Головна » 2015 » Червень » 15

Проставлення апостиля на документах про державну реєстрацію актів цивільного стану

Апостиль - це спеціальний штамп, який проставляється на офіційних документах. Він засвідчує справжність підпису, якість, в якій виступала особа, що підписала документ, і, у відповідному випадку ,автентичнісь відбитка печатки або штампа, яким скріплений документ. Апостиль проставляється безпосередньо на вільному від тексту місці документа або на його зворотньому боці чи на окремому аркуші. Підпис, відбиток печатки або штампа на апостилі не потребують ніякого засвідчення.

Офіційні документи держави посвідчуються за місцем їх видачі, перекладаються та легалізуються в консульській установі України. Вони можуть бути також засвідчені у посольстві відповідної держави в Україні та легалізовані Міністерством закордонних справ України. На даний час найбільш поширеним способом оформлення документів для їх можливого використання за кордоном є проставлення апостиля, передбаченого Конвенцією, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних документів, яка була підписана в Гаазі (Королівство Нідерланди ) в 1961 році.

Для України Конвенція набула чинності 22 грудня 2003 року відповідно до прийнятого 10 січня 2002 року Верховною Радою України Закону України «Про приєднання України до Конвенції, що скасовує вимогу легалізації іноземних офіційних до ... Читати далі »

Просмотров: 630 | Добавил: trudovaslava | Дата: 15.06.2015 | Комментарии (0)