нашого сьогодення, а дух законності прийде до серця кожному громадянину нашої держави. Давайте спільно будувати наше майбутнє та разом створювати нову європейську державу.

 Від усього серця бажаємо вам міцного здоров’я та творчого натхнення, добробуту і затишку у ваших родинах, мудрості і далекоглядності, високих досягнень, успіхів у праці та нових звершень заради реалізації принципів Основного Закону нашої Вітчизни – народовладдя, гуманізму та законності.

 З ... Читати далі »

Просмотров: 501 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)

Шановні співвітчизники!

Щиро вітаю із Днем Конституції України!

Ухвалення у 1996 році Основного закону України стало переломним моментом в історії незалежної  держави. Сьогодні ми також перебуваємо на етапі докорінних змін. Україна обрала європейський вектор розвитку, тож ми маємо зробити все, щоб у нашому суспільстві фундаментальними цінностями були саме свобода, демократія, рівність та справедливість.

Зміни, які готуються до Конституції, призведуть до посилення спроможності місцевого самоврядування в Україні, що в свою чергу сприятиме розвитку територіальних громад та забезпеченню гідного рівня життя громадян. Ми усі маємо усвідомити, що це хоч і непростий, але єдино правильний шлях до успіху, і що тільки так Україна відбудеться як правова і незалежна держава, а Конституція гарантуватиме рівні права усім.

Дорогі друзі! У свято народження Конституції щиро бажаю усім нам довгоочікуваного миру та стабільності. Ми разом обов’язково відродимо велич Слобідського краю та зробимо Україну міцною й квітучою.

... Читати далі »

Просмотров: 418 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)

Дорогі земляки!

28 червня ми відзначаємо 19-ту річницю з дня прийняття Конституції України. Це основоположний, базовий документ нашої держави, в якому закріплені права та свободи кожного громадянина.

Широко відомий той факт, що українська Конституція визнана однією з найбільш демократичних і прогресивних у світі. Тому головним для всіх нас залишається питання дотримання Основного Закону, поваги до нього з боку кожного громадянина нашої країни.

У Харківській області ми робимо все від нас залежне для того, щоб права громадян України та інших держав чітко дотримувалися. Головні цілі, на досягнення яких зараз направлені всі зусилля державної влади на Харківщині, - це безпека, стабільність і розвиток регіону.

В області стартували місцеві реформи, які торкнуться всіх сфер життя - освіти і науки, промисловості, роботи агропромислового комплексу, житлово-комунального господарства. Великі зусилля прикладаються для розвитку та оновлення інфраструктури: ми відновлюємо ключові  дороги, що з’єднують райони з обласним центром, активно розвиваємо енергозберігаючі технології.

< ... Читати далі »

Просмотров: 499 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)

БУТИ ЧИ НЕ БУТИ  ОБ’ЄДНАННЮ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД?

На Борівщині триває обговорення  щодо об’єднання територіальних громад

Представники районної Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад проводять зустрічі з жителями сільських рад району з метою ознайомлення населення з законодавчою базою щодо добровільного об’єднання територіальних громад та пропозиціями робочої групи щодо об’єднання територіальних громад Борівського району.

Такі зустрічі вже відбулися в селах Мирне, Калинове, Підвисоке, Пролетарське, Першотравневе, Ізюмське, Бахтин, Чернещина та в смт Борова. До кінця місяця провести роз’яснювальну роботу та залучити населення до обговорення даного питання планується в усіх сільських радах району.

З людьми спілкувалися та відповідні роз’яснення надавали голова райдержадміністрації, співголова Робочої групи Віталій Кіян, голова районної ради, співголова Робочої групи Євген Жук, заступник голови районної ради, заступник голови Робочої групи Анатолій Васильєв, заступник голови РДА, заступник голови Робочої групи Сергій Шутько, перший заступник голови РДА, член Робочої групи Сергій Федченко.

Відповідно до Методики формування спроможних ... Читати далі »

Просмотров: 545 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)

Обласна рада схвалила Проект перспективного  плану  формування територій  громад  області

18 червня на засіданні позачергової XXXVI сесії Харківської обласної ради 96 голосами було схвалено Проект перспективного плану формування територій громад Харківської області. Ним передбачено створення 59 спроможних територіальних громад замість 459 існуючих на сьогоднішній день.

«Це проект перспективного плану, і він не є догмою. Обговорення триває, до плану можуть бути внесені зміни і доповнення. Прийняття Проекту перспективного плану дозволить забезпечити реалізацію добровільного об’єднання громад, що надасть змогу сформувати самодостатні територі-альні громади, які б володіли відповідними матеріальними і фінансовими ресурсами, територією та об’єктами соціальної інфраструктури для ефективного виконання покладених на них завдань та функцій», - зазначив заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації В`ячеслав Аббакумов.

Проект перспективного плану був розроблений за результатами обговорень, проведених консультацій, виїзних нарад, аналізу поданих пропозицій та з урахуванням вимог Методики формування спроможних територіальних громад.

Згідно з Планом, об’єднання громад відбуватиметься наступним чином: у Балаклійському районі 25 територіальних громад планують об’єднатися у п’ять громад, у Барві ... Читати далі »

Просмотров: 481 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)

НА ШЛЯХУ ДО РЕФОРМУВАННЯ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД

ПЕТРО ПОРОШЕНКО:   Ключове слово

у  реалізації  закону – добровільне об’єднання

Рада регіонального розвитку затвердила пропозиції щодо змін до Конституції в частині реформи системи місцевого самоврядування та децентралізації, які найближчим часом буде направлено на розгляд Конституційної Комісії.

Рада пропонує в якості базової взяти польську модель місцевого самоврядування та децентра-лізації.

Згідно з пропозиціями Ради регіонального розвитку, при формуванні Конституційною Комісією змін до Конституції має бути зафіксовано, що система місцевого самоврядування базується на засадах Європейської Хартії місцевого самоврядування. Україна ратифікувала цей документ більше 15 років тому, але реалізація його принципів розпочалася лише минулого року. Мова йде про принципи субсидіарності, фінансової самодостатності та повсюдності.

Окрім того, необхідно зафіксувати, що базовою територіальною одиницею є територіальна громада.

Наступне, що має бути зафіксоване у Конституції — це трирівнева структура місцевого самоврядування, що включає рівні громад, районів та областей. При чіткому розмежуванні повноважень основні питання місцевого значення вирішуються на рівні громад.

Як  пові ... Читати далі »

Просмотров: 459 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)

Святкова   афіша

  27 червня    

 20-00  Святковий концерт, присвячений Дню Конституції. Масове гуляння.  Борівський            МБК.                    

 16-00  Концерт до Дня Конституції «Живи, Україно, славетна земля!».Шийківський СК.           

       28 червня           

20-00   Розважальна програма «Караоке на майдані»,  присвячена Дню молоді.       Піско-Радьківський СБК.                       

21-30   «Дорога в молодість завжди святкова» - вечір відпочинку, присвячений Дню молоді.            Бог ... Читати далі »

Просмотров: 566 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)

Як вберегтись від грози

Ніщо так не лякало наших предків, як яскраві спалахи блискавок, що краяли небо, і пекельний гуркіт грому. В них зосереджена величезна руйнівна енергія. Але якщо на спорудах їхні удари нейтралізують блискавковідводами, то люди мають захистити себе самі. І це можна зробити, якщо знати основні правила безпечної поведінки під час грози.

Пам’ятка

Блискавка - це іскровий розряд електростатичного заряду купчастої хмари, що супроводжується яскравим спалахом та різким звуком (громом).

Розряд блискавки характеризується великою силою струму, а його температура сягає 300 000° С. Дерево при ударі блискавки розколюється і може загорітися. Розкол дерева відбувається внаслідок внутрішнього вибуху через миттєве випаровування внутрішньої вологи деревини.

Розряд статичної електрики, зазвичай, проходить шляхом найменшого електричного опору. Чим менша відстань між предметом та купчастою хмарою, менший і електричний опір. Блискавка уразить, в першу чергу, найвищий предмет.

Для зменшення ймовірності ураження блискавкою споруд, об’єктів господарської діяльності встановлюють спеціальний захист – заземлені щогли з натягнутими високо над спорудами дротами - блискавковідводи.

   ... Читати далі »

Просмотров: 589 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)

Дім, в якому завжди чекають гостей

   Весело і безтурботно відпочивають діти Ізюмської ЗОШ І-ІІІ ступенів у пришкільному оздоровчому таборі «Єралаш». Конкурси, ігри, розваги, змагання…

  На запрошення завідуючої сільською бібліотекою Людмили Григорівни Малій  дітлахи побували в царстві книжок. Тут їх завжди чекають казкові герої, захоплюючі пригоди, романтичні подорожі, адже Л.Г. Малій  – справжній фахівець своєї справи, яка любить своїх маленьких читачів і завжди їм рада. От і цього разу вона разом зі своєю помічницею Катериною Левчук, яка зіграла роль книги, провели для діток екскурсію по бібліотеці, вікторину «Казкові герої». Юні читачі дізналися багато цікавого з історії книгодрукування, про незвичайні факти з Книги рекордів Гіннеса. Діти активно відповідали на всі питання і завдання, а в нагороду отримали солодкі призи та повітряні кульки.

  Поверталися всі з гарним настроєм, позитивно налаштовані, а, головне, з думкою про те, що книги  -  наші вірні, незрадливі друзі, які завжди прийдуть на допомогу, розрадять і звеселять. І жодні комп’ютерні технології не замінять їх в нашому житті.

Вихователі оздоровчого табору «Єралаш» Ізюмської  ЗОШ І-ІІІ ст. ... Читати далі »

Просмотров: 506 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)

ЛІТЕЧКО, ЗДРАСТУЙ!

ТАБІР, ПРОЩАВАЙ!

Літо – найяскравіша, кольорова і багатозвучна пора року, це час, коли школярі мають можливість відпочити від шкільних клопотів, набратися сил перед новим навчальним роком.

Пришкільні табори відпочинку – це не лише місце перебування дитини в час, коли батьки працюють, а й справжнє змістовне дозвілля для дітей з добре підготовленою програмою культурно-масових заходів та захоплюючими екскурсіями.

Закриття табірної зміни в Підвисочанському пришкільному оздоровчому таборі пройшло святково, урочисто. Цей день був сумним і веселим водночас, адже підійшов до завершення відпочинок у таборі.

Два тижні, насичені розвагами, цікавими заходами, екскурсіями пролетіли непомітно. Чотирнадцять прекрасних, безтурботних, веселих, сонячних днів, проведених у таборі відпочинку «Клас» скінчилися.

На завершення зміни відбулося незабутнє, веселе свято закриття табірної зміни. Концертна програма «Літечко, здрастуй, табір прощай» включала в себе декламування віршів про табірне життя, хореографічні та вокальні номери, вручення гр ... Читати далі »

Просмотров: 707 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)

“ВЕСЕЛКА” - це весело і цікаво

Літній відпочинок школярів – невід’ємна частина системи безперервної освіти, яка повинна забезпечити реалізацію прав кожної дитини на відпочинок, змістовну організацію дозвілля, задоволення інтересів і духовних запитів відповідно до індивідуальних потреб, допомогу в саморозвитку і самореалізації особистості. Найбільш масовою формою відпочинку та оздоровлення дітей є табір.

З 2 по 19  червня  працював  літній  табір  відпочинку з денним перебуванням “ВЕСЕЛКА” при Шийківській ЗОШ І – ІІІ ст., який допоміг учням продуктивно відпочити, набратися незабутніх вражень, покращити своє духовне та фізичне здоров’я. Цього року  в ньому  відпочивало, подорожувало, змагалося 28 учнів. Вихователі об’єднали дітей у загони:  І загін – „Спрайт” , ІІ загін –„Кока-кола” . Насамперед, працівники табору опікувались оздоровленням дітей, прагнули якнайкраще організувати  відпочинок для них. І почалось цікаве табірне життя, сповнене дитячих вигуків і оплесків, радощів і хвилювань.

Ось прийшов веселий час!

Сто розваг для тебе в нас:

бігай, грайся, розважайся,

... Читати далі »
Просмотров: 577 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)

У ДЕНЬ СКОРБОТИ

22 червня 1941 року гітлерівські війська віроломно вторглися на територію СРСР, порушивши Договір про ненапад. Страшне слово «війна» увірвалося в життя людей. Затамувавши подих, слухали вони урядове повідомлення про напад фашистської Німеччини.

Сьогодні вже мало залишилося серед живих тих, хто зі зброєю у руках захищав тоді нашу країну. З кожним роком їх стає все менше і менше. Та всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам’яті нащадків, а спомин про них передаватиметься з покоління в покоління.

З нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні, працівники підприємств та організацій району зібралися біля братської могили селища, щоб покласти квіти та вшанувати пам’ять загиблих у Другій світовій війні хвилиною мовчання

Просмотров: 538 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)

Борівщина має таланти

Минулої п’ятниці на головній сцені Борівщині в РБК відбувся заключний концерт переможців фестивалю-конкурсу «Борівщина має таланти», присвячений 70-й річниці Перемоги у Другій світовій війні.

Це був феєричний парад справжніх зірок.

Але повернемося спочатку до витоків цього свята. Протягом місяця в районі працювало журі у складі начальника відділу культури і туризму Світлани Шведченко, директора РБК Олени Коломієць, провідного методиста РБК Андрія Шведченка і методиста РБК Олени Власової. Вони відбирали най-кращих учасників з сільських закладів культури, які змагалися за право показати свою майстерність на головній сцені району.

У конкурсі брали участь солісти-вокалісти, ансамблі, танцювальні колективи, фольклорні колективи, майстри самодіяльного ужиткового мистецтва та художники, роботи яких можна було побачити у фойє РБК.

Конкурсні виступи проходили у номінаціях: воєнна патріотична пісня, дитячий спів, музичне мистецтво, хореографія, вокально-хоровий спів, гумор, естрадний спів – народний майстер.

І ось звучить музика, всі учасники гала-концерту вийшли з ліхтариками і почався концерт, у якому взяли участь хореографічний та дівочий колективи  Богуславського СБК, Валерія Нежданова, Тамара Б ... Читати далі »

Просмотров: 537 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)

Благородна і відповідальна професія

Щороку у третю неділю червня ми всі святкуємо день медичного працівника. Чому всі? Бо всі ми паці-єнти наших шановних медиків. Їм довіряємо найдорожче, що у нас є – здоров’я. Минулої п’ятниці винуватці свята, хто не був задіяний на чергуванні, зібралися у концертній залі Борівського РБК, де було відзначено кращих, а переможці районного конкурсу «Борівщина має таланти» своїми виступами привітали медпрацівників району з професійним святом.

Зі словами щирої вдячності до присутніх в залі ветеранів медичної служби, молодих спеціалістів, всіх працівників охорони здоров’я району звернулися голова РДА Віталій Кіян, голова райради Євген Жук, головний лікар ЦРЛ Любов Віннікова, головний лікар ЦПМСД Наталія Павленко, голова профспілкової організації працівників охорони здоров’я Наталія Калініна і представник народного депутат Віктора Остапчука Олексій Ярмоленко.

Всі вони зазначили, що на працівників галузі медичного обслуговування покладено нелегку і почесну місію: дбати про найдорожче – життя і здоров’я людей.

- Своєю невтомною працею ви повсякчас демонструєте нам приклади професіоналізму, витримки, самовідданості, уміння корисною порадою, лагідним словом воскресити віру та надію в людських душах, - ... Читати далі »

Просмотров: 503 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)

102 повідомляє

В рамках виявлення фактів порушення правил торгівлі в частині продажу дітям алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива (крім безалкогольного) та тютюнових виробів на території Борівського району відповідно п.2.2. Інструкції з організації роботи підрозділів кримінальної міліції у справах дітей, затвердженої наказом МВС України від 19.12.2012 № 1176 підрозділом кримінальної міліції у справах дітей Головного управління міністерства внутрішніх справ України в Харківській області спільно з працівниками Борівського РВ проводився рейд з виявлення та документування фактів продажу дітям алкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів.

Під час відпрацювання торгівельних точок, розташованих на території Борівського району, було задокументовано факт продажу алкогольного пива  неповнолітньому. За даним фактом на особу, яка здійснила продаж алкоголю,  складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 156 кодексу України про адміністративні правопорушення. Правопорушнику загрожує штраф у розмірі від 510 до 1700 гривень.

Римма Шенкоржевська.

Оперуповноважена  КМСД Борівського РВ.

Просмотров: 423 | Добавил: trudovaslava | Дата: 26.06.2015 | Комментарии (0)