Головна » 2015 » Червень » 19

З Днем медичного працівника!

Від щирого серця вітаємо  лікарів і медичних сестер, фельдшерів та молодший медперсонал, всіх пра-цівників медичної сфери Борівського району з профе-сійним святом!

 День медичного працівника - одне з небагатьох свят, яке не втратило свого значення. І, незважаючи на всі складнощі, престиж лікаря залишається дуже високим.

 Ваша праця воістину героїчна і гуманна - зцілювати, повертати людям здоров’я, рятувати життя. Скільки пацієнтів завдяки вашим старанням знову відчули щастя і радість повноцінного життя! Впевнені, що у кожного мешканця району знайдеться немало теплих слів подяки медикам за готовність будь-якої хвилини прийти на допомогу.

З нагоди свята бажаємо вам міцного здоров’я, благополуччя, родинного затишку, професійних успіхів і людської шани. І нехай ваша доброта, турбота і милосердя, щоденна сумлінна і наполеглива праця, направлена на допомогу хворим задля збереження життя і зміцнення здоров’я нашого населення, повернуться до вас сторицею, а клятва Гіппократа ніколи не буде обтяжливим  обов’язком, а лише приємною м ... Читати далі »

Просмотров: 489 | Добавил: trudovaslava | Дата: 19.06.2015 | Комментарии (0)

Шановні медичні працівники!

Прийміть найщиріші вітання з професійним святом. 

Справа, яку ви обрали, — особлива. Вона вимагає не тільки високого професіоналізму, але й милосердя, співчуття, людяності. Від теплоти ваших сердець, шановні друзі, від знань, терпіння і уваги залежать життя, здоров’я та душевний спокій ваших пацієнтів, тобто  кожного з нас.

Низький уклін усім, хто, незважаючи на проблеми і складнощі, зостається вірним клятві Гіппократа. Від усієї душі бажаю миру, добра та благополуччя. Нехай Господь благословляє вас і вашу святу справу!

З глибокою повагою, 

народний депутат України Віктор Остапчук.

 

Просмотров: 442 | Добавил: trudovaslava | Дата: 19.06.2015 | Комментарии (0)

ЗАПРОШУЄМО НА ЗУСТРІЧІ

Запрошуються усі бажаючі на зустрічі з представниками районної Робочої групи з підтримки та впровадження заходів з добровільного об’єднання територіальних громад з питання роз’яснень норм Закону України «Про добровільне об’єднання громад».

Під час зустрічей жителі сільських рад будуть ознайомлені з законодавчою базою  щодо добровільного об’єднання територіальних громад та пропозиціями робочої групи щодо об’єднання територіальних громад Борівського району.

Зустрічі проведуть:

Кіян В.О. - голова райдержадміністрації, співголова Робочої групи   (виїзний прийом громадян) - с.Бахтин, приміщення сільського клубу, 22 червня о 10.00 год.

Васильєв  А.І. - заступник голови районної ради, співголова Робочої групи -  с.Чернещина, приміщення сільського Будинку культури - 24 червня о 10.00 год.

Федченко С.В. - перший заступник голови РДА, член Робочої групи, (виїзний прийом громадян) - с.Піски-Радьківські, приміщення сільської ради, 25 червня о 10.00 год.

Кіян В.О. - голова райдержадміністрації, співголова Робочої групи  за участю членів Робочої групи, с.Підлиман, приміщення сільського Будинку культури ... Читати далі »

Просмотров: 487 | Добавил: trudovaslava | Дата: 19.06.2015 | Комментарии (0)

Як заощадити на комунальних платежах з  допомогою  Ощадбанку

У травні почала працювати державна програма енергомодернізації. Її мета - скоротити споживання енергоресурсів та знизити витрати на комунальні послуги.

Держава виділяє кошти мешканцям як приватних, так і багатоквартирних будинків, які можна використовувати: для енергомодернізації багатоквартирних будинків (для об’єднань власників багатоквартирних будинків (ОСББ)) та утеплення приватних будинків; покупки негазових котлів та обладнання для обліку тепла, гарячої та холодної води, радіаторів опалення з терморегуляторами (як у квартирах багатоквартирних будинків, так і в приватних будинках).

Про те, як працює програма і що потрібно зробити, щоб отримати компенсацію від держави, розповідає керуюча Борівським відділенням «Ощадбанку» Карина Шевченко.

- Хочу зазначити, що держава компенсує придбання негазових котлів, матеріалів і устаткування, вартість робіт до цього переліку не входить.

Щоб отримати компенсацію, потрібно зробити кілька простих кроків.

Оберіть товар (негазовий котел, матеріали чи обладнання), необхідний для проведення енергозберігаючих заходів. Зберіть пакет документів, необхідний для прийняття рішення по кредиту (вичерпний список можна дізнатись на офіційному сайті або в Контакт-центрі Ощадбанку). От ... Читати далі »

Просмотров: 479 | Добавил: trudovaslava | Дата: 19.06.2015 | Комментарии (0)

ВЕЛОДЕНЬ на Борівщині

Минулої суботи на Борівщині  відбувся перший в історії  району Велодень, який зібрав для спільного  велопробігу понад півсотні  учасників різного віку, статі і соціального статусу.

Ідея започаткувати традицію проведення такого дня в Боровій належить борівчанці, громадській активістці, лікарю за фахом і родом занять Марині Степаненко.

-           По телевізору побачила як проходив  Велодень у Харкові та в інших містах. Подумала, а чому б і нам в Боровій не провести таке свято здоров`я і краси?! Так народилась ідея організувати Велодень у Боровій, яка одразу ж отримала підтримку і влади і громади, – ділиться Марина Вікторівна.

Саме активні громадяни і місцева влада (райдержадміністрація, Підлиманська сільська рада) разом стали організаторами свята.

Велодень розпочався 13 червня о 9 годині ранку з реєстрації  учасників на центральній площі селища, яку проводила активістка Тетяна Тарасова. Хлопці, дівчата, жінки, чоловіки різного віку і статури, подекуди цілими родинами, з’їжджалися до місця реєстрації, прикрашеного символікою свята (емблемою Велодня є силует людини, що піднімає велосипед над головою; кольори — білий та зел ... Читати далі »

Просмотров: 446 | Добавил: trudovaslava | Дата: 19.06.2015 | Комментарии (0)

ЖИВ ЛЮБОВ`Ю ДО ПОЕЗІЇ ТА  БАТЬКІВЩИНИ

У ніч на 13 червня після тяжкої тривалої хвороби на 76-му році життя помер наш земляк - Заслужений працівник культури РРФСР, Почесний громадянин міста-героя Мурманська, член Спілки журналістів СРСР (Росії), член Спілки письменників СРСР (Росії) Віктор Леонтійович ТимофЕєв.

Народився Віктор Тимофеєв у Боровій, а по закінченні школи відправився на Кольський півострів. Тут навчався у Мурманському морехідному училищі, з 1960 року ходив у море штурманом на судах управління «Мурмансельдь», був секретарем комітету комсомолу цього управ-ління.

З 1964 року - у журналістиці: кореспондент обласного радіо, заввідділом обласної молодіжної газети «Комсомолець Заполяр’я», головний редактор радіостанції «Атлантика», головний редактор суспільно-по-літичних програм і головний редактор художніх програм Мурманської студії телебачення.

Віктор Тимофеєв - один з перших мурманських поетів, прийнятих в 1977 році до Спілки письменників СРСР. Він же - один із тих, хто стояв біля витоків мурманської письменницької організації: у 1981 році увійшов до складу правління, з 1985 по 1990 рік очолював обласну організацію.

Громадській активності Віктора Леонтійовича можна було позаздрити: у 1986 році він став одним з ініціаторів святкування Дня слов&rsqu ... Читати далі »

Просмотров: 467 | Добавил: trudovaslava | Дата: 19.06.2015 | Комментарии (0)

СХОДИ ГРОМАДЯН У ПЕРШОТРАВНЕВОМУ

У Першотравневому відбулися сходи громадян.  Разом з жителями селища обговорювали нагальні проблеми та шукали шляхи до кращого життя голова райдержадміністрації Віталій Кіян, прокурор Бо-рівського району Євген Устименко, директор ра-йонного центру зайнятості Олена Клименко, начальник Управління пенсійного фонду Валентина Богуславська, головний спеціаліст відділу соціальних допомог та гарантій управління соціального захисту населення Наталія Косович, головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Павленко, начальник Борівського райвідділу міліції Віталій Куроп’ятник, провідний інженер поштового зв’язку ЦПЗ №2 «Укрпошти» Світлана Клімаш, Першотравневий сільський голова Оганес Нерсісян та інші.

Питань піднімалося багато, і кожне з них - болить селянам. Говорили про нові тарифи і субсидії, про роботу листоноші і дільничного міліціонера, про необхідність ремонту ДНЗ і школи, про аварійний стан будинку культури і церкви, про автобусне сполучення і розбиті дороги, про реформу децентралізації та об’єднання громад.

Керівники та спеціалісти установ надавали пояснення та індивідуальні консультації громадянам, кожен у своїй галузі.

Всі звернення громадян були зафіксовані. Керівництвом району для вирішення проб ... Читати далі »

Просмотров: 484 | Добавил: trudovaslava | Дата: 19.06.2015 | Комментарии (0)

Щоб відпочинок на воді  не закінчився трагедією!

З настанням теплої погоди, початком сезону масових відпусток, а також шкільних канікул більшість мешканців Борівського району обирають найбільш приємний і корисний відпочинок влітку – відпочинок на воді.

Вода – чудодійний засіб оздоровлення організму. Купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією, а для того, щоб уникнути трагедії, дотримуйтеся елементарних правил: 

•   Не лізьте у воду в незнайомому для вас місці;

•   Уникайте води із швидкою течією;

•   Не заходьте у воду напідпитку;

•   Ніколи не плавайте наодинці, особливо якщо не впевнені у своїх силах;

•   Купаючись на «дикому» пляжі, у незнайомому місці, не пірнайте з берега, з гірки, з дерева;

•   У воду треба входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою;

 •  Купатися краще там, де є рятувальні служби;

•   Потрібно до плавок прикріпляти шпильку, бо якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу,  уколовшись шпилькою, ви може відновити еластичність м’язів;

•    Особливо   слідкуйте   за   дітьми:   їхня ... Читати далі »

Просмотров: 505 | Добавил: trudovaslava | Дата: 19.06.2015 | Комментарии (0)

Всесвітній день донора

Всесвітній день донора крові відзначається щороку 14 червня за рішенням 58-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я (2005 р.) в Женеві. Ініціаторами його проведення виступають міжнародні організації – Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ), Міжнародна федерація Червоного хреста та Червоного півмісяця, Міжнародна федерація організацій донорів крові і Міжнародне товариство по переливанню крові, які закликають людей до добровільної та безкоштовної здачі крові.

Цей день проводиться для того, щоб подякувати  донорам крові, які щодня рятують людські життя шляхом надання своєї крові, і закликати більше число людей у всьому світі добровільно і регулярно здавати свою кров під гаслом «Здавайте безкоштовно, здавайте часто. Донорство крові - це важливо».

Переливання крові та її препаратів щорічно сприяє порятунку мільйонів людських життів. Завдяки переливанню можна  продовжити і зробити більш якісним життя пацієнтів, що страждають від загрозливих для життя станів, а також підтримувати складні медичні та хірургічні втручання. Переливання крові та її препаратів необхідно також для збереження здоров’я матері і дитини під час антропогенних і стихійних лих.

Сьогодні лише в 62 країнах світу національні запаси крові засновані майже на 100 – відсотковому добровільному безоплатному донорстві крові, а 40 країн досі залежать ... Читати далі »

Просмотров: 557 | Добавил: trudovaslava | Дата: 19.06.2015 | Комментарии (0)

ЗА ЗДОРОВІ  ГРУНТИ!

17 червня людство відзначає  Всесвітній день боротьби з опустеленням та посухами. Цього року він проходив під гаслом «Безкоштовної їжі не буває! Інвестуй у здорові грунти!»

Однією з ключових складових охорони довкілля в області є забезпечення збереження та невиснаженого використання земель. За останні 10-15 років, у зв’язку зі зміною клімату , виникло таке явище як посухи, особливо у весняний період, що унеможливлює розвиток диких рослин на території області та сільськогосподарських культур у весняний період вегетації.

У рамках Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням, стороною якої є Україна з 2002 року , опустелювання розглядається як деградація земель під впливом будь-яких природних та антропогенних чинників.

У рамках проведеної з ініціативи ООН «Оцінки екосистем на порозі тисячоліть» відзначається, що запо-бігти опустелюванню набагато легше, ніж повернути все назад. Головною причиною опустелювання є навантаження популяцій на середовище і неефективні методи управління земельними ресурсами. Допомогти у вирішенні вищезгаданих проблем можуть більш ефективне землекористування, більш дбайливі методи зрошення і стратегії створення не пов’язаних з сільським господарством робочих місць для мешканців посушливих територій.

21 грудня 2010 р. Верховна Рада України прийняла Закон України № 2818-VI «Про Основні засади ... Читати далі »

Просмотров: 549 | Добавил: trudovaslava | Дата: 19.06.2015 | Комментарии (0)

Відновлення прав і законних інтересів та відшкодування збитків, шкоди, завданих фізичним та юридичним особам внаслідок вчинення корупційного правопорушення

Фізичні та юридичні особи, права яких порушено внаслідок вчинення корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення і яким завдано моральної або майнової шкоди, збитків, мають право на відновлення прав, відшкодування збитків, шкоди в установленому законом порядку.

Збитки, шкода, завдані фізичній або юридичній особі внаслідок незаконних рішень, дій або бездіяльності суб’єкта, який здійснює заходи щодо запобігання і протидії корупції, відшкодовуються з Державного бюджету України в установленому законом порядку. Держава, Автономна Республіка Крим, орган місцевого самоврядування, які відшкодували збитки, шкоду, завдану незаконним рішенням, діями або бездіяльністю суб’єкта, що здійснює заходи щодо запобігання та протидії корупції, мають право зворотної вимоги (регресу) до особи, яка завдала збитків, шкоди, у розмірі виплаченого відшкодування (крім відшкодування виплат, пов’язаних із трудовими відносинами, відшкодуванням моральної шкоди).

Борівське районне управління юстиції Харківської об ... Читати далі »

Просмотров: 467 | Добавил: trudovaslava | Дата: 19.06.2015 | Комментарии (0)

ІЗ СЕСІЇ РАЙОННОЇ РАДИ

На черговій сесії районної ради були розглянуті наступні питання: про   затвердження     районної Програми     розвитку     вторинної медичної   допомоги     населенню Борівського району на 2015-2016 роки; про погодження інвестиційної Програми Борівського комунального підприємства теплових мереж на 2015 рік; про внесення змін та доповнень до районної Програми оздоровлення  та відпочинку дітей на 2014-2018 роки, затвердженої рішенням ХLІІІ сесії районної ради VІ скликання   від 31 січня 2014 року; про внесення змін до рішення LІV сесії районної ради VІ скликання   від 16 січня 2015 року „Про районний бюджет на 2015 рік” з урахуванням змін та доповнень, внесених рішеннями попередніх сесій; про проект рішення районної ради «Про надання згоди Департаменту фінансів Харківської обласної державної адміністрації на проведення в 2015 році централізованих розрахунків по погашенню заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, які надані населенню»; про    надання   дозволу    голові   Борівської    районної    ради         на  укладення   договорів   з ТОВ  «ТЕХЕКС-ГАЗ»   на р ... Читати далі »

Просмотров: 665 | Добавил: trudovaslava | Дата: 19.06.2015 | Комментарии (0)

Віктор Остапчук: Усі завдання нам під силу. Головне, щоб  у  країні настав мир

У Куп'янську відбулася прес-конференція народного депутата України Віктора Остапчука, під час якої він розповів про свою роботу в парламенті і у виборчому окрузі №177.

«Перезавантаження» політсили та транспортні питання

- Вікторе Миколайовичу, 5 червня пройшов з’їзд очолюваної вами партії «Відрождення». Які його результати?

- Хочу вас проінформувати, що я прийняв рішення скласти повноваження голови партії на користь нашого колишнього міністра транспорту і зв’язку Віктора Васильовича Бондаря. Вважаю, що за минулий час мені вдалося виконати основне завдання по збереженню партії та її потенціалу. Але в нових умовах нашій політсилі потрібне «перезавантаження», як кажуть, «свіжа кров». Звичайно, не можна сказати, що це рішення далося мені легко. Однак я хочу побачити у Верховній Раді наше «Відродження» не тільки як депутатську групу, а як парламентську партію… Багато народних депутатів очолили обласні організації нашої партії. Що ж стосується мене, то я обраний заступником голови партії «Відродження» та головою її Харк ... Читати далі »

Просмотров: 448 | Добавил: trudovaslava | Дата: 19.06.2015 | Комментарии (0)