Головна » 2015 » Грудень » 18 » 101 інформує
15:22
101 інформує

ЩОБ НЕ ЗАТЬМАРИТИ СВЯТА

Аби не сталося пожежі в передноворічній метушні, слід пам'ятати, що ялинку необхідно встановити на стійкій основі. За браку в приміщенні електричного освітлення (наприклад під час ймовірного вимкнення) святкування новорічної ялинки повинно проводитися тільки протягом світлового дня.

Ялинку не слід встановлювати в проходах, біля входів до кімнат, та на шляхах евакуації.

Ілюмінація повинна бути виконана з дотриманням правил облаштування електроустановок. У разі використання  електричної освітлювальної мережі без знижувального трансформатора, на ялинці можуть застосовуватися гірлянди тільки з послідовним увімкненням лампочок напругою до 12 В. Потужність лампочок не повинна перевищувати 25 Вт. Електропроводка до лампочок ялинкової ілюмінації повинна бути виконана гнучкими проводами з мідними жилами.

Важливим попереджувальним заходом є вимога щодо необхідності підключення  гірлянд до електричної мережі тільки за допомогою штепсельних з'єднань.

Необхідно терміново вимикати ілюмінацію ялинки, якщо виявлені такі несправності, як нагрівання проводів, нестабільна робота лампочок, іскріння тощо.

Як завжди, ялинку прикрашають целулоїдними іграшками, а також марлею й ватою, не просоченими вогнезахисним розчином, застосовують для ілюмінації ялинки свічки. Це дуже небезпечно.

Варто нагадати, що під час організації та  проведення новорічних заходів слід дотримуватися  ще й таких вимог:

-           за кількості  людей понад 50 осіб слід використовувати приміщення, забезпечені не менш як двома евакуаційними виходами, що відповідають вимогам будівельних норм, не мають на вікнах глухих грат і розташовані не вище другого поверху в будівлях із перекриттям з горючих матеріалів;

-           особи, яким доручено проведення свята, перед початком установлення ялинки зобов'язані ретельно оглянути приміщення та пересвідчитися в повній протипожежній безпеці, зокрема, в забезпеченості необхідною кількістю первинними засобами пожежога-сіння, справності засобів зв'язку, пожежної автоматики.

Будьте обережні та дотримуйтесь цих правил! Пожежу можна попередити, а свято провести весело і цікаво. 

Бережіть себе.

Віталій Сернецький.

Провідний інспектор Борівського РС ГУ ДСНС України у Харківській області.                     

Переглядів: 347 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar