Головна » 2015 » Лютий » 12

Захистити свою сім’ю, своїх дітей, свій дім...

20 січня вступив в силу Указ Президента України № 15/2015 «Про часткову мобілізацію».  Даний документ передбачає проведення протягом 2015 року часткової мобілізації в три черги протягом 210 діб з дня набрання чинності цим Указом. Так, з 20 січня була оголошена перша хвиля мобілізації тривалістю 90 днів, з квітня буде друга хвиля, тривалістю 60 днів, а з червня - третя, також тривалістю 60 днів.

Здійснюватиметься призов військовозобов’язаних, резервістів та постачання транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, інших військових формувань України в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву.

Крім того, згідно з Указом Президента в період з 18 березня по 1 травня буде проведено звільнення в запас (демобілізацію) військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період згідно з Указом Президента України від 17 березня 2014 р. № 303 «Про часткову мобілізацію».

... Читати далі »

Просмотров: 998 | Добавил: trudovaslava | Дата: 12.02.2015 | Комментарии (0)

ЗАПЛЮЩ ОЧІ, ДИВИСЬ СЕРЦЕМ

На минулому тижні в Борівському РБК відбувся показ знакового українського фільму «Поводир, або Квіти мають очі».

Цю стрічку фахівці вважають проривом в українському кіно, тому саме її було номіновано на «Оскар» Українським Оскарівським комітетом у 2014 році. «Поводир» – це кіно про людей, які не зрадили переконанням, поняттям честі, правди, гідності, носіями яких вони є. Це фільм, який здатен об’єднати українців у спільній боротьбі за свою Батьківщину. В ньому зосереджений дуже вагомий виховний потенціал, адже в основі картини – реальна історія про страту кобзарів під Харковом на початку тридцятих років минулого століття, яка довгі роки замовчувалась і приховувалась від населення. Саме знання історії свого народу є надійним фундаментом формування справжнього здорового патріотизму.

Приємною несподіванкою для глядачів стало спілкування з 18-річним бандуристом з Києва, членом Київського кобзарського цеху, Василем Жоваником, який зіграв епізодичну роль в цьому фільмі.

- Фільм знімався в різни ... Читати далі »

Просмотров: 466 | Добавил: trudovaslava | Дата: 12.02.2015 | Комментарии (0)

ГАРЯЧА ЛІНІЯ

НА ЗВ`ЯЗКУ - КОМУНАЛЬНИКИ, ГАЗОВИКИ, ЕНЕРГЕТИКИ…

В редакції районної газети «Трудова слава»  працювала «гаряча лінія» за участю заступника голови Борівської райдержадміністрації Сергія Шутька, начальника Борівської дільниці газопостачання Куп`янської філії ПАТ «Харківгаз» Віталія Старікова, головного інженера Борівського комунального водопровідно-каналізаційного підприємства Сергія Богданова, спеціаліста  Борівського комунального підприємства теплових мереж Юрія Нікуліна, начальника Борівського комунального підприємства «Житлово-комунальне господарство»  Борівської селищної ради Юрія Чуйка, начальника Борівського району електричних мереж Акціонерної компанії «Харківобленерго» Андрія Чернікова, начальника Борівського районного відділення енергозбуту Акціонерної компанії «Харківобленерго» Анатолія Мокєєва.

Сьогодні у кожного на вустах  події, що відбуваються на Донбасі. В результаті бойових дій, обстрілів терористами  населених пунктів гину ... Читати далі »

Просмотров: 732 | Добавил: trudovaslava | Дата: 12.02.2015 | Комментарии (0)

Із редакційної пошти

Чужої біди не буває

Доля розпорядилась так, що я і брат Василь Маков`євич, народившись у Берегометі, частину свого життя провели на Харківщині - батьківщині покійної матері. Згодом я переїхала на Буковину, а брат залишився у вас, одружився, працював на різних роботах у радгоспі імені Постишева. Його поважали місцеві жителі за працелюбність і готовність прийти на допомогу. Та сімейне життя не склалося, і довелось йому одиноко доживати до старості.

Скільки просила його переїхати до мене, не погоджувався, бо полюбив ваш далекий край і його людей. А днями сумна звістка надійшла: не стало нашого Василя. Я за станом здоров`я не могла поїхати забрати тіло, щоб похоронити. І тут на допомогу прийшли місцеві люди, які погодились виконати мою просьбу і здійснити його поховання на Харківщині.

Люди, які ніколи мене не бачили і не знали, які проживають від Буковини за тисячу кілометрів і яким нині живеться не солодко, бо від Борівського району, де проживав брат, до кордону з Донеччиною ... Читати далі »

Просмотров: 400 | Добавил: trudovaslava | Дата: 12.02.2015 | Комментарии (0)

СЛІДАМИ НАШИХ ПУБЛІКАЦІЙ

В минулому номері районки ми надрукували лист від жителів Підвисокого про завищені ціни на продтовари в магазинах села. На жаль, конкретних підписів під листом не було, тому після виходу номеру, ми отримали відгуки на лист, в тому числі й телефонні дзвінки від жителів Підвисокого.

Порівнявши ціни у даному селі, інших селах та райцентрі на певні продукти, з’ясували, що вони коливаються в межах 10 чи навіть і 20 гривень. І Підвисоке нічим не відрізняється від інших населених пунктів.

Якщо ж порівняти ціни в Ізюмі чи Куп’янську, то вони нижчі від наших районних. На жаль, така ситуація спостерігається вже не один рік і чим це пояснюється - невідомо. Можливо, тим, що наш район віддалений від оптових баз і немає великих супермаркетів, де ціни на продукти дещо нижчі. 

Просмотров: 447 | Добавил: trudovaslava | Дата: 12.02.2015 | Комментарии (0)