Головна » 2015 » Лютий » 13

15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Шановні  друзі!

15 лютого - День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-а річниця виведення військ з Афганістану. Відголос афганської війни такий далекий і такий болючий, такий жорстокий і такий близький.

Війна - це не тільки бої, героїзм і подвиг. Це важкі людські страждання, нелюдські випробування, це смерть багатьох людей. Війна – це горе не однієї людини, а всього народу. Афганська війна – ще одна сумна сторінка нашої історії, брудна, неоголошена. Вона як усі попередні, несла смерть, каліцтво, одягнула в жалобу тисячі материнських сердець. У війни безжальні очі, свій рахунок, своя безжальна арифметика. Багато молодих воїнів-інтернаціоналістів були нагороджені орденами і медалями, але найвищою нагородою для тих, хто уцілів, є життя.

Нині на Харківщині проживає близько 10 тисяч воїнів-інтернаціоналістів. Вони, незважаючи на всі труднощі, що випали на їхню долю, демонструють приклад високої громадянсь ... Читати далі »

Просмотров: 1746 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

Нещодавно в харківському видавництві вийшла чудова книга нашого земляка, знаного на Харківщині науковця, краєзнавця й письменника Михайла Гомона. «Бувальщини рідного краю» - так невибагливо, але цілком точно назвав автор свій літературний шедевр. Це 39 коротеньких оповідань побудованих на бувальщинах, тобто на якихось конкретних побутових історіях чи пригодах з минулого Борівщини. Пропонуємо   вам, шановні читачі,  рецензії на  цю книгу та одну  з бувальщин, надруковану  в ній.

Всі, хто зацікавиться  іншими творами, опублікованими у книзі, може звернутися до Борівської центральної бібліотеки.

ДЕ РОДИВСЯ, ТАМ І ПРИГОДИВСЯ

Невелика книжечка Михайла Гомона «Бувальщини рідного краю», що вийшла в кінці 2014 року, схвилювала мене не тільки простими і зрозумілими прикладами звичайного життя наших пересічних сільських людей, а й живою, розмовною мовою, конкретикою, свіжим і молодим сприйняттям не тільки тих подій, що минули, а й миттєвим відгуком на сьогодення, на теперішні обставини й непросту ситуацію, в якій ми всі зараз перебуваємо.

... Читати далі »

Просмотров: 1121 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

ГОЛОВНЕ -  ЩОБ СКОРІШЕ НАСТАВ МИР

З квітня минулого року громадська спілка «Соціальний Рух Поваги» під керівництвом народного депутата України, голови партії «Відродження»  Віктора Остапчука активно долучилася до процесу допомоги українській армії.    

За цей час військовим було надано засоби та матеріали для будівництва блок-постів, передано кілька партій гуманітарних вантажів, засоби спостереження тощо. За словами народного депутата, в першу чергу задовольняються прохання мобілізованих в армію мешканців округу – щодо  придбання бронежилетів, кевларових касок, зимової екіпіровки, рацій… А днями Віктор Остапчук зустрівся з офіцерами підрозділу «Север» добровольчого батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Золоті ворота», щоб передати вкрай необхідне та дороге обладнання – тепловізор, приціл нічного бачення та декілька рацій.

 – Наш добровольчий батальйон був сформований на початку літа, він виконує завдання у Луганській області, на території між Сєвєродонецьком і Щастям, – розповідає командир підрозділу «Север&raq ... Читати далі »

Просмотров: 523 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

Знайомтесь - щаслива володарка головного призу редакції газети «Трудова слава», жителька села Нижня Журавка  Олеся Панасюк.  Вона вперше брала участь у розіграші призів - і доля їй посміхнулася. Електром`ясорубка - приз дуже доречний для молодої жінки, адже вона  мама двох діток. Тож готувати доводиться чимало.

Як сказала  Олеся, «Трудова слава» їй подобається, вона і надалі буде  передплачувати  видання, щоб бути в курсі всіх новин Борівщини.

Просмотров: 488 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

ПРОБЛЕМИ ВИРІШУЮТЬСЯ

Перший заступник голови РДА Сергій Федченко провів виїзний прийом громадян в с.Богуславка. Та питання, з якими звернулися до нього богуславці, виявилися такими, що вимагають суспільного обговорення і уваги всієї Богуславської громади. Тому було вирішено розглянути їх на сходах громадян. На зустріч із жителями села завітали голова Борівської райдержадміністрації Віталій Кіян, перший заступник голови РДА Сергій Федченко, заступник голови РДА Сергій Шутько, начальник райвідділу міліції Віталій Куроп’ятник, начальник сектору дільничних інспекторів міліції  Борівського РВ ГУМВС Вадим Рівчак, дільничний інспектор міліції Юрій Ковальов.

Перш за все богуславців хвилювало питання водопостачання і водовідведення. В селі функціонує центральний водогін, який забезпечує водою мешканців багатоквартирних будинків та частину приватного сектору. Проблема ж полягає в тому, що в квартирах і будинках споживачів, як правило, зареєстровано по одному мешканцю, тому й плата за послугу нараховується на одну людину, в той час як насправді там проживає по 2, 3, 4 чоловіки. Як результат – витрати на утримання водо ... Читати далі »

Просмотров: 484 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

Дівочий  міні-футбольний

Нещодавно на базі Борівської ДЮСШ було проведено регіональний турнір з міні-футболу серед дівочих команд 1997-2000 р.н., приурочений 72-й річниці визволення  Борівщини від німецько-фашистських загарбників. У ньому взяли участь команди: «Атлет» (збірна Борівської ДЮСШ), «Зоря» (с.Богуславка), «Фортуна» (смт Шевченкове) та «Куп’янчанка» (м.Куп’янськ). На жаль, на змагання не прибули команди з Ізюма та Слов’янська.

Під час відкриття змагань перед дітьми виступив почесний гість турніру, багаторазовий переможець різноманітних футбольних змагань, чемпіон Радянського Союзу з футболу у складі Луганської «Зорі», бронзовий призер олімпійських ігор 1972 року в Мюнхені Юрій Костянтинович Єлисєєв. Він побажав дівчаткам гарної гри на змаганнях та перемог на лише у спорті, а й  в житті.

Згідно регламенту змагань ігри проводилися за круговою системою. В першій зустрічі змагалися  куп’янчани та команда з Шевченкового. Перемагаючи по ходу гри ... Читати далі »

Просмотров: 610 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

Вчитися - це  корисно

Навчання – це перший найважливіший крок у житті кожної людини. Від багажу знань, здобутих у школі, залежить подальше життя учнів. Хто добре засвоїв цю просту істину, той наполегливо працює і отримує задоволення від виставлених вчителем високих балів за знання і, як виявилося, ще й грошову винагороду від постійних спонсорів.

 

Так у Першотравневій ЗОШ І-ІІІ ступенів за ініціативою голови СФГ «Слобода» Головченка Богдана Івановича та директора ПСП агрофірми «Світанок» Головченко Тамари Василівни було відзначено грошовими преміями на святковій лінійці кращих учнів-інтелектуалів, які показали високі результати у І семестрі 2014-2015 навчального року.

Відмінні успіхи у навчанні за І семестр мають такі учні: Калюга Анна (2 клас), Матюшко Вікторія та Школьна Еліна (3 клас), Проценко Дінаіда (4 клас), Колеснік Ельвіра, Колісник Анжеліка, Молчанова Юлія (5 клас). Троє учнів нашої школи зайняли призові місця на районних предметних учнівських олімпіадах: Виноградська Марина (10 клас, з української мови та літератури), Манжос Дар’я (10 кл ... Читати далі »

Просмотров: 448 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

Підсумки державної атестації Борівської дитячо-юнацької спортивної школи Борівської районної ради Харківської області

З 03.11.2014 по 14.11.2014 проходила атестаційна експертиза Борівської дитячо - юнацької спортивної школи  Борівської районної ради Харківської області. Державна атестаційна експертиза  була проведена  відділом освіти Борівської районної державної адміністрації. За результатами регіональної експертизи атестація позашкільного навчального закладу була проведена відповідно до нормативних вимог: наказів Міністерства освіти і науки України від 24.07.2001 № 553 «Про затвердження порядку державної атестації загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів», від 21.08.2003 №567 «Про затвердження орієнтовних критеріїв оцінювання діяльності позашкільних навчальних закладів».

Самоаналіз, атестаційна експертиза в навчальному закладі відбулися без порушень термінів, встановлених перспективним планом-графіком державної атестації навчальних закладів, який затверджено наказом Головного управління освіти і науки Харківської державної обласної адміністрації ( від 13.01.2009 № 3).

За розділами 1«Матеріально-технічний стан закладу» із загальною кількістю б ... Читати далі »

Просмотров: 589 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

14 лютого - день Святого Валентина, свято всіх закоханих

ВОНА ЧОЛОВІКА ЧЕКАЄ З ВІЙНИ

Настя з дитинства обожнює осінь. І тоді, коли прозоро-синє небо, здається,  зливається  з горизонтом  та  золото-рожевими верхів`ями дерев, і тоді, коли захмарена блакить проливається  на землю рясним дощем.  Подобалось ногами шурхотіти опалим листям, а в негоду одягати гумові чобітки і бігати по калюжах. Є в цьому якась романтика...

- А ще до мене восени прийшло перше  кохання, - з приємною посмішкою на вустах  говорить дівчина. Ми відпочивали з друзями у кав`ярні. Серед нашої компанії запримітила хлопця, якого, здається, десь бачила. Він теж постійно зупиняв на мені свій погляд , дивився з таким трепетом, з такою ніжністю.  

- Я Олексій, а ти? - прозвучало якось з хвилюванням.

- А я Настя. Ми раніше ніде не зустрічались? У мене таке враження, ніби ми знайомі.

- Ні, не думаю. Я б тебе ... Читати далі »

Просмотров: 876 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

НАШІ ЮВІЛЯРИ

Життя... Яке коротке слово, а який глибокий смисл, яка надихаюча сила в ньому!

Жити...жити...жити... Людина народжується для щастя й радості і діє вона в ім’я свого щастя та щастя інших людей.

У житті, як на довгій ниві... І дійсно це так, тому й у наших ювілярів життя цікаве, багате подіями. У січні цього року підопічні територіального центру, жительки селища Борова, Бахмутська Ганна Михеївна та Коров’яковська Валентина Федорівна відсвяткували свій 90-річний  ювілей.

Добрим словом, з повагою згадують ювілярів односельчани.  Бахмутська Г.М. та Коров’яковська В.Ф. - учасники Великої Вітчизняної війни, ветерани праці.

Цих милих жінок з днем народження привітали працівники територіального центру, в урочистій обстановці вручили їм квіти та подарунки.  Нехай доля буде щедрою   до наших ювілярів і дарує їм ще багато-багато щасливих,  мирних років.

... Читати далі »

Просмотров: 550 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

Праця  неповнолітніх

Багато дітей бажають працювати  під час шкільних канікул. Згідно чинного законодавства не допускається прийняття на роботу осіб молодше шістнадцяти років (ст. 188 КЗпПУ). Як виняток, за згодою одного із батьків або особи, що його замінює, можуть прийматись на роботу особи, які досягли п’ятнадцяти років.

Усі особи молодше вісімнадцяти років приймаються на роботу лише після попереднього медичного огляду і в подальшому, до досягнення 21 року, щороку підлягають обов’язковому медичному огляду (ст. 191 КЗпПУ).

На кожному підприємстві, в установі, організації ведеться спе-ціальний облік працівників, які не досягли вісімнадцяти років, із зазначенням дати їх народження (ст. 189 КЗпПУ).

Неповнолітні працівники мають право:

-           на скорочену тривалість робочого часу (ст. 193 КЗпПУ): у віці 16 — 18 років — 36 годин на тиждень; у віці 15 — 16 років (для учнів віком 14 — 15, які працюють у період канікул) — 24 години на тиждень (ст. 51 КЗпПУ);

-       &n ... Читати далі »

Просмотров: 533 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

ДО УВАГИ МЕШКАНЦІВ РАЙОНУ!

У зв’язку з надходженням до органів та підрозділів ГУМВС України в Харківській області анонімних неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян, а також попередження надзвичайних ситуацій та терористичних актів доводимо до відома, що особи, які розповсюджують неправдиві повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об’єктів власності, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за ознаками ст. 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). Такі дії караються обмеженням волі на строк до семи  років. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, або вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк до восьми років.

Анастасія Глущенко.

Інспектор по зв’язках з населенням Борівського РВ ГУМВС України в Харківській області.

Просмотров: 471 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

НАВЧАННЯ: НА ВИПАДОК НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

З метою удосконалення структури ДСНС України та системи управління на місцевому рівні з питань організації і проведення пошуково-рятувальних, аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт в зоні НС, надання допомоги постраждалому населенню і його подальшої евакуації у безпечні райони, Борівським районним сектором ГУ ДСНС України у Харківській області 06.02.2015р. було ініційовано та  проведено тактико-спеціальне навчання органів управління та сил оперативного реагування Борівського району щодо готовності їх до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з аваріями на об’єктах життєзабезпечення населення.

Метою даних навчань було наступне:

- визначення рівня готовності органів управління і сил оперативного реагування Борівського району до реагування на надзвичайні ситуації;

- перевірка відповідності стану ЦО (ЦЗ) селища та району сучасним вимогам;

- перевірка відповідності планів реагування на відповідні надзвичайні ситуації місцевог ... Читати далі »

Просмотров: 535 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)

ЗАПРОШУЄМО НА КОНЦЕРТ!


Шановні борівчани та гості нашого селища, всіх хто кохає та закоханий, хто бажає отримати насолоду від чарівних звуків музики, ліричних пісень про кохання та запальних танців, запрошуємо на святковий концерт, присвячений Дню закоханих, який відбудеться в приміщенні районного будинку культури 14 лютого об 11 годині ранку. О 20.30 запрошуємо на молодіжну дискотеку.

Просмотров: 440 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.02.2015 | Комментарии (0)