Головна » 2015 » Червень » 05

Дорогі друзі!

Щиро вітаю усіх, чиє життя пов’язане з однією з найцікавіших професій у світі - журналістикою, з професійним святом, з Днем журналіста!

Незалежні та відповідальні засоби масової інформації є невід’ємною складовою демократичного суспільства. Особливими рисами журналістів Харківщини зажди були активна громадянська позиція, принциповість, об’єктивність.

Представникам районних ЗМІ доводиться нелегко у сучасних економічних умовах. Але ви з успіхом долаєте усі труднощі, не втрачаєте творчого запалу, віри у краще.

Зберігаючи кращі традиції вітчизняної журналістики, ви завжди дотримуєтесь сучасних стандартів у професійній діяльності. Сьогодні на вас - особлива відповідальність за кожне слово, надруковану статтю. Ви повинні надавати глядачам та читачам у своїх матеріалах широкий спектр незаангажованих фактів щодо подій в країні та регіоні, адже ваша робота має значний вплив на формування суспільно-політичної ситуації.

... Читати далі »
Просмотров: 415 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.06.2015 | Комментарии (0)

З ДНЕМ ЖУРНАЛІСТА!

 Шановні журналісти району!

6 червня  працівники засобів масової інформації України традиційно відзначають своє професійне свято. Важко уявити сучасне суспільство без інформації, без засобів її передачі, без професійного погляду на події і факти нашого життя.

Самовіддане служіння обраній справі, доброта і милосердя, чуйність і щедрість душі винагороджуються вдячністю і повагою читачів, яким ви несете розраду і тепло, допомагаєте долати життєві труднощі, додаєте віри і впевненості у завтрашньому дні.

З нагоди свята щиро вітаємо всіх, хто вирішив присвятити себе благородній журналістській справі і подякувати вам за підтримку та плідну співпрацю, висловити глибоку повагу до вашої професії. Нехай вона приносить вам радість і моральне задоволення!

Бажаємо вам гідно представляти професію журна-ліста, невтомно працювати для процвітання і популяризації нашого району, не припиняти творчий пошук та бути наполегливими в досягненні нових висот на ниві журналістики!

... Читати далі »

Просмотров: 436 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.06.2015 | Комментарии (0)

«ОРЛЯТКО» ПРИЙМАЄ ДІТЕЙ

У позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Орлятко» 2 червня розпочалась перша табірна зміна. Дитячий заклад прийняв на оздоровлення 150 дітей з усієї Харківської області.

Друга зміна відкриється 26 червня.

Більш докладно про відпочинок дітей в «Орлятку» читайте у наступному номері.

Просмотров: 445 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.06.2015 | Комментарии (0)

ПОДАРУНОК ДІТЯМ НОВОПЛАТОНІВКИ

Першого червня, в Міжнародний день захисту дітей, у Новоплатонівці відбулося відкриття нового ігрового майданчика. Це стало можливим завдяки ініціативі народного депутата України, президента Громадської спілки «Соціальний Рух Поваги» Віктора Остапчука при підтримці районної державної адміністрації, селищної ради та керівників сільськогосподарських підприємств району Сергія Синицького і Юрія Симоненка, які допомогли у питанні його встановлення. Взяли участь в облаштуванні майданчика й чоловіки села, а поряд з батьками намагалися допомагати їх маленькі діти.

– Відкриття ігрового майданчика в селі Новоплато- нівка – черговий приклад спільної роботи народного депутата України Віктора Остапчука, місцевої влади та громади на благо наших дітей, – зазначив у своєму виступі голова Борівської районної державної адміністрації Віталій Кіян. – Ми маємо намір і надалі плідно співпрацювати, зокрема, у питанні підсипки сільських доріг.

Новоплатонівці організували з приводу цієї події справжнє свято з вітаннями, піснями, хореографічними композиціями. Крім задоволення від святкового концерту та випробовування новеньких гойдалок-каруселей всі присутні малюки отримали солодкі подарунки.

Цього ж ... Читати далі »

Просмотров: 480 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.06.2015 | Комментарии (0)

ЦЕРЕМОНІЯ ОСКАР «ВИПУСКНИК 2015»

Сьогодні музика лунає в школі

І тоне в квітах урочистий зал.

В очах у кожного і радість, і надія

В нас - випускний шкільний останній бал.

Минулого тижня у всіх школах Борівщини про-йшли випускні бали. Для одинадцятикласників настав цей радісний, веселий і водночас сумний день. Кожен з них прощався з рідною школою, затишними класними кімнатами, гомінкими шкільними коридорами, щирими друзями, із своїми мудрими наставниками, люблячими батьками, рідною домівкою. Попереду - незвідана даль. Позаду - батьківський поріг, протоптана стежка в шкільному дворі.

Їх шкільний корабель, який 11 років тому відплив від  шкільного берега, приплив до кінцевої зупинки. На цьому путі траплялося багато труднощів, перешкод, були зупинки надії, юності, любові. І де б вони не зупинялися, які б перешкоди не ставали на шляху, їм завжди далеким теплим вогником світив берег маленької дивної країни - дитинства.

Для випускників Борівської ЗОШ №1 свято почалося з вручення атестатів. Юні, красиві, нарядні – всі 38 випускників вишикувалися на майданчику біля рідної школи, де їм вручили документ про освіту, а тако ... Читати далі »

Просмотров: 546 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.06.2015 | Комментарии (0)

СВЯТО МОРОЗИВА від «Ласунки»

Напевне, слова «дитинство» і «морозиво» нероздільні, адже навряд чи можна знайти дитину, яка не любить морозиво… Справжнє свято морозива подарувала дітлахам Борівщини за ініціативи райдержадміністрації торгова марка «Ласунка» минулої суботи.

Всі бажаючі мали змогу взяти участь у найрізноманітніших конкурсах, продемонструвати свої здібності і таланти, отримати символічні подарунки, поласувати морозивом, солодкою ватою, поп-корном.

Дорослі купували ласощі, брали участь у розі-граші призів. Діти співали, танцювали, малювали, бігали з візочками, змагалися, перемагали і навіть билися… морозивом!

Емоції зашкалювали, враження переповнювали… Свято дитинства і морозива вдалося на славу!

Оксана ДУДНИК.

 

Просмотров: 747 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.06.2015 | Комментарии (0)

ЩАСЛИВИЙ  ДЕНЬ  ДИТИНСТВА

Дбати про дітей, робити їхнє дитинство щасливим, пригортати до серця рідних і приділяти увагу чужим – це «основний закон» людяності в світі людей – закон любові. Про це ще раз нагадує Міжнародний день захисту дітей.

На Борівщині свято дитинства відзначили на високому організаційному рівні.

Основні святкові заходи відбулися  28 червня на центральній площі селища. Відкрив концертно-розважальну програму флеш-моб з піснею «А сонце нам сяє», у якому взяло участь понад 500 маленьких борівчан.  Потім всі учасники флеш-мобу взялися за руки і під пісню «Діти України» утворили великий хоровод єдності, з центру якого злетіли у небо голуби миру.  Це був дуже символічний момент свята, в якому поєдналися найактуальніші прагнення нашої держави: єдність і мир.

З вітальним словом до дітей та дорослих звернувся голова  районної державної адміністрації Віталій Кіян. Керівник ра-йону закликав присутніх зігрівати теплом і любов’ю кожне дитяче серце,об’єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді юні громадяни виростуть достойними людьми й неод-мінно стануть гордістю України.

Окремо Віталій Олексійович привітав особливі родини ... Читати далі »

Просмотров: 468 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.06.2015 | Комментарии (0)

ПРОЛУНАВ ОСТАННІЙ ДЗВОНИК

Минулої п’ятниці останній дзвоник пролунав для майже 2-х тисяч учнів шкіл Борівщини, у тому числі – для 132 випускників одинадцятих класів та для 163 дев’ятикласників.

Школярів  Богуславської ЗОШ привітали зі святом та сказали напутні слова голова райдержадміністрації Віталій Кіян,  сільський голова Володимир Мальченко, депутат районної ради Ірина Грицун, директор школи Наталія Тугай.

Всі гості свята бажали дітям перш за все миру і єдності. Адже саме мир і єдність є запорукою ста-більності, розвитку і процвітання держави, а значить - і щасливого майбутнього наших дітей.

Вчорашні 11-класники прийшли на свято прощання зі школою у  вишиванках і з жовто-блакитними стрічками випускників. Жодна шкільна форма не прикрашає наших дітей так, як найгарніший у світі український національний одяг. І стискалося в грудях серце, і в очах з’являлися сльози від гордості за наших випускників, від захвату кожною дитиною, яка поклала руку на серце при звуках гімну, від вдячності педагогам і батькам, що виховали справжніх українців, гідних громадян своєї держави, які побудують нарешті нову Україну і поведуть її у щасливе майбуття.

В добру путь, наші випускники. Хай доля всміхнеться вам і Україні.

О ... Читати далі »

Просмотров: 470 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.06.2015 | Комментарии (0)

МУЗИКА - мова, яку  розуміє  душа

Щоразу, коли приходжу на випускний до Борівської дитячої музичної школи, радію, бо знаю, що отримаю безліч позитивних емоцій, слухаючи виступи талановитих дітей, вихованців школи. Мені також цікаво спостерігати за реакцією педагогів, коли виступають їх вихованці. Складається враження, що вчителі хвилюються навіть більше за дітей.

Музика… Вона впливає на душу людини, на її почуття і розум. Усі батьки хочуть бачити у своїй дитині хоча б маленький паросток майбутньої талановитої особистості. Крім того, усі хочуть бачити свою дитину доброю, чуйною, такою, що розуміє і цінує красу навколишнього світу. І ці чудові риси можна виховати в тому числі і завдяки любові до музики.

Музика - це своєрідна мова, яку розуміє душа кожної людини.

Здається, лише нещодавно 13 цьогорічних випускників прийшли до школи і познайомилися зі своїми наставниками, які вводили їх в чарівний світ музики, розвиваючи музичні і творчі здібності.

І ось вони вже отримали свідоцтво про поза-шкільну освіту.  По класу фортепіано - Анастасія Судакова, Христина Жиленко, Світлана Кондратьєва, Вероніка Мостова;   клас акордеону - Богдан Келемен; клас вокалу – Валерія Бондаренко, Вероніка Мостова, Дарія Алещенко, Оксана Каверіна; клас естради – Ганна Сивуха; кл ... Читати далі »

Просмотров: 468 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.06.2015 | Комментарии (0)

ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ: ЦЕ МОЖЕ ТРАПИТИСЯ З КОЖНИМ!

Торгівля людьми – означає здійснювання з метою експлуатації, вербування, перевезення, передачу, приховування або одержання людей шляхом загрози силою або  її  застосування, або інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою, або уразливості  положення, або шляхом підкупу у вигляді  платежів або вигод  для одержання згоди особи, яка контролює іншу особу.

За оцінками Організації об’єднаних націй, проблема транснаціональної злочинності, пов’язаної з торгівлею людьми, має глобальний характер і стоїть на третьому місці після торгівлі зброєю та наркотиками.

Складна економічна ситуація в Україні, високий рівень безробіття  та низька  якість життя населення і далі змушують громадян шукати роботу за кордоном. Як свідчить практика, найуразливішою категорією людей, які страждають від цього злочину, є  жінки та діти.  Найпоширенішими злочинами такого роду для України є  сексуальна  експлуатація, насильство, жорстоке поводження  з  дітьми, використання  праці  дітей.

За даними Міжнародної  організації з міграції, в Україні зростає  кількість жертв  трудової  експлуатації.

У Харківській області  до  2009 року майже всі випадки торгівлі  людьми були пов’язані із сексуальною експлуатацією, проте н ... Читати далі »

Просмотров: 552 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.06.2015 | Комментарии (0)

Обмін контрольних карток

Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства розпочато обмін контрольних карток обліку добутої дичини та порушень правил полювання на мисливський сезон 2015/2016 років за адресою: 61024, м. Харків, вул. Пушкінська 86, корпус 2.

Громадяни, які бажають отримати контрольну картку на мисливський сезон 2015/2016 років, повинні представити: квитанції про сплату за контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання і про сплату державного мита; контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання, термін дії якої вийшов, або заяву про видачу дубліката контрольної картки; посвідчення мисливця.

Сплачені квитанції разом з контрольною карткою обліку добутої дичини та порушень правил полювання, термін дії якої вийшов, потрібно надати до управління не пізніше 30 числа місяця їх сплати.

Вартість платних адміністративних послуг за видачу контрольних карток обліку добутої дичини та порушень правил полювання визначено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 06.06.2011 року № 491-р і становить:

видача щорічної контрольної картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання - 10,00 грн.

видача дубліката щорічної контрольної картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання: - 30,00 грн.

Рахунок для внесення платежів: отримувач коштів УК Київський район, м. Харків, 22012500, код отрим ... Читати далі »

Просмотров: 522 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.06.2015 | Комментарии (0)

НАЙМОЛОДШІ  ВИПУСКНИКИ

Кожен рік наш дитячий садок випускає діточок в школу.         Випускний – 2015 в Піско- Радьківському ДНЗ пройшов яскраво, цікаво та святково. Музичний керівник і вихователі зробили для дітей свято унікальним  та неповторним.

Час швидко промайнув. Здавалося, ще недавно крихітними дітьми ці випускники прийшли в дитячий садочок, тримаючи за руки батьків, а тепер в їхньому житті настала нова, шкільна, пора.

Випускний бал став справжнім святом не тільки для самих випускників, але й для вихователів, батьків та гостей.

Елегантно вдягнені хлопчики  і дівчатка-принцеси в красивих сукнях намагалися показати всім, які вони стали дорослі і розумні. Всі діти виразно читали вірші, дзвінко співали пісні, гарно танцювали, з цікавістю грали  в ігри та правильно відповідали на різні запитання про школу.

На урочистому святкуванні випускників привітала завідуюча         Піско-Радьківським ДНЗ    Валентина Шерстюк, вона побажала їм подальших успіхів у  шкільному житті.

Були на святі і почесні гості: голова районної державної адміністрації Віталій ... Читати далі »

Просмотров: 474 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.06.2015 | Комментарии (0)

31 ТРАВНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БЕЗ ТЮТЮНУ

Куріння тютюну — найпоширеніша звичка, яка руйнує здоров’я людини. Немає сумніву у тому, що з вживанням тютюну пов’язана велика кількість всіляких хвороб, а при зловживанні курінням — можуть виникати надто небезпечні недуги. Пристрасть до тютюну можна вважати також хворобою, що відноситься до розряду наркоманій. Численними науковими дослідженнями доведено підвищений рівень смертності серед курців.

Якщо громадяни, що палять, не будуть змінювати свій спосіб життя, то безрезультатними будуть будь-які державні програми боротьби з серцево-судинними захворюваннями. Тютюнопаління призводить до збільшення ризику виникнення інфаркту міокарда у два рази. В п’ять разів більше спостерігається випадків раптової смерті в групі пацієнтів, які палять. Також курців супроводжує негативна тенденція по ризику виникнення інсультів, захворювання ниркових артерій, атеросклерозу нижніх кінцівок і периферичних артерій.

Куріння шкідливо впливає на здоров’я не тільки людини, що палить, а й тих, хто перебуває в оточенні курців і змушений дихати забрудненим тютюновим димом повітрям. Це так зване пасивне, або вимушене куріння. Адже, спалюючи цигарку, курець поглинає тільки половину отруйних речовин, інша половина потрапляє в оточуючу атмосферу. Надто небезпечні продукт ... Читати далі »

Просмотров: 466 | Добавил: trudovaslava | Дата: 05.06.2015 | Комментарии (0)