Головна » 2015 » Червень » 11

НОВІ ПРИЗНАЧЕННЯ

Розпорядженням голови Борівської райдержадміністрації Віталія Кіяна №108-к від 03.06.2015 року на посаду начальника відділу освіти районної державної ад-міністрації призначено Бондарівську Тетяну Юріївну, як таку, що успішно пройшла стажування та за конкурсом.

Тетяна Юріївна переїхала в Борову з м.Артемівськ Донецької області, де працювала у відділі освіти Артемівської міської ради.

Просмотров: 586 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.06.2015 | Комментарии (0)

ПРАЦЮЄМО НАД   РЕЙТИНГОМ

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів  апаратну нараду, на якій було розглянуто питання «Про прогнозовані рейтингові показники району серед ра-йонів області за І півріччя 2015 року». Доповідав в.о. начальника відділу економічного розвитку і торгівлі районної державної адміністрації Юрій Ханейчук. Інформували керівники підприємств,організацій, установ району та структурних підрозділів РДА.

Рейтингові показники  за рівнем соціально-еконо-мічного розвитку є дуже актуальним питанням для Борівщини. Загальне місце району за усіма напрямами діяльності за І півріччя минулого року було аж 24 з 27. Тож нам є над чим працювати.

Для визначення рейтингу враховуються показники економічного розвитку, інвестиційна діяльність, фінанси, підтримка бізнесу, зайнятість населення, житлово-комунальне гсподарство та ін.

На  апаратній нараді було детально розглянуто всі умови і чинники, які впливають на загальні рейтингові показники, намічено шляхи вирішення проблемних питань, дано відповідні доручення.

Просмотров: 476 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.06.2015 | Комментарии (0)

НАГОРОДА ДЛЯ   ГЕРОЯ

Згідно Указу Президента України  № 311/2015 «Про відзначення державними нагородами України» за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагороджено нашого земляка, майора КОВБАСУ Олега Вікторовича (посмертно).

Нагадаємо, що 5 квітня цього року заступник начальника штабу  92-ї окремої механізованої Чугуївсько - Ропшинської бригади,майор Олег Ковбаса загинув в результаті вибуху на мосту у місті Щастя, де з самого початку  антитерористичної операції на Сході  України  захищав територіальну цілісність нашої держави.

Просмотров: 538 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.06.2015 | Комментарии (0)

ГОТУЄТЕСЬ  ДО  ЗИМИ?

ДЕРЖАВА ВІДШКОДУЄ ЧАСТИНУ ВИТРАТ!

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 08.04,2015 року № 231 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 р. № 243 і від 17 жовтня 2011 р. № 1056», спрямована на стимулювання населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів.

З прийняттям цього документу в Україні на національному рівні запроваджується механізм стимулювання населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів. На отримання компенсації можуть розраховувати як фізичні особи - мешканці приватних будинків та квартир у багатоквартирних будинках, так і юридичні особи - об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельні кооперативи (ЖБК).

Відшкодування позичальникам частини суми кредиту буде проводитися одноразово в таких розмірах:

ОСББ та ЖБК - 40% суми кредиту на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів, але не більш як 10 тис.грн. з розрахунку на одну квартиру багатоквартирного будинку за одним кредитним договором;

мешканцям приватних будинків та квартир у багатоквартирних будинках -30% суми кредиту на придбання е ... Читати далі »

Просмотров: 493 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.06.2015 | Комментарии (0)

Добровільне об’єднання

територіальних громад

Суб’єктами добровільного об’єднання терито-ріальних громад є суміжні територіальні громади сіл, селищ, міст. Об’єднана територіальна громада, адміністративним центром якої визначено селище - селищною, центром якої визначено село - сільською. Саме такі положення містить ст. 3 «Суб’єкти добровільного об’єднання територіальних громад» Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» від 05.02.2015 р. № 157-VIII.

Документ містить розділи про добровільне об’єднання територіальних громад та державну підтримку добровільного об’єднання територіальних громад. Так, передбачається, що добровільне об’єднання територіальних громад сіл, селищ, міст здійснюється з дотриманням таких умов:

1) у складі об’єднаної територіальної громади не може існувати іншої територіальної громади, яка має свій представницький орган місцевого самоврядування;

2) територія об’єднаної територіальної громади має бути нерозривною, межі об’єднаної територіальної громади визначаються по зовнішніх межах юрисдикції рад територіальних громад, що об’єдналися;

3) об’єднана терито-ріальна громада має бути розташована в межах території однієї області;

4) при прийнятті рішень щодо добров ... Читати далі »

Просмотров: 1218 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.06.2015 | Комментарии (0)

В ЦЕНТРІ УВАГИ - ПОЛЬОВІ РОБОТИ

Настало літо, а це значить, що в господарствах району повністю завершено весняно-польові роботи. Незважаючи на всі погодні примхи та економічні негаразди, аграріям Борівщини вдалося успішно провести весь комплекс агрозаходів.

Вкотре хочу наголосити, що сівба озимих торік проходила в складних посушливих умовах. Та все ж практично всі озимі, за винятком 335 га, перезимували успішно і господарники чекають непоганий врожай.

Підживлення озимих було проведено на всій запланованій площі, а це понад 14 тис. га, хоча ціни на міндобрива в той період були найвищими за останній час.

Посів ранніх зернових та зернобобових культур було проведено вчасно, посіяно 240 га ярої пшениці, 2,8 тис. ярого ячменю, 159 га вівса, 859 га проса і 334 га гречки.

Останній культурі цього року приділялася особлива увага, оскільки гречана крупа – широковживана серед населення. Дану культуру посіяли 4 господарства – СТОВ «Добробут плюс» та «Восток агро 2004», ФГ «Слобода» і «Моноліт».

На 156% перевиконано план щодо сівби сої, якої посіяно 625 га.

Цукровий буряк вирощують лише в одному господарстві району – ФГ «Нива 2006». Взагалі-то сівбу цукристих цього року не планували, але перер ... Читати далі »

Просмотров: 614 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.06.2015 | Комментарии (0)

ПЕНСІЙНА РЕФОРМА

Зміни в пенсійному законодавстві, які запропонував уряд викликають велике зацікавлення у громадян. Законопроекти щодо запровадження накопичувальної системи та єдиних принципів нарахування пенсій дозволять модернізувати систему  пенсійного забезпечення в Україні.

Як відомо, сьогодні питання пенсійного забезпечення регулюють кільканадцять законів. Є трудові пенсії, які призначають з урахуванням страхового стажу і заробітної плати, а є так звані спеціальні, які зазвичай перевищують трудові.

Це не тільки заплутує всю пенсійну систему, а й підриває довіру громадян до солідарної системи. Громадяни втрачають стимул до участі в системі пенсійного страхування. Справедливий підхід розширить коло застрахованих у пенсійній системі осіб.

Надбавки, доплати, тобто те, що стосується призначення пенсій, має регулювати єдиний закон і формула розрахунку пенсій також повинна бути єдина і для тракториста і для народного депутата і для міністра. Тому в проекті закону запропоновано з наступного року скасувати спеціальні пенсії для державних службовців, народних депутатів, суддів, прокурорів, за винятком виплат військовослужбовцям. Спеціальні пенсії, які вже призначені, з 1 січня 2016 року виплачуватимуться у розмірах визначених законодавством, яке діяло до вказаної дати. На даний час з 1 червня 2015 року призупинено призначення та перерахунки пенсій державним службовцям, суддям, п ... Читати далі »

Просмотров: 423 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.06.2015 | Комментарии (0)

ЗМІСТОВНИЙ І ЦІКАВИЙ ВІДПОЧИНОК В «ОРЛЯТКУ»

Літній час, як ніщо інше, чудово підходить для того, щоб дітям весь світловий день провести на свіжому повітрі. І цю можливість, природно, потрібно намагатися використовувати по максимуму. Відпочинок у ПЗОВ «Орлятко» чудово підходить активним дітям, самостійним, тим, які люблять спілкування. Весь працюючий персонал «Орлятка»: директор Борис Дзюба, вихователі, вожаті, працівники їдальні – всі вони  турбуються про цікавий дитячий відпочинок, змістовне дозвілля, оздоровлення дітей, смачне харчування.

Нині в таборі відпочиває 148 дітей з Харківської області, із них 8 – з нашого району.

На відкриття першої табірної зміни до «Орлятка» завітали голова райдержадміністрації Віталій Кіян, заступник голови РДА Сергій Шутько, начальник відділу освіти Тетяна Бондарівська. Вони привітали дітей зі святом (адже відкриття кожної зміни – це свято відпочинку). І, як вже стало традицією, Віталій Олексійович в гості приходить з подарунками. Цього разу це був ноутбук, якого так давно чекали в таборі, тож мрія працівників закладу  нарешті здійснилася. Також, в день відкриття зміни табору подаровано бойлер для підігріву води.

Що муже бути приємнішим за щиру дитячу вдячність? Після вручення подарунків ... Читати далі »

Просмотров: 409 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.06.2015 | Комментарии (0)

НАГОРОДИ ЗНАЙШЛИ КРАЩИХ

В Ізюмі, в міському палаці культури, пройшов святковий випускний вечір, присвячений врученню кращим випускникам премії президента Громадської спілки «Соціальний Рух Поваги», народного депутата України Віктора Остапчука.

Головними героями свята стали дванадцять лауреатів премії, при виборі яких враховувалися їхні шкільні оцінки, досягнення в учнівських олімпіадах, спортивних змаганнях, творчих конкурсах, активність у суспільному житті. Словом, все те, чим сьогодні визначається поняття успішності юного громадянина.

— Школярам треба допомагати реалізувати всі їхні здібності та обов’язково підтримувати й заохочувати, щоб вони бачили, що їхня праця і старання не залишаються непоміченими, — говорить Віктор Остапчук. — З цією метою в 2013 році й була заснована премія президента Громадської спілки «Соціальний Рух Поваги», лауреатом якої може стати будь-який випускник, що вміє працювати над собою і добиватися поставлених цілей.

Таїсія Нужна та Аліна Замета з Борівського району, Назар Загоруйко та Денис Балаклійський з Ізюмського району, Богдан Хільчевський і Людмила Герасимова з Ізюма, Інна Демідова і Кароліна Калуцька з Куп’янського району, Євгеній Піхов та Ірина Собчишина з Куп’янська, Софія Ісичко і ... Читати далі »

Просмотров: 454 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.06.2015 | Комментарии (0)

ДЕНЬ ДИТИНСТВА,  МИРУ НА ЗЕМЛІ

2 червня на території Підлиманської сільської ради відбулося веселе, чудове свято до міжнародного Дня захисту дітей.

З самого ранку до сільського Будинку культури почали сходитися учні місцевої школи, вихованці ДНЗ «Струмочок», найменші жителі села з мамами і бабусями.

Силами учасників свята: аматорів сцени СБК, учнів школи і вихованців дитсадка було показано чарівне казкове дійство. І всі глядачі з великою цікавістю поринули в нього.

Зі святом дітей вітали сільський голова Олександр Калінін, представники сільгосппідприємств «Моноліт» і «Рідний край» - Ірина Супрун та Галина Халімова. Вони подарували дітям іграшки та спортивне знаряддя, щоб діти залюбки гралися на свіжому повітрі.

Наприкінці свята Олександ Калінін пригостив малечу смачним морозивом.

Щастя, радості і мирного неба найменшим громадянам України.

Валентина  ГРИГОРЕНКО.

Завідуюча Підлиманським ДНЗ.

Просмотров: 468 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.06.2015 | Комментарии (0)

ЛІТЕЧКО КРАСНЕЄ, ЙДИ ДО НАС!

Красне літечко прийшло. І як завжди, за традицією у Богуславському сільському Будинку культури 1 червня ми відзначаємо День Захисту дітей.

... День захисту дітей – яке чудове свято!

Усіх дітей Землі ми хочем привітати.

Хай світить сонце всім, грайливий м’ячик скаче,

Від болю і образ нехай ніхто не плаче.

І наша пісенька нехай летить над краєм

Про те, що ми зі святом всіх вітаємо...

Такими словами розпочався в Богуславському сільському будинку культури дитячий ранок, присвячений Дню захисту дітей .

Всі з нетерпінням чекали цього свята. І ось зал став наповнюватися дітлахами, які прийшли разом зі своїми мамами, бабусями. Також на наше свято завітали діти з пришкільного табору "Дружба" Богуславської ЗОШ І-ІІІ ст. разом зі своїми вчителями та малюки з дитячого садочку "Сонечко" з вихователями.

На святі були присутні діти різного віку  від 2   до 15 років.  Було весело і цікаво. Всі діти брали активну участь в різноманітних іграх, конкурсах ... Читати далі »

Просмотров: 519 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.06.2015 | Комментарии (0)

Літо - чудова пора для  відпочинку!

Закінчилось навчання, а діти із задоволенням прямують до школи, адже  тут на них чекають веселощі, розваги, змагання та казкові герої.

2 червня  у Підвисочанській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося урочисте відкриття пришкільного оздоровчого табору «Клас».

Саме тут протягом всієї зміни будуть проходити цікаві заходи, зустрічі та ігри. Роль учителів – спрямувати енергію та ініціативу дітей у правильне  русло. Це і є основним правилом нашого пришкільного оздоровчого табору.

В таборі діти зможуть гарно та корисно провести час, порозважатися з друзями, позмагатися у різних видах спорту, помалювати та помандрувати різними місцями рідного краю.

Робота табору розпочалась з урочистого виконання Гімну нашої держави та підняття прапора пришкільного табору. Зі словами вітання, подарунками завітали представники сільськогосподарського підприємства «ВОСТОК-АГРО», які побажали дітям гарного відпочинку і подарували солодощі, подарунки для цікавого відпочинку у пришкільному таборі.

На урочистій лінійці звучали вірші, добрі побажання, корисні поради, веселі пісні, виконувались танці. Діти перед усією  шкільної громадою урочисто покляли ... Читати далі »

Просмотров: 495 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.06.2015 | Комментарии (0)

Відділ  ДРАЦС  інформує

Упродовж  2014 року в Харківській області органами державної реєстрації актів цивільного стану було зареєстровано 27690 живонароджених дітей, що на 990 осіб більше,  ніж у попередньому році.Із загальної кількості народжених: хлопчики складали 14234 особи, дівчатка — 13456 осіб, тобто на 100 народжених дівчаток в області у 2014 році припадало 106 хлопчиків.Більшість народжених у 2014 році — це перші діти за порядком народження у матері — 52,2 % , других дітей народилось 35,8 % , третіх — 8,2 % , четвертих і наступних — 3,8 % .

У 2014 році найбільша кількість дітей народилась у матерів, які перебувають у зареєстрованому шлюбі — 74,9 % , але 25,1 % немовлят з`явились на світ або у матерів-одиначок, або у батьків, шлюб яких не зареєстрований.

У 2014 році по Харківській області було зареєстровано 41891 померлих осіб.У порівнянні з 2013 роком кількість померлих збільшилась на 2426 осіб. Рівень смертності в сільських місцевостях був у 1,3 рази вище, ніж у міських поселеннях. У 2014 році в області померло 268 дітей у віці  до 1 року, що складає 0, 6 % від загальної кількості померлих.

За 2014 рік в області було зареєстровано 19839 шлюбів. Порівняно з 2013 роком відбулося збільшення кількості укладених шлюбів на 1488.Шлюбність характеризується сезонною періодичністю. У 2014 році більша частина зареєстрованих шлюбі ... Читати далі »

Просмотров: 519 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.06.2015 | Комментарии (0)

Життя прожити  - не поле перейти

Стежка... Життєва стежина... У кожного з нас вона своя, неповторна, особиста. Це стежка, яку ми обираємо і якою йдемо все життя. У когось вона рівна та щаслива, а в когось важка й терниста.

Довгу, яскраву та багату на події життєву стежку подарувала доля Семидоцькій Ганні Йосипівні, яка відсвяткувала своє 90-річчя. Ганна Йосипівна народилася 1 червня 1925 року у Боровій.

Усе життя ювілярки пов’язане з працею на землі, яку вона любить ще змалку. Семидоцька Г.Й. працювала на городництві і польових роботах у колгоспі. Жінка щодня вирушала на роботу в поле, де її привітно зустрічали вранішнє сонечко, лагідний  вітерець та веселе щебетання пташок. Важкою була праця на польових роботах, але вона приносила велике задоволення цій жінці. А вдома щовечора двоє діточок чекали на свою матусю, яка дарувала їм свою ніжність і любов. Її пам’ять зберегла багато цікавих моментів з біографії та спогадів про людей, з якими довелося зустрітися на життєвій дорозі.

У День народження в хаті   Ганни Йосипівни було гамірно.  До неї з привітаннями прийшло багато гостей: рідні, сусіди, знайомі. Радо зустріла ювілярка і працівників територіального центру на чолі з директором Зоєю Костюченко. Від них іменинниця приймала квіти, солодощі ... Читати далі »

Просмотров: 482 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.06.2015 | Комментарии (0)

Як вберегтись від хвороб, що передаються через укус кліща

У природі сезонна активність кліщів спостерігається з березня по листопад, має два виражених піки активності - в квітні-травні та серпні-вересні. Кліщі можуть нападати на людину у будь-який час дня і ночі, в будь-яку погоду. Як правило, їх менше в суху і спекотну погоду і більше в прохолодну, похмуру.

Живляться кліщі кров’ю людей та тварин, занурившись хоботком глибоко в шкіру. Кровосмоктання кліща може тривати до 12 діб. Напившись крові людини або тварини, кліщ відпадає самостійно для відкладання яєць в грунт.

Кліщі нападають на людей не лише під час перебування на природі. Після відвідування зеленої зони, кліщі, залишаючись на одязі, переносяться в приміщення, і якщо одяг не оглядається і не очищається, можуть потрапляти на шкіру в найбільш уразливих місцях: за вухами, на шиї, під пахвами, в паховій області.

Кліщ разом зі слиною виділяє анестезуючу рідину, що робить укус практично безболісним, і тільки через декілька годин виникає відчуття болю. Дорослих кліщів, що присмокталися, як правило, можливо помітити через 2-3 дні: в місці наявності кліща з’являються припухлість, свербіж, почервоніння, сам кліщ збільшується у розмірах. Якщо його помітити одразу, буде легше видалити. Чим більше часу пройшло від присм ... Читати далі »

Просмотров: 526 | Добавил: trudovaslava | Дата: 11.06.2015 | Комментарии (0)